بانک ملت با مدیریت نقدینگی و نسبتهای وجه نقد توانست بیشترین بهره را از موجودی نقد، دارایی و بدهیهای خود برده و سودآوری بانک را افزایش دهد.
به گزارش بانکداری ایرانی، مديريت نقدينگي، يا توانايي افزايش وجوه و انجام بهموقع تعهداتي که سررسيد آنها فرامیرسد، قطعاً لازمه ادامه حيات بانکها است. بنابراين، مديريت نقدينگي از اهم اموري است که توسط بانکها انجام مـيشـود. مديريت مناسب نقدينگي ميتواند از احتمال وقوع مشکلات جدي بانـک بکاهد. اما بانکها برای اینکه بتوانند از همه اهرمهای خود بهره ببرند مدیریت نقدینگی را بهگونهای انجام میدهند که از داراییها و بدهیها بیشترین نفع را ببرند.
بانک ملت نیز با مدیریت وجوه نقد خود در سالهای اخیر تلاش کرده است تا دارایی شرکت را برای رشد فضای کسبوکار خود استفاده کند. این بانک دنبال وجوه نقد، بدهی و مسائلی ازایندست نرفته و تلاش کرده تا از داراییهای خود بیشترین سود را ببرد.
برای سهامداران بانکها بسیار مهم است که وضعیت نسبت وجه نقد منطقی باشد. ازنظر آنها نسبت بالا جذابیت ندارد. به همین دلیل بانک ملت هم تلاش کرده است تا نسبت وجه نقد را همواره در یکروند ثابتی حفظ کند. افزایش بیشازاندازه موجودی نقد و کاهش بیشازاندازه آن قطعاً برای هر بنگاه اقتصادی خطرناک است اما بانک ملت تلاش کرده است تا همواره تعادل را حفظ کند.
نسبت وجه نقد نشان میدهد که از هر صد تومان بدهی، بانک توان کسب چه میزان وجه نقد است. سهامداران یک سازمان ممکن است به میزان پایینتر این نسبت علاقه داشته باشند زیرا نشان میدهد که درصد بیشتری از داراییهای شرکت برای رشد کسبوکار مورداستفاده قرار میگیرند. اگر نسبت جاری خیلی زیاد باشد، میتوان استنباط کرد که واحد انتفاعی سرمایهگذاری زیادی در داراییهای جاری دارد یا از وامهای کوتاهمدت بهاندازه ممکن استفاده نکرده است.
بدهیهای بانک ملت در دورههای مختلف شرایط متفاوتی داشته است. یکی از دلایل بالا رفتن وضعیت بدهی بانک ملت به مانده سپرده مشتریان بانک ارتباط دارد که در حقیقت خود آورده بانک محسوب شده و برای تأمین مالی خرد و کلان در جامعه استفاده میشود و بانک نیز از همین محل تسهیلات پرداخت میکند.
با توجه به وضعیت ورد اشاره بانک ملت در حوزه مدیریت نقدینگی و نسبتهای وجه نقد مناسب عمل کرده و قطعاً در پایان سال مالی 1400 وضعیت خوبی را به نمایش خواهد گذاشت.