کد خبر: ۱۹۵۰۳۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - 29 May 2021
اخیرا رییس کل بیمه مرکزی با حضور در اپلیکیشن کلاب هاوس و در اتاقی با عنوان "بی تعارف با رئیس کل بیمه مرکزی"، به سوالات بدون تعارف، خبرنگاران، شبکه فروش و مدیران صنعت بیمه پاسخ داد.

اخیرا رییس کل بیمه مرکزی با حضور در اپلیکیشن کلاب هاوس و در اتاقی با عنوان "بی تعارف با رئیس کل بیمه مرکزی"، به سوالات بدون تعارف، خبرنگاران، شبکه فروش و مدیران صنعت بیمه پاسخ داد.


به گزارش بانکداری ایرانی،   "غلامرضا سلیمانی"، در پاسخ به سوال خبرنگاران که درخصوص آیین نامه 90 شورایعالی بیمه و علت عدم درج سقف سنی درنحوه احراز صلاحیت حرفه‌ای مدیران صنعت بیمه،اظهار داشت: در این آیین نامه سقف سنی در نظر گرفته نشده اما باید دید هدف ازسقف سنی چیست.


او ادامه داد: باید کاری کرد که جوان‌ها بیشتر در صنعت بیمه بیایند و از نیروهای جوان و متخصص استفاده شود اما این حق را به صنعت بیمه بدهید که تخصص در کنار تجربه باید باشد

در همین خصوص پس از درج خبر فوق در گروهی واتس آپی بنام آینده بیمه که با حضور مدیران ارشد صنعت بیمه فعالیت میکند موضوع به چالش کشیده شد که خبرنگار بانکداری ایرانی برخی از مواضع مدیران را در اینجا مرور میکند:

در ابتدا دکتر مجید صفدری مدیرعامل سابق شرکت بیمه "ما" با انتقاد از سخنان رییس کل بیمه مرکزی گفتند: لطفا آماری از مدیران صنعت بیمه های بازرگانی آماده و ارائه کنید تا ادعای مطروحه ثابت شود ؟
با مدیریت گفتار درمانی نتایج و دستاوردها محل اشکال است و آنطور که شایسته و بایسته است به جوانان در صنعت بیمه های بازرگانی اهمیت داده نشده و نمی شود.
چه تعداد مدیر بالاتر از ۶۰ سال در صنعت بیمه های بازرگانی وجود دارد؟
فاصله عملکرد بیمه های بازرگانی با اسناد بالا دستی کشور را از چه شخصی باید سوال کنیم ؟

اما در جبهه دیگری آقای جاویدآرا از کارشناسان صنعت بیمه افزود: اغلب کشورها و به ویژه اروپایی ها، باوجود سبقت نرخ تشکیل سرمایه ملی از استهلاک آن، سن بازنشستگی را افزایش داده اند.با مصوبه ذیل مشگل انتصاب مدیران جوان حل شده است.البته به سن مدیران عالی در کشور ،اروپا وامریکا مراجعه کنیم اکثرا بالای ۶۰ و۷۰ است.

و در پاسخ به جواب آقای جاویدآرا مهندس مجید صفدری گفتند: چه اصراری دارید که مدیران جوان در صحنه مدیریت کشور نباشند ؟این میز چقدر ارزش دارد که فقط دنبال تبصره و دستور العمل می کردید تا در قدرت باشید؟مگر در شرایط یکسان با اروپا و آمریکا هستیم که همه چیز را به آنها ربط می دهیم ؟این صنعت دیگر نیازی به پیرمردان ندارد ؟ اجازه بدهید تا جوانان در این صنعت کارکنند تا نتایج و دستاوردها را ببینید.

در ادامه دکتر اسماعیل میرزایی عضو موظف سابق هیات مدیره صندوق بازنشستگی فولاد ایران به چالش فوق پیوستند و در نقطه نظر خود گفتند: دقت بفرمایید که پیری یا جوانی و...در مدیریت اموری فرعی و مفاهیمی انتزاعی هستند، شاخص سنجش مدیران شاخصهای قابل ارزیابی عملکرد در مناصب قبلی مدیر و تاثیر در عملکرد بنگاه است که می تواند در مورد یک مدیر با تجربه یا یک مدیر جوان در حد بالایی باشد و یا نباشد و الزاما" ربطی به سن و...ندارد و حتی انگیزه و تحرک و دهها شاخص و معیار دیگر ...که شاخصهایی کیفی و غیرقابل اندازه گیری و سنجش هستند، در نهایت در عملکرد مدیران منعکس و به شاخصی قابل اندازه گیری و سنجش و قیاس تبدیل می شوند.

حتی تحصیلات هم همینطور است ، فرد تحصیل می کند که دانش بالاتری در موضوع و زمینه کاری خود داشته باشد ، جوان است که تحرک و انگیزه داشته باشد و بیشتر و بهتر بتواند کار کند ، تجربه و سابقه دارد برای اینکه با تکیه بر آن سوابق و تجربیات عملکرد فعلی او بهتر باشد و جسارتا" شاخص هایی مثل سن و جوانی و جنسیت و...شاخصهایی فیک و گمراه کننده هستند و مدیر واقعی نباید تحت تاثیر این حرفها قرار بگیرد و علت اینکه میبینید چند سالیست در کشور ما به آن تاکید میشود و حتی مقررات برای آن تنظیم و مصوب میشود ، به دلایل سیاسی و حتی امنیتی است و نه به دلایل مدیریتی و....و باید به آن توجه نمود...

نیما رضایی کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت بیمه نیز گفتند: وقتی دولت خود اعلام می‌کند هرم سنی ایران در حال تغییر است و اساسا در حال عوض شدن از شکل هرمی است، چنین مصوبه‌ای جای تعجب دارد؛ نکته‌ای که باید توجه داشت این است که در ایران نظام اداری و ارتقاء عموما بر اساس سنوات افراد است و نه شایستگی. و یا اینکه ارتقاء وسیله‌ایست برای امکان افزایش حقوق..

به نظر من همانطور که پیش از این هم عرض کردم اول باید تلاش شود مفاهیمی همچون حقوق نجومی و ... از دائره المعارف مدیریتی حذف شده و سیستم ارزیابی عملکرد مبتنی بر نظامهای پیشرفته و یا برنامه‌ریزی نظیر OKR در سازمانها به روش درست اجرایی شود.

وقتی به چنین نقطه‌ای رسیدیم که کارنامه عملکردی هر شخصی کاملا شفاف شد خودبخود یک فرد فارغ از سن او لیاقت ماندن یا رفتن در یک واحد را نشان میدهد، حالا این فرد ۸۰ ساله باشد یا ۴۰ ساله ؛ مصوبات اینچنینی بیش از آنکه نفع داشته باشد پایه گذار فساد و روشهای دور زدن قانون را فراهم می‌کند همانند منع بکارگیری بازنشستگان

جناب آقای آذیش از مدیران شعبه ای بیمه ایران نیز در ادامه همین مبحث گفتند: در حقیقت مسائل را به انحراف بردن و صورت مسئلە را پاک کردن یکی از مسائل بغرنج در عرصه ارکان مدیریت کشورما شده است. اصولا" سن پارامتر مهمی در بسیاری از مناسب مدیریتی نمی تواند باشد آنچه در کشور ما مسئلە ای عجیب و صد البته صدمه زننده در این زمینه شده است ایجاد حلقه های قدرت و چرخش شغلی تعداد معدود آدمها بین پستهای مختلف می باشد به قسمی که پست مدیریتی برخی افراد هرگز از بین نمی رود بلکه از منصبی به منصب دیگر تغییر می یابد و البته اینگونه است که پستها را برای این آدمها جستجو می کنند و نه آدمهای جدید و لایق را برای پستها. لذا طبیعی است که گذر زمان و عدم خروج آنها از چرخه قدرت مدیران دارای کهولت سن و البته نام آشنا در مناسب مختلف را به ما نمایاند بدون تزریق فکر و خلاقیتی جدید به سیستم!

یکی دیگر از کارشناسان این صنعت بنام بابایی با موضع خودشان بحث را به چالشی دیگر تبدیل کردند و گفتند: در رابطه با تجربه و سن مدیران مباحث بسیار ارزشمندی توسط عزیزان مطرح شد ، ولی این تجربه از چه طریقی کسب شده ، متاسفانه عمده مدیران کشور ( صرفا شرکتهای بیمه را عرض نمی کنم ) در همین کشور درس خوانده و وارد دانشگاه ( با سهمیه و یا بدون سهمیه ) شده اند ، استادان دانشگاه ها تماما در همین کشور درس خوانده اند ، رییس دانشگاه شده اند ، بعدا مدیر عامل و .... شده اند ، حال تجربه ای که از این روشها بدست امده تماما داخلی میباشد ، اگر صورتهای مالی شرکتها را بررسی کنیم هزینه اموزش و توسعه تقریبا صفر است ،سالهای زیادی دانشجوی بورسی به خارج نداریم ، اعزام دانشجو نداریم ، ارتباط علمی نداریم . بعید میدانم بیشتر از انگشتان دست ، مدیران تحصیلکرده در دانشگاههای معتبر خارجی و تجربه دیده در شرکتهای خارجی داشته باشیم؛ رقابت در سطح جهانی مدیران با تجربه و با سوابقه جهانی را می طلبد.


همچینین مهندس امیرحسین قربانی مدیرعامل فعلی شرکت خدمات بیمه ای بهساز ملت وابسته به بانک ملت گفتند: اگرچه مطمنا جوان بودن به تنهایی موجب مزیتی نیست. لیکن منظور ، جوانان بااستعدادی است که پیچ وخم سالها در سازمان ها فرصت معرفی پیدا نمی کنند. در فرایند های استاندارد انتظار می رود تا از تخصص افراد بعد از بازنشستگی در مقام مشاوره مورد استفاده شود وکارهای اجرایی به جوانتر های مستعد ولایق واگذار شود...بدیهی است تازمانی که رابطه بازی و قوم گرایی و فامیل بازی جای شایسته سالاری قرار داشته باشد پرورش وهدایت جوانان مستعد درست انجام نمی شود. الیته باید بپذیریم در مدیریت مدل اتوبوسی و مشکلاتی که اساسا گریبانگیر منابع انسانی سازمان هاست جوانان الیته مسیر بسیار صعب العبوری درپیش دارند.خصوصا باتوجه به جمعیت جوان جامعه و پارامترها های مهم دیگری که در حوصله این‌بحث نمی گنجد...

و در پایان دکتر اسماعیل میرزایی به جمع بندی بحث فوق پرداختند و حسن ختام این جمع بندی گفتند: با تشکر از همه دوستان که با مشارکت خود در گفتگو، به غنای بحث افزودند و در نهایت همانطور که در ابتدای صحبتها عرض شد معیارهائی نظیر سن و جنس و حتی تحصیلات و...معیارهائی بالذات ارزشمند برای سنجش مدیریت نیستند و علت اینکه در چند سال اخیر در کشور ما به آن دامن میزنند علل و انگیزه های سوئ سیاسی است و بالذات هیچ اصالتی ندارند.

قضاوت مدیران: فقط با بررسی عملکردهای موثق و قابل ارزیابی قبلی

علی ایحال این مبحث در جای خود به یک بحث داغی میتواند تبدیل شود که با یک میزگرد چالشی به سایر ابعاد آن دقت و بررسی بیشتری کرد. هر چند سایر مدیران ارشد گروه به علت داشتن پست و مقام فعلی در صنعت بیمه حاضر به ارایه نقطه نظرات خود نشدند اما بانکداری ایرانی بزودی با برخی از مدیران در ارتباط میشود تا به صورت رسمی نقطه نظرات آنان را در خصوص فرمایش رییس کلی بیمه مرکزی و چالش بحث شده در گروه واتس آپی آینده بیمه با حضور مدیران ارشد صنعت بیمه بپردازد.
با ما همراه باشید..

لیلا فریادرس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: