کد خبر: ۱۸۵۴۴۱
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۱ - ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - 06 October 2020
عضو انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم کشور گفت: با توجه به شرایط تحریم ها و محدودیت تخصیص ارز، تخصیص ۵۲ درصد ارز به واردات سموم آماده مصرف مشابه تولید داخل نه تنها ضربه به صنعت است بلکه منافع ملی را با مخاطره روبرو می کند.

 

«فریبرز فیروز جهان تیغی» روز سه شنبه در نشست خبری کمیته حمایت از تولید داخل انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم کشور در جمع خبرنگاران افزود: صنعت تولید سم به دلیل فرمولاسیونی که دارد، صنعت پیچیده و مهمی است.

وی اظهارداشت: با وجود اینکه ۶ ماه از سال می گذرد همچنان برای فرمولاسیون این صنعت و کمبود ارز اقدامی انجام نشده است.

عضو انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم کشور تصریح کرد: همه می دانیم که کشور به دلیل تحریم ها با محدودیت ارزی روبرو است، بنابراین انتظار می رود دولت با مدیریت مناسب با کاهش واردات سموم مشابه داخلی از تولید داخلی حمایت کند.

وی با بیان اینکه علت افزایش سهم واردات سموم در شرایط تحریم ها مشخص نیست، گفت: اکنون به تولید دو دلار ارز یارانه ای و به واردات سه دلار تخصیص می دهند این اقدام لطمه به تولید کشور است.

فیروز جهان تیغی اظهارداشت: لازم است وزارت جهاد کشاورزی موضع خود را در تخصیص ارز به واردکنندگان سموم آماده مصرف و تولید داخل مشخص کند.

عضو انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم کشور درباره صادرات سموم تولید ایران گفت: در دو تا سه سال گذشته ایران به دلیل تولید سموم با کیفیت جایگاه خوبی در صادرات این کالا به کشورهای همسایه از جمله ترکیه داشت اما با ممنوعیت صادرات، بازارهای ما از دست رفته است.

وی با اشاره به اینکه دیگر ایران به راحتی نمی تواند جایگاه خود را به عنوان صادرکننده سموم در بین کشورهای همسایه کسب کند، افزود: در سال‌های گذشته تلاش کردیم ۲۵ نوع سم را در کشور ازبکستان به ثبت رساندیم اما سیاست های میز محوری و ممنوعیت صادرات تمامی زحمات این صنعت را به هدر داده است.

فیروز جهان تیغی تصریح کرد: این درحالسیت که به دلیل کیفیت بالای تولید سموم ایران حتی روسیه نیز متقاضی خرید این محصول شده بود که این امر ارز آوری قابل توجهی برای کشور به همراه داشت.

مغایرت واردات سموم مشابه تولید داخل با محدودیت ارزی

«محسن عسگری» یکی دیگر از اعضای انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم کشور گفت: اکنون به دلیل عدم شفافیت مواضع مسئولان امر، قانون ممنوعیت واردات سموم آماده مصرف مشابه تولید داخل اجرا نمی شود.

وی اظهارداشت: مشکل تولیدکنندگان واردات سموم نیست، بلکه براین باوریم که چرا وقتی کشور با محدودیت ارزی روبروست باید سموم آماده مصرف، ماده موثره و تکنیکالی که در داخل کشور تولید می شود ارز دریافت کرده و وارد شود.

این تولیدکننده سموم تصریح کرد: کشور قادر به تولید همه سموم نیست و هر ساله آفت کش های جدیدی با طراحی و مالکیت معنوی سایر کشورها تولید و به بازار عرضه می شود که ما هم منبع اصلی را وارد می کنیم که حدود ۱۰ درصد است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ شرکت تولیدکننده سموم در کشور فعال است، افزود: با استفاده از توان این شرکت ها می توان ۳۰ درصد صرفه جویی ارزی در بخش سموم داشته باشیم.

عسگری براین باور است که وقتی کشور با محدودیت ارزی روبروست و به نهاده های بخش کشاورزی ارز قطره چکانی تخصیص می دهد چرا باید کالای مشابه تولید داخل وارد کنیم.

وی درباره این ادعا برخی که واردات برای امنیت غذایی کشور است، گفت: این سوال پیش می آید که آیا واردات کالاهای مشابه تولید داخل با امنیت غذایی کشور منافات ندارد.

این تولید کننده سموم اظهارداشت: اگر ماده موثره سموم به دلیل محدودیت ارزی وارد نشود صنعت با مشکل جدی روبرو می شود.

عسگری ادامه داد: اگر دولت، ارز یکسان به تولید داخل برای تامین مواد اولیه تخصیص دهد و مانع واردات کالاهای مشابه داخلی شود صنعت ظرفیت تامین نیاز کشور را دارد و دیگر نیازی به واردات سموم به جز آفت کش های جدید نیست.

وی درباره خلوص سموم تولید داخل گفت: سموم تولید داخل براساس استانداردهای بین المللی فائو و با سموم اروپایی قابل رقابت است، به طوری که ناخالصی آن نیز براساس استانداردها تعیین می شود.

عسگری با بیان اینکه شرکت های داخلی ۱۰ برابر نیاز کشور سم تولید می کنند، افزود: تولید داخل سم سالانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن است، اما سالانه ۳۰ هزارتن به مصرف داخلی می رسد بنابراین ۹ برابر سم تولیدی قابلیت صادرات دارد.

فعالیت ۶۰ شرکت در تولید سم

«محمدناصر عطایی نیا» یکی دیگر از اعضای انجمن تولیدکنندگان سموم کشور گفت: اکنون ۶۰ شرکت تولید فرمولاسیون دفع آفات در کشور فعال است و هیچ کشوری تولید داخل خود را برای جنس وارداتی از بین نمی برد.

کیفیت سموم تولید ایران بالاتر از چین و هند

«محمد هادی بوستانی» یکی دیگر از تولیدکنندگان این صنعت گفت: صنعت تولید سم در کشور ما ۳۰ سال قدمت دارد که صنعت جوان و نوپایی است اما همین صنعت تغییرات عمده ای در اقتصاد کشور ایجاد کرده است.

وی اظهارداشت: سال ۱۳۷۵ نزدیک ۲۵۰ میلیون دلار ارز برای خرید سم از کشور خارج می شد، اکنون بعد از ۲۵ سال نیز همچنان ۲۵۰ میلیون دلار ارز به این بخش اختصاص می یابد.

این تولیدکننده سم اضافه کرد: در همان زمان نیز برای واردات کشور، ارز خارج می شد و قیمت های جهانی رو به بالا بود اما با ورود دانش این صنعت به کشور، قیمت های جهانی نیز متعادل شدند.

وی با بیان اینکه ما در تکنولوژی تولید سموم و فرمولاسیون حرفی برای گفتن داریم، افزود: در حال حاضر کیفیت سموم تولید ایران به مراتب بالاتر از سموم تولید کشورهای چین و هند است، زیرا در چین و هند استاندارد ملی دارند اما ما براساس استاندارد بین المللی فائو تولید داریم.

ممنوعیت صادرات به ضرر تولید داخلی

«محمد خصوصی» یکی دیگر از اعضای انجمن تولیدکنندگان سم کشور گفت: ممنوعیت صادرات و تخصیص ارز به واردات باعث شده تا تولیدکنندگان داخلی بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند.

وی ادامه داد: این درحالیست که کالاهای وارداتی از کالاهای تولید داخل گران تر خریداری و وارد می شود.

وی اظهارداشت: علت استقبال از سموم وارداتی، نبود درج قیمت روی این کالاست بنابراین فروشندگان به هر قیمتی که می خواهند محصول وارداتی را می فروشند اما سموم داخلی دارای درج قیمت است و مورد استقبال قرار نمی گیرد.

منبع: ایرنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: