بانکداری ایرانی- وزیر نیرو با اشاره به جزئیات پروژههای پویش هرهفته_الف_ب_ایران در سال ۱۴۰۰، از آغاز این پویش در هفته آتی خبر داد.
به گزارش ایرنا، رضا اردکانیان امروز سهشنبه در گفتوگوی زنده تلویزیونی با شبکه خبر، با اشاره به اجرای ۲۲۷ پروژه پویش هرهفته_الف_ب_ایران طی سال ۹۸ خاطرنشان کرد: هدف این پویش شکل دادن به یک برنامه منظم برای خدمترسانی به مردم بوده و کار وزارت نیرو به عنوان یک دستگاه خدماتی تولید، تامین و عرضه آب و برق است ولی اینکه نشان دهیم بهویژه در شرایط جنگ اقتصادی دولت بهطور کلی و وزارت نیرو به طور خاص این توانایی را دارد که علیرغم همه مضیقهها برنامهریزی کرده و مهرماه ۹۸ اعلام کند تا پایان سال ۲۲۷ پروژه را با سرمایهگذاری ۳۳ هزار میلیارد تومان به اتمام میرسانیم این نقطه مثبتی در عملکرد است.
وی با بیان اینکه در فروردینماه سال ۹۹ اعلام کردیم در قالب این پویش ۲۵۰ پروژه بزرگ ساخت و سازی و ساز و کاری را افتتاح خواهیم کرد، افزود: از ۲۵ فروردین ۹۹ افتتاحها را با حضور رئیس جمهور شروع کرده تا ۲۶ اسفند در قالب ۴۵ هفته این پویش را به اتمام رساندیم. در پویش هرهفته_الف_ب_ایران نه تنها ۲۵۰ پروژه ساخت و سازی و ساز و کاری، بلکه ۳۰۷ پروژه را توانستیم عرضه کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به سرمایهگذاری ۸۱ هزار میلیارد تومانی برای پویش #هرهفته_الف_ب_ایران طی سال ۹۹ ادامه داد: این پروژهها شامل ۱۴ سد مخزنی، بیش از ۵۵ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی، ۱۰ پروژه آبرسانی شهری، ۹ تصفیهخانه آب، ۱۳ تصفیهخانه فاضلاب، آبرسانی روستایی به ۱۶۵۰ روستای کشور و همچنین در بخش برق احداث ۹ نیروگاه حرارتی، ارتقای ۵ نیروگاه، احداث ۳۰ نیروگاه مقیاس کوچک، ۲۵ نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی و بادی بود که جمعا از این محل ۲۳۳۵ مگاوات به ظرفیت نصب شده کشور افزوده شد، علاوه بر اینکه برقرسانی به تعدادی از روستاهای باقیمانده حدود ۲۸۸ روستا نیز انجام شد.
اردکانیان خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ پروژههای ساز و کاری نیز به ثمر رسید که تاثیر آنها در ساخت و سازها، عرضه خدمت مستقیم به مردم، در کوتاه کردن مسیر پروژهها، در کاهش قیمت تمام شده و تسهیل خدمترسانی قابل ملاحظه است که یکی از آنها یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب بود و امروز مجموعه این شرکتها به ۳۱ شرکت تبدیل شده و خدمترسانی نیز سرعت گرفته است.
به گفته اردکانیان بخش عمدهای از این سرمایهگذاری ۸۱ هزار میلیارد تومانی از ناحیه خارج از دولت بوده بهطوریکه حدود ۱۰ درصد از بودجه عمومی، حدود ۲۰ درصد از منابع داخلی(قبوض آب و برق)، حدود ۳۷ درصد از صندوق توسعه ملی و بیش از ۵۰ درصد سرمایههای بخش خصوصی بوده است.
وی افزود: در حین اجرای این پروژهها حدود ۱۳۳ هزار اشتغال غیرمستقیم و ۳۵ هزار اشتغال مستقیم ایجاد شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه بعد از ۴۰ سال اکنون هیچ چالشی در زمینه فناوری و تولید نداریم و به میزان زیادی خود اتکا هستیم، تاکید کرد: در بخش مصرف بی چالش نیستیم، اما طی یکی دو سال اخیر بخشهای مختلف مصرف کننده آب و برق به ویژه بخش انرژی(برق) همکاری خوبی داشته و نتیجه این همراهی کاهش رشد اوج بار در سالهای ۹۸ و ۹۹ از ۵ درصد به حدود یک درصد بوده است.