بانکداری ایرانی - یک فعال حوزه کار معتقد است سرمایه گذاری چینی ها در ایران با توجه به جمعیت بالای ۸۰ میلیون نفری کشور جواب می دهد و وقتی شرکتهای چینی در صنایع داخلی سرمایه گذاری کنند، کشورهای دیگر هم جرات سرمایه گذاری پیدا می کنند و از محل سرمایه گذاری ها بازار کار و اشتغال و تولید داخلی به رونق می رسد.
علی اصلانی در گفت وگو با ایسنا در ارزیابی تاثیر سند همکاری ایران و چین بر بازار کار و اشتغال کشور اظهار کرد: اگر این توافق طبق آن چیزی که کارشناسان و تحلیلگران می گویند مثبت و به نفع کشور باشد قطعا می تواند به تحرک بازار کار و رونق اشتغال منجر شود و بخشهای مختلف اقتصاد را پویا و فعال تر کند.
وی ادامه داد: برخی از معادن کشور نیازمند ماشین آلات و دستگاههایی برای بهره برداری هستند که به دلیل تحریم و گرانی امکان واردات آنها نیست در حالی که اگر این معادن راه بیفتد دستکم ۳۰۰۰ نیروی کار در آنجا مشغول کار می شوند و نرخ بیکاری شهرها پایین می آید و چرخ اقتصاد به گردش در می آید.
این فعال حوزه کار با بیان اینکه تحریم های خارجی مانع سرمایه گذاری در کشور شد، اظهار کرد: خوشبختانه ایران کشوری است که سرمایه گذاری در آن جواب می دهد و جمعیت بالای ۸۰ میلیون نفر بازار بکری برای هرنوع سرمایه گذاری است. وقتی شرکتهای چینی در صنایع ما سرمایه گذاری کنند کشورهای دیگری همچون آلمان و فرانسه هم جرات می کنند و پشت سر چینی ها وارد می شوند.
به گفته اصلانی، امنیت و اعتماد دو عامل موثر برای حضور سرمایه گذاران است و شرکتهای چینی با حضور خود امنیت و سودآوری و توسعه سرمایه گذاری را به همراه می آورند.
وی بابیان اینکه فشارهای خارجی و تحریم ها به صنعت و تولید داخلی ضربه می زند، ابراز امیدواری کرد: آن چیزی که در این توافق به عنوان استفاده از ظرفیتهای مختلف بخشها و صنایع کشور عنوان شده به شکل شایسته و با حفظ منافع ملی و منافع کشور محقق شود.
این فعال حوزه کار درعین حال درباره چرایی واکنشها نسبت به امضای این سند همکاری نیز گفت: اگر جنبه های مثبت توافق مدنظر قرار گیرد با توجه به آنکه چین یک کشور بزرگ اقتصادی است می تواند به نفع تولید و بازار کار و جامعه کارگری باشد و سرمایه گذاری ها به بهبود وضعیت تولید و صنایع کشور منجر شود.