به گزارش تسنیم به نقل از اویل پرایس، تحلیلگران وود مکنزی در گزارش جدید خود اعلام کردند طرح چین برای رسیدن به تولید صفر کربن تا 2060 در نهایت 5 تریلیون دلار برای آن هزینه خواهد داشت.
چین بزرگترین تولیدکننده دی اکسیدکربن در جهان است ولی از طرف دیگر بیشترین سرمایهگذاری را در پروژه های انرژی تجدید پذیر دارد. با وجود طرحهای فعلی کاهش تولید کربن، تولید گازهای آلاینده توسط چین هنوز هم رو به افزایش است و احتمالاً در 2030 به اوج میرسد. اروپا از چین درخواست کرده طرح صفر کردن تولید کربن را تسریع کرده و از 2025 تولید گازهای آلاینده را کاهش دهد.
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در مجمع عمومی سازمان ملل گفت:«هدف ما کاهش تولید دی اکسید کربن از 2030 و صفر کردن آن تا قبل از 2060 است».
رسیدن به این هدف نیاز به کار زیادی دارد چون چین علیرغم توسعه شدید ظرفیت انرژیهای بادی و خورشیدی، به شدت وابسته به تولید برق از طریق سوزاندن زغال سنگ است. برخی حتی عقیده دارند این ادعای چین یک ادعای واهی است.
پراکاش شارما، سرپرست بازارهای آسیا پسیفیک در وود مکنزی در این گزارش جدید نوشت:«این یک وظیفه بسیار بزرگ برای کشوری است که 90 درصد ترکیب انرژی آن را هیدروکربن تشکیل میدهد و سالانه بیش از 10 میلیارد تن معادلهای دی اکسید کربن تولید میکند یعنی 28 درصد از کل تولید گازهای آلاینده در جهان».
ولی انجام این کار غیر ممکن نیست. تحلیلگران عقیده دارند چین میتواند از طریق برقی کردن حمل و نقل و همچنین برقی کردن سیستمهای گرمایشی و فعالیتهای صنعتی به اهداف خود در صفر کردن تولید کربن برسد.
چین باید با تأثیرات اجتماعی این تغییر شکل هم کنار بیاید. توقف استفاده از زغال سنگ به معنای از دست رفتن مشاغل در مناطقی است که نرخ اشتغال پایینی دارند. برقی کردن حمل و نقل و فعالیت های صنعتی بسیار چالش برانگیز است ولی غیر ممکن نیست.