بانکداری ایرانی - لیلا فریادرس ، هفته گذشته جلسهای درباره اصلاح مدل کارمزد با حضور نمایندگان بانک مرکزی، بانکهای خصوصی، بانکهای دولتی، شرکت شاپرک، شرکت خدمات انفورماتیک، شرکتهای پرداخت و انجمن فینتک برگزار شد و انجمن فینتک طرح پیشنهادی خود برای اصلاح مدل کارمزدهای تراکنشهای خرید اینترنتی را مطرح کرد. این مدل پیشنهادی حذف الزام پرداخت کارمزد تراکنشهای خرید اینترنتی از بانکها و الزام پرداختیاران و شرکتهای پرداخت به پرداخت کارمزد به شبکه زیرساخت پرداخت کشور است.
به گزارش بانکدای ایرانی ، علیرضا لگزایی، عضو هیاتمدیره و قائم مقام مدیرعامل بانک ملت درباره حذف الزام پرداخت کارمزد تراکنشهای خرید اینترنتی از بانکها و الزام پرداختیاران و شرکتهای پرداخت به پرداخت کارمزد به شبکه زیرساخت پرداخت کشور گفت: با حذف پرداخت هزینه کارمزد از سوی بانکها، معضل تراکنشهای صوری نیز مرتفع خواهد شد.
عضو هیاتمدیره و قائم مقام مدیرعامل بانک ملت در ادامه گفت : متاسفانه طی سالهای اخیر با پدیده مذموم کارمزدخواهی پذیرندگان اینترنتی از شرکتهای PSP روبرو بودهایم که به دلیل پرداخت هزینه کارمزد توسط بانکها، برخی شرکتهای PSP تا ۸۰ درصد کارمزد متعلقه را به پذیرنده پرداخت میکنند. در طرح اخیر انجمن فینتک با توجه با حذف پرداخت هزینه کارمزد از سوی بانکها، ضمن حذف پدیده کارمزدخواهی، معضل تراکنشهای صوری نیز مرتفع خواهد شد.
لگزایی گفت : پیشنهاد اخیر انجمن فینتک در خصوص اصلاح نظام کارمزد تراکنشهای خرید اینترنتی، هر چند بخشی از تراکنشهای خرید شبکه پرداخت را شامل میشود و راهکار جامعی برای حل معضل کارمزد تراکنشهای خرید محسوب نمیشود، لیکن بهعنوان یک حرکت اصلاحی و با توجه به پرداخت هزینه توسط پذیرنده که ذینفع اصلی است، پیشنهاد مثبتی ارزیابی میشود.
وی با اشاره به این که یکی از مهمترین دغدغهها و چالشهای نظام بانکی کشور طی سالهای اخیر، موضوع اصلاح نظام کارمزد خدمات بانکداری الکترونیکی بخصوص کارمزد تراکنش خرید است ، اظهار کرد : متاسفانه به دلایلی در مقطعی خاص کارمزد تراکنش خرید به بانکها تحمیل شد. قطعا هر پیشنهاد اصلاحی که با کمترین حاشیه و تحمیل هزینه به آحاد جامعه ارائه شود، مورد توجه شبکه بانکی قرار خواهد گرفت.
قائم مقام مدیرعامل بانک ملت از دیگر ویژگیهای پیشنهاد مطرحشده، حل مشکل تضاد منافع بین بانکها و شرکتهای PSP دانست و گفت : بدیهی است با حاکمیت عقلانیت در کسبوکار، ذینفعان حسب وظایف ذاتی خود به توسعه بازار خواهند پرداخت.
وی افزود : با ایجاد بازار رقابتی بین شرکتهای فینتک، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، کیفیت خدمات ارائهشده بهبود یافته و مشتری نهایی نیز طبیعتا این تمایز کیفیت را تجربه خواهد کرد. بدون شک با اصلاح نظام کارمزد تراکنش خرید و به تبع آن کاهش هزینههای هنگفت پرداختی توسط بانکها، شاهد کاهش قیمت تمامشده پول و نهایتا اثرات مثبت آن بر اقتصاد کشور خواهیم بود.