به گزارش تسنیم، موسی الرضا ثروتی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبتهای رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت اصلاح ساختار بودجه، گفت: علاوه بر این، در برنامههای پنج ساله نیز بر بودجه عملیاتی و واقعی و در پی آن تغییر ساختار، تاکید شده است و تقریبا از برنامه سوم توسعه این موضوع مطرح و مصوب شده بود.
وی افزود: تا کنون چهار برنامه توسعه پنج ساله گذشته است اما نه تنها بودجه عملیاتی نشده است بلکه انضباط بودجهای نیز وجود ندارد. بودجه برنامه و سند مالی دولت برای یک سال بوده و حاوی پیش بینی درآمدها و هزینه است. اصل منظم بودن بودجه بر این است که به اندازه درآمدها هزینه کنیم. برای این مهم باید درآمدها و هزینهها را واقعی ببینم تا بودجه عملیاتی شود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با تصریح بر اینکه به اندازهای که منابع تخصیص داده میشود، باید نتایج و اهداف نیز به دست بیاید، اظهار کرد: نتیجهگرایی در بودجه اهمیت دارد اما متاسفانه شاهد هستیم پروژههای فراوانی در دولتها شروع میشود اما خیلی از آنها به سرانجام نمیرسد. هر دولت که روی کار میآید از دولت قبلی انتقاد میکند زیرا پروژههای نیمه تمام زیادی باقی گذاشته است اما درعین حال دولت جدید نیز کلنگهای جدیدی میزند.
وی درباره ورود مجلس به اصلاح ساختار بودجه عنوان کرد: نمایندگان طرحی را تهیه کردند تا ساختار بودجه تغییر کند اما نماینده دولت اعلام کرد این کار فایده ندارد. دولت بودجه را تهیه کرده است و نمایندهها هر چه مصوب کنند اثری به حال بودجه نخواهد داشت زیرا دولت عملا اعلام کرد ساختار بودجه را تغییر نمیدهد.
* دولت همان شیوه سابق را برای بودجهنویسی اجرا کرده است
ثروتی درباره تغییر ساختار بودجه سال آینده بیان کرد: عملا فرصتی برای تغییر اصلاح نمانده است و دولت همان شیوه سابق را برای بودجهنویسی اجرا کرده است. بنابراین امکان تصویب و اجرای مجلس برای بودجه سال آینده وجود ندارد. مجلس دو بار بودجه دولت را رد کرده است تا دولت اقدام به اصلاح کند اما دولت عملا کاری انجام نداد و اعلام کرد اگر مجلس آن را تصویب نکند، دوباره همین بودجه را به مجلس خواهم داد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته بودجه سال 99 را مجلس رد کرد اما اتفاقی نیفتاد و کمیسیون تلفیق بودجه را «ماستمالی» کرد و مجلس آن را مصوب کرد. متاسفانه تاکنون اصول بودجهنویسی تغییر نکرده است و همچنان شاهد بودجهای بی انضباط، غیر عملیاتی و غیر مفید هستیم. دولتها وقتی بودجه را ارائه میدهند اعلام میکنند بودجه نفتی نیست و انتشار اوراق مشارکت کمتر و بنابراین بودجه واقعی است اما در پایان مشخص میشود تخلفات گسترده در بودجه وجود دارد.