بانکداری ایرانی - لیلا فریادرس؛ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در روز 27 مهر 1400 موافقت خود را با ارتقاء موسسه اعتباری ملل به بانک ملل، منوط به تعهد هیئت مدیره موسسه در خصوص اقدامات اعلامشده ظرف مدت شش ماه را اعلام کرد.
به گزارش بانکداری ایرانی، این موسسه که از سال 1366 فعالیت خود را بانام یک صندوق شروع کرده است توانسته تمامی پلههای ترقی را با موفقیت طی کرده و درنهایت به بانک تبدیل شود.
وضعیت موسسه ملل بر اساس آخرین صورت مالی ان
موسسه ملل بر اساس آخرین صورت مالی که در شهریورماه 1400 منتشر کرده است، دارای465 هزار و 928 میلیارد ریال دارایی است. حقوق مالکانه ان 13 هزار و 563 میلیارد ریال و سود انباشته موسسه نیز در این دوره دو هزار و 213 میلیارد ریال است. مانده تسهیلات موسسه مبلغ 234 هزار میلیارد ریال و مانده 16 هزار و 214 میلیارد ریال ارزیابیشده است.
سود خالص سرمایهگذاری موسسه در این دوره با رشد چشمگیر 6000 درصدی به رقم 12 هزار و 815 میلیارد ریال رسیده است که یکی از بالاترین رشد را در سال های اخیر در صنعت بانکداری شاهد هستیم.
سرمایه شرکت در این دوره مبلغ 10 هزار میلیارد ریال و سود خالص شناساییشده نیز 224 میلیارد ریال است.
در پایان ششماهه منتهی به 31 شهریور 1400 جمع درآمد عملیاتی شرکت مبلغ 13 هزار و 519 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال گذشته رشدی حدود 40 درصدی داشته است.
از محل تسهیلات پرداختشده این موسسه در پایان ششماهه نخست امسال حدود 26 هزار و 545 میلیارد ریال درآمد کسب کرده است که در مقابل به خاطر سود سپرده حدود 25 هزار و 542 میلیارد ریال هزینه پرداخت کرده است.
با این صورت مالی و همچنین شفافیتی که موسسه اعتباری ملل دارد و علاوه بر این اقداماتی که بر اساس استانداردهای بانک مرکزی این موسسه انجام داده بود، بانک شدن این موسسه قابل پیشبینی بوده و دور از دسترس نبود.
از تولد یک موسسه تا تبدیل به بانک
مؤسسه اعتباری ملل در سال 1366 بانام صندوق قرضالحسنه عسکریه فعالیت خود را آغاز نمود و در سال 1373 با شکل گرفتن وزارت تعاون بهعنوان اولین تعاونی اعتبار آزاد در سطح کشور مجوز فعالیت از وزارت تعاون اخذ کرده و همزمان پیگیریهای لازم را جهت اخذ مجوز فعالیت تحت عنوان مؤسسه مالی و اعتباری عسکریه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
در سال 1385 توافقنامهای بین هیأت مدیره مؤسسه و بانک مرکزی برای تبدیل تعاونی اعتبار عسکریه به مؤسسه مالی و اعتباری امضاء شد که درنهایت این توافقنامه منجر به صدور موافقت اصولی بانک مرکزی شد و سپس مؤسسه با فراهم آوردن اسناد و مدارک مورد نیاز و اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار در ابتدای سال 1390 جهت تأمین سرمایه مورد نیاز و تبدیلشدن به سهامی عام، اقدام به پذیرهنویسی سهام نمود که پس از اتمام مراحل پذیرهنویسی، و بررسی و تائید بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار در مورخه 12 تیر 1390 نزد اداره کل ثبت شرکت ها بهعنوان مؤسسه مالی و اعتباری سهامی عام ثبت و تغییرات آن در روزنامه رسمی درج شد و پس از آن نام مؤسسه نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسید و سهام مؤسسه نیز در شرکت فرا بورس ایران مورد معامله قرار گرفت.