بانکداری ایرانی - بررسی آمار نشان میدهد ایران با تولید ۲۷ میلیون و ۹۰۷ هزار تن آهن اسفنجی، رتبه دوم جهانی را پس از هند به خود اختصاص داده است.
گزارش روز پنجشنبه ایرنا برپایه جداول آماری حاکی است، سال گذشته میزان تولید آهن اسفنجی برابر با ۲۷ میلیون و ۹۰۷ هزار تن بود که در مقایسه با ۲۶ میلیون و ۳۵۹ هزار تن عملکرد سال ۹۷ رشد ۶ درصدی داشت.
ایران پس از هند دومین تولید کننده آهن اسفنجی جهان محسوب می شود و در چارچوب طرح های هفتگانه فولاد استانی (سفید دشت، نی ریز، قائنات، بافت، سبزوار، شادگان و میانه) ظرفیت های ۸۰۰ هزارتنی آهن اسفنجی طراحی شده است.
رتبه سوم جهانی در تولید سنگ گچ
ایران سومین کشور تولیدکننده سنگ گچ جهان محسوب می شود و بیشترین مصرف این ماده معدنی در خاورمیانه برای ساختمان سازی است. ضمن اینکه اسپانیا، بزرگترین تولیدکننده اروپایی است و رتبه ششم در جهان را به خود اختصاص داده است.
استفاده از دیوارهای پیشساخته در آسیا گسترش یافته و افزایش مصرف گچ در آسیا عمدتا به توسعه صنعت ساختوساز بستگی دارد. حدود ۹۵درصد از گچ مصرف شده در گچ ساختمان، ساخت سیمان پرتلند و محصولات دیوارهای پیش ساخته استفاده میشود.
سومین تولید کننده بنتونیت
ایران در زمینه بنتونیت رتبه سوم جهانی را به خود اختصاص داده، در واقع بنتونیت یکی از مواد معدنی پر کاربرد در صنایع مختلف است از آن در صنعت فولاد، گندله سازی، حفاری چاههای نفت، تولید محصولات شوینده و بهداشتی، تصفیه روغن، ریختهگری، حوزه کشاورزی و سایر موارد استفاده میشود.
جایگاه چهارم جهانی در زمینه استرانتیوم
برابر آمار وزارت صنعت، اکنون ایران در زمینه تولید ماده معدنی استرانتیوم جایگاه چهارم را در قالب آمار ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده است.
استرانتیوم معمولا در طبیعت بوجود میآید و درصد بسیار کمی از تمام سنگها و صخرههای آتشفشانی را به خود اختصاص میدهد. این عنصر به مقدار زیاد به شکل رسوبات تهنشین شده وجود دارد که سهولت در توسعه و استخراج معدن را سادهتر میکند.
مقدار این ذخایر کم است، اما با این حال کانی استرونتانیت مناسبتر است، زیرا استرانسیوم (استرانتیوم) بیشتر بهصورت کربنات استفاده میشود. مقدار محلول آن در آب دریا همانند کلسیم کم بوده و بیشتر تمایل به تشکیل دادن کربنات و سولفات نامحلول دارد. برخی از سنگ های آهکی می توانند حاوی مقادیر بالایی از استرانسیم باشند. عمدهترین کانی تجاری برای تولید استرانسیوم سلستین بوده که معمولاً به صورت روباز و به طریقه سنگ دستی استخراج میشود.
رتبه چهارم دنیا در زمینه باریت
برپایه داده های آماری وزارتخانه یاد شده، ایران در سال گذشته میلادی در جایگاه چهارمین تولید کننده باریت محسوب شد.
باریت در واقع پرکننده و افزایشدهنده وزن در تولیداتی مانند رنگ، پلاستیک و لاستیک کاربرد دارد. بعضی از کاربردهای خاص این ماده معدنی در ترمز و صفحه کلاچ، برای محافظت و جلای فلز خودرو است.
همچنین از این ماده به عنوان عامل وزندهی در لاستیک و پوشش سیمانی خطوط لوله نفتی زیر آب استفاده میشود، مصرف عمده باریت در حفاری نفت و گاز است. آمریکا به عنوان مصرفکننده عمده باریت در دنیا به دلیل تغییراتی که در تقاضا نسبت به این محصول داشته، روی تولید و تجارت جهانی تاثیر گذاشته است. رتبه ایران در بین کشورهای تولیدکننده، چهارم است.
به گزارش ایرنا، ایران از نظر ذخایر شناسایی شده معدنی باحدود ۵۷ میلیارد تن که حدود ۳۷ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است در جایگاه پانزدهم دنیا قرار گرفته است.