کد خبر: ۱۸۵۸۱۷
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۱ - ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - 13 October 2020
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)‌،‌ درباره تأثیرات مخرب کرونا بر آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هشدار داد که این بیماری می تواند ۸۳ تا ۱۳۲ میلیون نفر را امسال گرفتار کمبود تغذیه سازد.

به گزارش روز سه شنبه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)‌،‌ روز جهانی غذا در سال ۱۳۹۹ که برابر با هفتادمین سالگرد تأسیس فائو است در شرایطی استثنایی فرا می‌رسد که کشورهای سراسر جهان با تأثیرات گسترده همه‌گیری جهانی بیماری ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، اکنون زمان اندیشیدن درباره آینده‌ای است که انتظارمی رود شانه به شانه یکدیگر آن را بسازیم.

فائو، از تمامی دست‌اندرکاران در سراسر جهان می‌خواهد تا به مناسبت روز جهانی غذا، دست در دست هم دهند تا به صورت فوری به شکاف‌ها و نقصان‌های تغذیه‌ای و معیشتی که در میانه همه‌گیری بیماری ویروس کرونا آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را گرفتار کرده، رسیدگی کنند.

برآوردهای اخیر منتشر شده از سوی فائو نشان می‌دهند که همه‌گیری بیماری ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی آن می‌تواند ۸۳ تا ۱۳۲ میلیون نفر دیگر را در سال جاری میلادی به جمعیت دچار کمبود تغذیه در جهان اضافه کند؛ همچنین، وضعیت تغذیه اکثر گروه‌ها و جمعیت‌های آسیب‌پذیر به علت تأثیرات بهداشتی و اقتصادی-اجتماعی بیماری ویروس کرونا، احتمالا وخیم‌تر خواهد شد.

فائو از تمامی مقامهاو نهادهای مسوول در سراسر کره خاکی می‌خواهد تا بوسیله گسترش و بهبود برنامه‌های ارائه کمک‌های غذایی و حمایت اجتماعی، شامل کمک‌های نقدی و همچنین ایجاد شرایط ایمن و درآمد پایدار برای حمایت از معیشیت کشاورزان خرده‌مالک و کارگران زنجیره ارزش غذا، نیازهای فقیرترین و آسیب‌پذیرترین خانواده‌ها را در اولویت قرار دهند.

پاسخ کشورها به بیماری ویروس کرونا فرصتی است تا بوسیله تاب‌آورتر کردن نظام‌های غذایی دربرابر شوک‌ها و همچنین افزایش پایداری انها با ترویج شیوه‌های کشاورزی سازگار با طبیعت، شرایط را به‌گونه‌ای بهتر از گذشته بازسازی و احیا کنند.

ترویج شیوه‌های کشاورزی دوستدار طبیعت و هوشمند به اقلیم،‌ موجب حفظ منابع طبیعی زمین، سلامت مردم و اقلیم می‌شود، می‌تواند فرآیند تخریب زیست‌گاه‌ها را که در شیوع بیماری‌ها نقش‌آفرین است کندتر و آهسته کند.

فائو، همچنین به نهادهای تنظیم‌گر و سیاست‌گذار توصیه می‌کند تا در هنگام تلاش جهت غلبه بر بحران‌های سلامتی و اقتصادی، اقداماتی را اتخاذ کنند که از بی‌ثباتی قیمت‌ها جلوگیری کنند. علاوه بر آن، ضرورت دارد تا از طریق تقویت همکاری‌ها و تأمین مالی بین‌المللی، از تأثیرات مخرب این بحران‌ها بر کشاورزان خرده‌مالک در کشورهایی که منابع محدودی دارند، جلوگیری شود.

سازمان فائو به عنوان نهاد پیشروی سازمان ملل متحد در ترویج و ارتقای امنیت و ایمنی غذایی و تغذیه، با ارائه توان تخصصی خود به کشورهای عضو، از تلاش‌های آن‌ها برای اتخاذ سیاست‌ها و اقداماتی که تضمین‌کننده برقراری زنجیره تأمین غذا و دسترسی همگان به غذا است،‌ حمایت می‌کند. به یاد داشته باشیم که همه ما در تحقق دنیایی بدون گرسنگی و سوءتغدیه نقش‌آفرین هستیم.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار فائو ۲۵تا ۳۰درصد محصولات کشاورزی در ایران تبدیل به ضایعات می‌شود و ایران با این میزان در رتبه‌های نخست قرار دارد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: