بانکداری ایرانی- علی سوری ؛ بانک سامان با داشتن کفایت سرمایه 10 درصدی ، سرمایه 34 هزار و 270 میلیاردی سود انباشته 51 هزار میلیاردی و سود خالص 37 هزار میلیاردی یکی از سالم ترین بانکهای ایرانی لقب گرفته که شرایط برای سرمایه گذاری حقوقی های بزرگ را فراهم کرده است.
به گزارش بانکداری ایرانی، اخیرا دو سهامدار عمده به سهامداران بانک سامان اضافه شده که در بازار سرمایه اینگونه تعبیر شده که این دو سهامدار عمده به دلیل وضعیت مناسب بانک سامان به مجموعه سهامداران این بانک اضافه شدهاند.شرکت گروه مالی قلک با خرید 499 میلیون سهم معادل 1.45 درصد و شرکت سرمایه گذاری سمند با خرید 356 سهم معادل 1.03 درصد به سهامداران این بانک اضافه شدند.
یکی از دلایل اصلی این رخداد، وضعیت سودآوری بانک در صورت های مالی آن ذکر شده است چرا که به لحاظ مالی وضعیت این شرکت رو به رشد ارزیابی شده و نگاه های مثبتی به وضعیت پیش روی بانک وجود دارد.
بر اساس این گزارش، جمع درآمدهای عملیاتی شرکت در سال گذشته با رشدی 68 درصدی به مبلغ 71 هزار 954 میلیارد ریال و سود خالص آن با رشدی 86 درصدی به 37 هزار و 656 میلیارد ریال رسید. این وضعیت سود هر سهم را تا 1099 ریال رسانده است.
همچنین، سرمایه نظارتی بانک یعنی مبلغ مجاز در سرمایه گذاری و اعطای تسهیلای و اقدامات دیگر در سال 1400 مبلغ 40 هزار میلیارد تومان بود ولی در سال 1401 با رشد نزدیک به سه برابری به مبلغ 110 هزار میلیارد ریال رسید.
مانده تسهیلات غیرجاری بانک سامان نیز در سال گذشته یک سوم کاهش یافت. در سال 1400 مبلغ تسهیلات و مطالبات غیر جاری مبلغ 12هزار و 431 میلیارد ریال بود ولی در سال 1401 با کاهش چهار هزار میلیاردی به مبلغ هشت هزار و 264 میلیارد ریال کاهش یافت.
این گزارش می افزاید که در صورت های مالی سال 1400 بانک آمده بود که کفایت سرمایه بانک چهار درصد بود ولی در سال 1401 به رقم 10 درصد رسید که سبب شد بانک سامان را به یکی از کم ریسک ترین و امن ترین بانک ایران تبدیل کند.
علاوه بر این ، درجه اهرمی بانک که عبارت از جمع حقوق مالکانه به دارایی های بانک است، در پایان سال گذشته به 6.2 درصد رسید.
این همه اقدامات بانک نیست.در سال گذشته این بانک بر اساس جزء2 بندب تبصره 16 که مجلس برای بانکها در راستای مسئولیت اجتماعی تکلیف کرده که وام اشتغالزایی ، ازدواج و فرزندآوری است در مجموع مبلغ 17 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد که 11 هزار و 150 میلیارد ریال به ازدواج و دو هزار و 588 میلیارد ریال به کمیته امداد برای اشتغالزایی و دیگر موارد اختصاص داشت.
بر اساس همین وضعیت مناسب این بانک و دارا بودن شرایط ورود به بازارهای بالاتر به دلیل شفافیت و برخورداری از وضعیت خوب حاکمیت شرکتی، بانک سامان درخواست کرده که به دلیل وضعیت مناسب به بازار فرابورس وارد شود که هیات مدیره فرابورس در 28 خرداد ان را پذیرفته است.