کد خبر: ۲۱۲۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 06 August 2023
در نشست خبری مطرح شد ؛
رئیس کمیته اربعین صنعت بیمه ابعاد بسته های بیمه نامه سال جاری زائرین را تشریح کرد و افزود که صنعت بیمه در آماده باش کامل برای ارائه خدمت در این ایام به سر می برد.

رئیس کمیته اربعین صنعت بیمه ابعاد بسته های بیمه نامه سال جاری زائرین را تشریح کرد و افزود که صنعت بیمه در آماده باش کامل برای ارائه خدمت در این ایام به سر می برد.

علی اکبر ترکاشوند مدیرکل دفتر مركزي حراست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس کمیته اربعین صنعت بیمه گفت: در سال گذشته صنعت بیمه به شکل ویژه بیمه مرکزی به بحث اربعین ورود کرده و حتی تیمی در عراق مستقر شد.

وی با اشاره به اینکه امسال بیمه میهن به عنوان بیمه گر زائرین شناخته می شود افزود: بیمه سامان سال گذشته بیمه گر طرح بود و بالغ بر ۱۸۰ درصد ضریب خسارت این بیمه نامه گزارش شده است.

ترکاشوند با بیان اینکه امسال با حضور کمیته اربعین سه بسته بیمه‌ای ۳۵، ۴۵ و ۵۵ هزار تومانی برای زائرین پیش بینی شده است که مطابق با آن پوشش های مختلفی در نظر گرفته شده افزود: کلیه افرادی که در سامانه سماح ثبت نام کرده باشند ملزم به خرید بیمه نامه هستند و با مراجعه به لینک بیمه میهن که در این سامانه تعبیه شده تمام جزئیات را دریافت خواهند کرد.

به گفته او، سال گذشته زائرین تا ۵۰ کیلومتر قبل از مرز تحت پوشش بیمه بودند که امسال این مساحت به ۱۰۰ کیلومتر تغییر کرده است.

وی با اشاره به اینکه امسال بحث بیمه مسئولیت مواکب هم مطرح است، عنوان کرد که برای جلوگیری از حوادث احتمالی با وزارت راه مذاکراتی صورت گرفته تا استراحت گاه هایی تعبیه شود تا زائرین و شبکه حمل و نقل بتوانند با استراحت به موقع حین سفر و کاهش خستگی در هنگام رانندگی با دقت بیشتری سفری خود را ادامه دهند.

وی افزود که از شرکت های بیمه نیز در زمینه راه اندازی مواکب برای استراحت دعوت به عمل آمده است.

وی اظهار داشت: امسال در کمیته‌های اربعین مستقر در وزارت کشور و سازمان حج و زیارت، کمیته اعزام سازمان حج و زیارت، نمایندگان بیمه مرکزی، نمایندگان سازمان حج و زیارت و ستاد بازسازی عتبات حضور داشتند و شرح خدمات شرکت بیمه‌گر که امسال شرکت بیمه میهن است، در قالب 3 بسته تعریف شد.

وی گفت: در بسته اول حق بیمه هر نفر 35 هزار تومان و خدمات بیمه اربعین شامل پرداخت غرامت فوت به هر علت 70 میلیون تومان است، اگر فوت در اثر حادثه باشد 500 میلیون تومان پرداخت خسارت انجام می‌شود، پرداخت خسارت نقص عضو دائم و کلی و جزئی در حادثه 500 میلیون تومان، پرداخت هزینه جراحی، بستری و بیمارستانی 70 میلیون تومان و پرداخت هزینه پاراکلینیکی 7 میلیون تومان تعریف شده است.

ترکاشوند ادامه داد: بسته دوم خدمات شرکت بیمه‌گر این گونه است که حق بیمه دریافتی 45 هزار تومان، پرداخت غرامت فوت غیرحادثه 90 میلیون تومان، پرداخت فوت در حادثه 700 میلیون تومان، پرداخت نقص عضو 80 میلیون تومان، پرداخت خسارت پاراکلینیک 8 میلیون تومان خواهد بود.

رئیس کمیته اربعین بیمه مرکزی در مورد بسته سوم خدمات شرکت بیمه‌گر برای زائران اربعین گفت: در حق بیمه پرداختی 55 هزار تومانی، پرداخت خسارت فوت در غیر حادثه 110 میلیون تومان و پرداخت خسارت فوت بر اثر حادثه 900 میلیون تومان یعنی تا سقف دیه کامل خواهد بود. پرداخت خسارت نقص عضو 90 میلیون تومان، پرداخت هزینه پاراکلینیکی 9 میلیون تومان خواهد بود.


وی اظهار داشت:‌ پیش‌بینی شده است اگر خدایی نکرده حادثه‌ای در حین برگزاری مراسم اربعین رخ داد، مصدومان در عراق با خودروهای عراقی به بیمارستان منتقل شوند و شرکت بیمه‌گر موظف است از دولت عراق بابت تصادف با خودرو خسارت بگیرد و به زیان‌ده بپردازد و هزینه دادگاهی با خود شرکت بیمه خواهد بود، همچنین آمبولانس و تیم‌های امدادگر از سوی دولت عراق اعزام می‌شوند و در این زمینه سازمان حج و زیارت و بیمه مرکزی بر نحوه ارائه خدمت شرکت بیمه‌گر نظارت می‌کنند.

ترکاشوند ادامه داد: تیم‌های بیمه‌گر درهتل‌ها، کنسولگری‌های نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، محمودیه، امامزاده سیدمحمد، حله، کوت و مرزهای زمینی مستقر خواهند شد.


وی اظهار داشت: امسال شرکت بیمه گر موکب‌های اربعین را از نظر آتش‌سوزی و بیمه مسؤولیت تحت پوشش قرار می‌دهد.


به گفته ترکاشوند‌ زمان بیمه اربعین از 25 محرم تا 5 ربیع‌الاول خواهد بود.

وی اضافه کرد: شرکت‌های بیمه معمولا از پول‌های دریافتی از بیمه‌گران سرمایه‌گذاری می‌کنند و از عایدی سرمایه خسارت می‌پردازند، اما در بیمه اربعین چون زمان اندک است، چنین چیزی امکان ندارد و شرکت‌های بیمه‌ای فقط برای خدمات‌دهی به زوار وارد این عرصه می‌شوند.


وی بیان کرد: خدمات بیمه در مرزهای مهران، خسروی، شلمچه، چزابه و باشماق ارائه می‌شود، در ایران هم بیمارستان‌های مرزی تا شعاع صد کیلومتر طرف قرارداد هستند و در بیمارستان‌های خارج از شعاع صد کیلومتری هم اگر کسی بستری شود و هزینه‌های درمان را ارائه کند، خسارت پرداخت خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین در مرزهای هوایی نیز نمایندگان بیمه مستقر خواهند شد.


در ادامه مدیر عامل شرکت بیمه میهن هادی شیخ الاسلامی گفت: با توجه به مناقصه برگزار شده امسال این بیمه نامه به شرکت ما منتقل شد .

او در ادامه افزود: بعد از مشخص شدن ماموریت بیمه‌ای اربعین اقدامات شروع و تشکیل کمیته‌ها آغاز شد حتی قرار گاه منطقه‌ای هم پیش بینی شده است برای تمام پایانه‌های مرزی امکان ارائه خدمات بیمه را پیش بینی کردیم. حدود ۲۰ خودرو آمبولانس برای داخل کشور در کنار هلال احمر پیش بینی شده است حدود ۵ دستگاه ۴ تخته برای حمل جسد در نظر گرفته شده که بناست در مرز مهران مستقر شود هماهنگی‌های لازم با ۶ بیمارستان‌ها در این زمینه در حال انجام است.

او گفت: باید ریسک مدیریت هم داشته باشیم. دو سامانه اختصاصی برای بحث اربعین در نظر گرفته شده است به سبب محدودیت اینترنت عراق، ممکن است سرویس دهندگان و بیمه شدگان نتوانند از طریق اپلیکیشن با ما ارتباط داشته باشند که برای این موضوع هم یک سامانه پایدار و آنلاین در نظر گرفته شده است و تمام نقاط مهم در آنجا جمع و در دسترس است.

او گفت: در داخل عراق هماهنگی‌ها انجام شده است و جلسات متعددی برگزار شده استقرار افراد دو زبان در مراکز درمانی پیش بینی شده است. ما چند خطوط ارتباطی در کنار اپلیکیشن داریم ۹۶۸۸۹ با کد ۰۲۱ برای زائران در نظر گرفته شده که قابلیت ارتباط دارند. در بحث درمان زائران در خصوص انتقال ارز دینار و دلار زیر ساخت‌ها آماده است در عراق جابه‌جایی پول بسیار دشوار بود میزان آن به انداز کافی است تا نیاز‌ها را پوشش دهد. در بحث غرامت فوت موارد بررسی شده و بخشی در داخل ایران انجام می‌شود و به حساب ذینفعان وارد می‌شود. در حوزه‌های هماهنگی در کنار ۵۰ آمبولانس پیش بینی شده در عراق ۳ دستگاه هم برای خود میهن در نظر گرفته است. قرار داد بیمه تا ۱۵ مرداد تا ۳۰ شهریور است.

در ادامه شیخ الاسلامی در خصوص بازه زمانی پرداخت خسارت گفت: بخشی از پرداختی داخل خاک ایران انجام می‌شود. زائرینی که دچار مشکل می‌شوند یا به هلال احمر مراجعه می‌کنند که هلال احمر این افراد را به مراکز درمانی منتقل خواهد کرد. در این شرایط کارشناس بیمه اعزام و بعد از بررسی مدارک هزینه نقدی پرداخت می‌شود. افرادی که در جاده‌ها دچار مشکل می‌شوند نیز همین سیکل را طی خواهند کرد. افرادی که فوت می‌کنند نیز بعد از انتقال به خاک ایران، به شرط تکمیل مدارک، خسارت تا ۷۲ ساعت به حساب ذینفعان واریز خواهد شد. وی از حداکثر زمان پرداخت 10 تا 15 روزه برای پرداخت خسارت ها خبر داد.

وی اشاره کرد که بالغ بر 117 نفر تاکنون در سامانه با حسین که به منظور دعوت از خانواده صنعت بیمه برای خدمت رسانی در ایام اربعین است ثبت نام کرده اند. همچنین بالغ بر 300 نفر برای سرویس دهی ساماندهی شده اند. همچنین 90 نفر از طرف خانواده بیمه میهن در داخل مرزها و 85 نفر در داخل عراق خدمت رسانی می کنند. البته ترکاشوند نیزگفت که بالغ بر 15 نفر نیز از طرف بیمه مرکزی رهسپار خواهند شد. بر اساس به نظر می رسد.

لیلا فریادرس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: