ارزديجيتال : سهم بیتکوینهای استخراجشده از عرضه محدود و ۲۱ میلیون واحدی این ارز دیجیتال به ۹۰ درصد رسید. با توجه به ساختار شبکه بیتکوین که در آن پاداش استخراج هر بلاک بهصورت دورهای کاهش مییابد، ۱۰ درصد باقیمانده احتمالا تا قبل از سال ۲۱۴۰ میلادی استخراج نخواهد شد.
به گزارش کوین دسک، دادههای بخش تحلیلی وبسایت بلاکچین دات کام نشان میدهد که حدود ۹۰ درصد از عرضه کل بیتکوین تا صبح روز دوشنبه استخراج شده است.
این دستاورد به این معنی است که ۸۹/ ۱۸ میلیون از ۲۱ میلیون واحدی که عرضه کل بیتکوین به آن محدود شده، اکنون در بازار عرضه شده است. از زمان استخراج نخستین بیتکوین در ۹ ژانویه ۲۰۰۹ (۲۰ دی ۸۷) ۱۲ سال طول کشید تا این ارز دیجیتال به این نقطه عطف برسد. با این حال، با توجه به برآورد فعالیتهای شبکه و با درنظرگرفتن تاثیر دورههای هاوینگ بر میزان پاداش حاصل از استخراج بلاکهای شبکه بیتکوین، به نظر نمیرسد که مقدار باقیمانده از کل عرضه بیتکوین تا فوریه سال ۲۱۴۰ (بهمن سال ۱۵۱۸) استخراج شود. با افزایش تقاضا برای خرید بیتکوینهای جدید، قیمتها هم نشاندهنده افزایش عرضه هستند. زمانی که ۱۰ درصد از عرضه کل بیتکوین در ابتدای سال ۲۰۱۰ استخراج شد، این ارز دیجیتال با قیمتی کمتر از ۱۰/ ۰ دلار معامله میشد. سپس زمانی که در دسامبر ۲۰۱۲ (آذر ۱۳۹۱) ۵۰ درصد از عرضه کل استخراج شد، قیمت آن بیش از ۵۰/ ۷ دلار بود. اکنون بیتکوین با قیمتی حدود ۴۹ هزار دلار معامله میشود که ۲۸ درصد پایینتر از اوج ۶۹ هزار دلاری امسال است. بیتکوین به عنوان یک شبکه مبتنی بر سازوکار اثبات کار، به مشارکتکنندگان شبکه یا همان ماینرها متکی است.
ماینرها مدام تراکنشها را پردازش و بلوکها را طی فرآیندی به نام ماینینگ یا همان استخراج تایید میکنند. این مشارکتکنندگان از منابع پردازشی و سختافزارهای خود استفاده میکنند تا در هر ثانیه میلیونها محاسبه پیچیده را در شبکه بیتکوین انجام دهند. در نهایت نیز به عنوان پاداش مقداری بیتکوین دریافت میکنند. ماینرها در حال حاضر به ازای هر بلوکی که استخراج میکنند، ۲۵/ ۶ بیتکوین دریافت میکنند که این رقم پس از هاوینگ بعدی در سال ۲۰۲۴ به ۱۲۵/ ۳ بیتکوین کاهش مییابد.
علاوه بر این، به نظر نمیرسد که تمام ۲۱ میلیون واحد عرضه کل بیتکوین، پس از اتمام استخراج در شبکه قابل استفاده باشند. شرکت چین آلیسیس (Chainalysis) که در زمینه تحلیل ارزهای دیجیتال فعالیت میکند، با بررسی فعالیت آدرسهای موجود تخمین زده است که احتمالا ۷/ ۳ میلیون بیتکوین از دست رفته یا مفقود شده است.
از گمشدن کلیدهای خصوصی گرفته تا مرگ صاحبان بخشی از بیتکوینهای موجود، همگی میتوانند از دلایل مفقودشدن بخشی از عرضه کل بیتکوین باشند. یک میلیون واحد هم در اختیار ساتوشی ناکاموتو، خالق بیتکوین قرار دارد. این فرد یا شاید هم افراد، این مقدار را در روزهای اولیه فعالیت شبکه استخراج کرده و هنوز به آن دست نزدهاند.