کد خبر: ۱۸۳۲۷۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - 20 August 2020
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه ۹۹ پیش‌بینی شده بود که از محل واگذاری سهام‌ شرکت‌های دولتی ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان درآمد حاصل شود که تاکنون بیش از ۱۷ تا ۱۸ هزار میلیارد تومان محقق شد.

 رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه ۹۹ پیش‌بینی شده بود که از محل واگذاری سهام‌ شرکت‌های دولتی ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان درآمد حاصل شود که تاکنون بیش از ۱۷ تا ۱۸ هزار میلیارد تومان محقق شد.

به گزارش «ایلنا» محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: یکی از مصائبی که سازمان برنامه و بودجه کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند و جزو سختی‌های کار این سازمان محسوب می‌شود، پرداخت یارانه نقدی، کمک معیشتی و حقوق‌ها است. البته همه پرداخت‌ها زمان‌بندی منظم دارد. دهم هر ماه یارانه معیشتی بیستم هر ماه هم یارانه نقدی و آخر ماه هم حقوق‌ها پرداخت می‌شود.


این دولت و آن دولت ندارد!
وی تاکید کرد: نگرانی ایجاد بدهی برای دولت بعد هم درست نیست. اولا این دولت و آن دولت ندارد، الان وضعیت خاص تحریم است و باید به اولویت‌ها توجه کنیم. ثانیا هر یک سالی که از تکمیل طرح‌های عمرانی عقب بیفتیم هزینه‌های آن بیشتر می‌شود، بنابراین با تکمیل آنها میزان دارایی که برای آیندگان گذاشته می‌شود، ارزش افزوده بسیاری دارد. این امکان را داریم که از سهام واحدهای مربوط به دولت، ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان دارایی ایجاد کنیم.

اگر مجلس بگوید، برای بودجه ۱۴۰۰ آماده‌ایم
رئیس سازمان برنامه و بودجه درخصوص بحث اصلاح ساختار بودجه تصریح کرد: بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد را در دستور کار داریم. بودجه ۳ ماه اول دستگاه‌ها به‌عنوان تنخواه پرداخت می‌شود و بودجه را برمبنای عملکرد هر دستگاه محاسبه می‌کنیم. در همه دستگاه‌ها این اقدام را انجام دادیم.

وی درادامه بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه در زمان مقرر اصلاح ساختار بودجه را در ۴ محور و ۱۰ بسته در قالب ۲ جلد کتاب آماده کرد که جزئیات دقیق در آن ذکر شده و تغییرات لازم در فرآیند نهادسازی بودجه هم انجام شده است. مقام معظم رهبری تاکید داشتند این در شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی ارائه شود که ما ارائه دادیم. در این شورا ما درخصوص بحث‌های اصلاح ساختار توضیح دادیم و اولین بحث هم مساله مالیات‌ها بود. باید هر سه قوه در این خصوص اجماع می‌کردند که نشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در مجلس جدید همه این موضوع را مطالبه کردند و ما برنامه اصلاح ساختار بودجه را تقدیم مجلس کردیم. کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این خصوص جلساتی برگزار کرد و سازمان برنامه و بودجه هم همکاری لازم با مجلس دارد که این اصلاح ساختار تبدیل به قانون شود.

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که چرا ساختار بودجه هنوز اصلاح نشده است، گفت: این اصلاح یک جراحی بزرگ است. امیدوارم با توجه به اینکه مجلس هم در این موضوع مصمم است، اصلاح ساختار بودجه، قانونی و اجرایی شود. ما هم در دولت کمک می‌کنیم و حتی اگر مجلس این طرح اصلاح ساختار را برای بودجه۱۴۰۰ هم به‌عنوان قانون به ما بدهد ما آن را اجرا خواهیم کرد.

حمایت‌های دولت در شرایط کرونا
رئیس سازمان برنامه و بودجه درخصوص برنامه دولت در شرایط کرونا گفت: این امکان فراهم شد که معادل ریالی یک میلیارد یورو از صندوق برای بیمه بیکاری اختصاص یابد که ۸ برنامه برای تخصیص آن تعریف کردیم. تکمیل بیمارستان‌ها و زیرساخت‌ها، جبران کاهش درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها، پاداش کرونا، تامین دارو و تجهیزات از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌رود. این یک میلیارد یورو به یکباره از بانک‌مرکزی گرفته نمی‌شود و آن را بخش به بخش دریافت کردیم. قرار است با اختصاص این منابع تا پایان امسال ۱۰ هزار تخت فعال به بیمارستان‌ها اضافه شود.

نوبخت درخصوص طرح تامین معیشت مردم نیز اظهار کرد: نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه کمک به معیشت مردم را بررسی و مطالعه می‌کنند و هدف مشترک مجلس و دولت این است که وضع موجود معیشت مردم را بهبود ببخشند. امروز این برنامه در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح شد و سازمان برنامه و بودجه هم برای اجرای آن اعلام آمادگی کرده است.

وی افزود: ما درحال‌حاضر ارز محدود ۴۲۰۰ تومانی را به کالاهای اساسی و دارو اختصاص می‌دهیم. اگر به پیشنهاد مجلس راه بهتری وجود داشته باشد، بدون اینکه منجر به افزایش قیمت‌ها شود ما از آن استقبال می‌کنیم. این موضوع بررسی می‌شود تا به راه‌حل مشترکی با مجلس برسیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که دولت برای برخی مشاغل که با رکود شدید مواجه‌اند چه برنامه‌ای دارد، گفت: در این خصوص بانک‌مرکزی فعالانه با نظام بانکی هماهنگ شده است. اعتبار ۷۵ هزار میلیارد تومانی و بخشی هم ۵۰ هزار میلیارد تومانی برای خانوار و مشاغل آسیب دیده در نظر گرفته شده که در چند مرحله پرداخت شده است.

معاون رئیس‌جمهور درادامه افزود: در برخی حوزه‌ها همچون مشاغل مرتبط با گردشگری، جبران خسارات نیاز به زمان بیشتری دارد. دولت در این خصوص از هیچ کمکی فروگذار نکرده و بانک‌مرکزی هم در این مسیر همکاری خوبی داشته است.

جزئیات افزایش حقوق کارمندان دولت-رشد حقوق بیشتر از رشد بودجه
رئیس سازمان برنامه و بودجه درخصوص افزایش حقوق کارمندان تصریح کرد: از سال ۹۲ افزایش حقوق کارمندان در بعضی سال‌ها حتی بیش از نرخ تورم بوده و همواره تناسب بین نرخ تورم و افزایش حقوق‌ها لحاظ شده است. در شرایط اقتصادی فعلی، دولت باید توجه بیشتری به معیشت مردم داشته باشد، بنابراین بهمن سال گذشته براساس قانون برنامه پنجم توسعه مجوز افزایش حقوق کارمندان داده شد و الان پرداخت حقوق در کادر دولتی، مقدار قابل توجهی افزایش یافته است. حقوق دولتی‌ها ۵۰ درصد در اسفند اضافه شد و در فروردین امسال هم ۱۳ درصد افزایش یافت.

نوبخت گفت: تقریبا همه دستگاه‌های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری می‌توانند از محل دارایی‌های خودشان این افزایش ۵۰ درصدی حقوق را داشته باشند یعنی در سرجمع بودجه اجازه جابه‌جایی به دستگاه‌ها داده‌ایم که از بخش بودجه سایر کم شود و به بودجه پرسنلی اضافه کنند.

وی تصریح کرد: بودجه عملکردی ما در سال ۹۲ حدود ۱۴۸ هزار میلیارد تومان بود که بودجه سال گذشته به ۲۴۱ هزار میلیارد تومان رسید. رشدی که به افزاش حقوق داده‌ایم، بیشتر از رشد بودجه بوده است.

دولت، ریالی از بانک‌مرکزی استقراض نکرده است
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تشریح اینکه درآمدهای نفتی، مالیاتی و اوراق، سه محل تامین درآمدهای دولت هستند، گفت: هیچ‌یک از این اقلام منجر به استقراض مستقیم و غیرمستقیم از بانک‌مرکزی نمی‌شود. نوبخت در پاسخ به سوالی مربوط به استقراض دولت از بانک‌مرکزی اظهار کرد: براساس قانون برنامه بودجه، سالانه ۳۲ درصد از درآمد نفتی باید به محل صندوق واریز شود. البته این امر، برای شرایط غیرتحریمی است. اما در شرایط تحریمی، از مقام معظم رهبری اجازه خواسته شد که ۲۰ درصد از درآمدها به صندوق برود و ۱۲ درصد برای مقابله با شرایط در اختیار دولت باشد که ایشان هم پذیرفتند. وی ادامه داد: سال ۹۷ از این محل استفاده نشد، اما در سال ۹۸ از منابع صندوق که نزد بانک‌مرکزی بود استفاده کردیم. این مبلغ، ۴/ ۵ میلیون دلار بود و از سوی بانک‌مرکزی به نرخ روز ارز در اختیار دولت قرار گرفت که معادل ۷۳ تا ۷۴ هزار میلیارد تومان بود. معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد: استقراض از بانک‌مرکزی برای دولت ممنوع است و قطعا دیوان محاسبات و سازمان بازرسی ورود پیدا خواهند کرد. مضاف بر اینکه سازمان برنامه و بودجه، یک دستگاه نظارتی است و چنین کاری نکرده است. نه سال گذشته و نه امسال ریالی استقراض از بانک‌مرکزی نداشتیم و تلاش هم این است تا پایان امسال استقراضی انجام نشود.

تورم به‌دلیل افزایش نرخ ارز است
وی درخصوص گرانی‌های اخیر تصریح کرد: برخی از افزایش قیمت‌ها ناشی از انتظارات تورمی و سوءاستفاده‌هایی که برخی افراد در بازار انجام داده‌اند، بوده است. تورمی که ماه گذشته صورت گرفت، از نقدینگی موجود در جامعه نبوده و ناشی از افزایش نرخ ارز بوده است. افزایش نرخ ارز امر پسندیده‌ای نیست و تبعاتی هم بر وضعیت تورم دارد. رئیس سازمان برنامه و بودجه در حوزه اقدامات حمایتی از کادر درمان تصریح کرد: ۱۰ هزار مجوز استخدام با اولویت جذب پرستاران و نیروهای شرکتی و قراردادی به وزارت بهداشت داده شده است. ۳ هزار میلیارد تومان برای جبران کارانه کادر درمانی در دو مرحله پرداخت شده است. پاداش کرونا هم پرداخت شد. همچنین از اول مهر فوق‌العاده ویژه برای کادر درمانی در یک مرحله پرداخت خواهد شد.

نگار کریمی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: