به گزارش ایسنا، چین اعلام کرده که در بسته بندی محصولات غذایی ۲۰ کشور شامل گوشت خوک آلمانی، گوشت گاو برزیلی و ماهی هندی ویروس کرونا را شناسایی کرده اما مقامات خارجی می گویند عدم ارایه شواهد از سوی مقامات چینی به معنای آسیب دیدن تجارت و مخدوش شدن اعتبار غذای وارداتی بدون دلیل است.
در نشست سازمان جهانی تجارت که روزهای پنجم و ششم نوامبر تشکیل شد، کانادا تست محصولات غذایی وارداتی توسط چین و مخالفت با واردات محصولاتی که تست اسید نوکلئیک مثبت داشته اند را محدودیتهای تجاری غیرمنطقی خواند و از این کشور خواست این رفتار را متوقف کند.
کانادا که اعتراضش مورد حمایت استرالیا، برزیل، مکزیک، انگلیس و آمریکا قرار گرفت، استدلال کرد که چین توجیه علمی برای این اقداماتش ارائه نکرده است. چین از آن زمان بازرسی از مواد غذایی وارداتی را تشدید کرده است.
نشریه گلوبال تایمز که مورد حمایت حزب کمونیست چین است، مدعی شده که وجود ویروس کرونا در غذای وارداتی این احتمال را مطرح می کند که ویروس کرونا که تصور می رود خاستگاه آن از شهر ووهان چین بوده است، در واقع منشا خارجی داشته است.
چین پس از مجموعه موارد ابتلای کارکنان بازار عمده فروشی مواد غذایی در پایتخت، تست مواد غذایی منجمد و یخ زده برای بررسی آلودگی به ویروس کرونا را در ژوئن آغاز کرد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که هیچ غذا یا بسته بندی که عامل انتقال ویروس کرونا باشد، شناسایی نشده است اما چین می گوید ریسک ورود مجدد ویروس کرونا به کشور از طریق محصولات غذایی وجود دارد.
اعتراض شرکای تجاری چین پس از ماهها عصبانیت فزاینده از نحوه بازرسی واردات توسط مقامات گمرکی و بهداشتی این کشور صورت گرفته است که به گفته این کشورها مطابق با معیارهای جهانی نیست.
یک دیپلمات مقیم پکن در این باره گفت: هر زمانی که مقامات بهداشتی آزمایشی را انجام می دهند و به موردی برمی خورند باید نتایج آن را در اختیار شریک تجاری خود قرار دهند. ما حتی یک تحلیل لابراتواری ساده دریافت نکرده ایم. همه می پرسند آیا این درست است؟ آیا واقعا چینیها موردی پیدا کرده اند. همه از این تعجب می کنند که هیچ مدرکی داده نشده است.
جاسیندا آردن، نخست وزیر نیوزیلند پس از این که شهر جینان چین اعلام کرد در گوشت گاو منجمد نیوزیلندی ویروس کرونا را شناسایی کرده است، این یافته ها را زیر سوال برد و گفت: مطمئن نیست محصولات گوشتی که از کشورش صادر شده است آلوده به ویروس کرونا بوده باشد و هیچ شفافیت از جانب چین انجام نگرفته است.
مقامات برزیلی پس از این که شواهدی از آلودگی گوشت مرغی برزیلی به ویروس کرونا اعلام شد، در اوت به شهر شنزن سفر کردند اما طبق وزارت کشاورزی برزیل، مقامات چینی هیچ اطلاعاتی درباره این که آیا ویروس فعالی یافته اند، ارائه نکردند.
به گفته یک مقام بازرگانی، چین در پاسخ به سازمان جهانی تجارت گفته است اقدامات تمهیدی بر مبنای علمی و برای حمایت حداکثری از جان مردم بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، چین به موارد شناسایی ویروس کرونای زنده در نمونه های غذای منجمد وارداتی اشاره کرده با این حال شواهدی از این که ویروس کرونا می تواند از طریق غذا به افراد منتقل شود را ارایه نکرده است.