کد خبر: ۲۰۳۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - 13 June 2022
اکثر دولت‌ها به‌طور مستمر به دنبال راه‌هایی برای یافتن یک زمینه مشترک در مقررات ارزهای دیجیتال هستند اما برخی به‌طور صریح استفاده از رمزارزهای دیجیتال را ممنوع کرده‌اند.

بانکداری ایرانی-اکثر دولت‌ها به‌طور مستمر به دنبال راه‌هایی برای یافتن یک زمینه مشترک در مقررات ارزهای دیجیتال هستند اما برخی به‌طور صریح استفاده از رمزارزهای دیجیتال را ممنوع کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از کوین، برای بسیاری از فعالان حوزه رمزنگاری ارزهای دیجیتال، بیت‌کوین (BTC) یک موهبت است اما برای دیگران چنین نیست.

بیت‌کوین از زمان آغاز به کار خود در سال ۲۰۰۹ و همه ارزهای دیجیتال دیگر که ردپای آن را دنبال کردند همواره مورد بحث و جدل بودند. از روسای جمهور نامطمئن گرفته تا سناتورهای بدبین، فهرست منتقدان بیت‌کوین همواره در حال افزایش است در حالی که برخی از مردم از ماهیت غیرواقعی آن سخن می‌گویند برخی دیگر نگران پتانسیل استفاده از آن توسط حامیان بد همچنین تاثیر منفی استخراج آن بر محیط‌زیست هستند. از این رو، دولت‌ها تلاش کرده‌اند تا قوانین ارزهای دیجیتال را حداقل برای کاهش استفاده از ارزهای دیجیتال به روش‌های مجرمانه ارائه کنند.

با این حال، برای برخی از کشورهای دیگر، یک مقررات محدودکننده به سادگی کافی نیست. این کشورها به‌طور صریح استفاده از بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده‌اند حتی مجازات‌های سنگینی را برای هر کسی که در حال انجام تراکنش‌های کریپتو دستگیر می‌شود در نظر گرفته‌اند.

در ذیل پنج کشور برتر با سخت‌ترین قوانین ارز دیجیتال معرفی شده است:

چین

در سپتامبر ۲۰۲۱، زمانی که بانک مرکزی چین عزم خود را برای خلاص کردن این کشور از هرگونه فعالیت‌های استخراج و تجارت کریپتو نشان داد، جهان را غافلگیر کرد. این بانک بیانیه‌ای منتشر کرد و گفت: «کلیه تراکنش‌های مرتبط با رمزنگاری از جمله خدمات ارائه شده توسط صرافی‌های خارج از کشور به ساکنان داخلی، فعالیت‌های مالی غیرقانونی هستند». چین تقریبا بلافاصله وارد عمل شد و شروع به سرکوب متخلفان کرد.

الجزایر

در حال حاضر انجام تراکنش‌های رمزنگاری در الجزایر خلاف قانون است. دولت الجزایر در سال ۲۰۱۸ قانونی را تصویب کرد که خرید، فروش، استفاده یا صرفا در اختیار داشتن ارزهای دیجیتال ممنوع است. در واقع تخطی از قانون یک جرم کیفری و قابل مجازات است.

بولیوی

بولیوی یکی از اولین کشورهایی است که استفاده از بیت‌کوین را به‌طور کامل ممنوع کرده است. دولت بولیوی بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال را در سال ۲۰۱۴ ممنوع و اعلام کرد که نمی‌توان به آنها به‌عنوان گزینه‌ای برای سرمایه‌گذاری اعتماد کرد.

ویتنام

مقررات رمزنگاری ویتنام ممکن است کمی مبهم به نظر برسد به این دلیل که دولت دقیقا چیزی علیه تجارت بیت‌کوین یا نگه داشتن آنها به‌عنوان دارایی ندارد. با این وجود، بانک دولتی ویتنام ادعا می‌کند که استفاده از بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال برای پرداخت غیرقانونی است و عدم رعایت می‌تواند جریمه‌های سنگینی را به همراه داشته باشد.

مصر

آخرین مورد در فهرست، مصر است. در سال ۲۰۱۸، یک نهاد اسلامی، قانون مذهبی علیه بیت‌کوین صادر کرد و مدعی شد که استفاده از آن «حرام» است اگر چه این قانون در زمان انتشار ثابت بود اما قوانین بانکی مصر در سال ۲۰۲۰ احتمالا منعکس کننده این قوانین است. تا سپتامبر ۲۰۲۰، تجارت بیت‌کوین دیگر نمی‌توانست بدون مجوز بانک مرکزی انجام شود.

در همین حال، لازم به ذکر است که فهرست بلندبالایی از کشورهایی وجود دارد که روابط پرخطری با ارزهای دیجیتال دارند. همان‌طور که کتابخانه کنگره (LOC) در نوامبر ۲۰۲۱ گزارش کرد، حدود ۱۰۳ کشور به تنظیم‌کننده‌های مالی خود دستور داده‌اند تا مقررات محافظتی رمزنگاری را ارائه کنند. با این حال، این مقررات ممکن است هنوز به اندازه موارد ذکر شده در این مقاله سختگیرانه نباشد.

برخی از کشورهای دیگر با مقررات نه چندان سختگیرانه رمزارز شامل بحرین، گابن، گرجستان، بوروندی، مالدیو، کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی و بسیاری دیگر هستند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: