به گزارش تسنیم، به طور معمول در طول فصل سرد سال، به دلیل آنکه بیشترین علت مصرف برق، استفاده از برق به عنوان روشنایی و استفاده از وسایل برقی در ساعات اولیه شب است، پیک شبانه مصرف برق در 8 ماه از سال بیشتر از پیک روزانه ثبت می شود.
این اتفاق در خصوص 4 ماه گرم سال متفاوت است. از ابتدای خردادماه تا پایان شهریورماه هر سال، به دلیل آنکه بیشترین علت مصرف برق، استفاده از وسایل سرمایشی در میانه روز است، همواره پیک روزانه مصرف برق از پیک شبانه سبقت می گیرد و همیشه در تابستان هرسال، ارقام به ثبت رسیده به عنوان بیشترین میزان مصرف لحظه ای برق (پیک برق) در میانه روز رقم می خورد.
اما در تابستان سال جاری، برای نخستین بار، پیک شبانه از پیک روزانه پیشی گرفته و شاهد ثبت بیشترین میزان مصرف لحظه ای برق در ساعات اولیه شب هستیم. تا امروز رکورد تاریخی مصرف برق کشور در روز سی و یکم تیرماه به میزان 58 هزار و 254 مگاوات به ثبت رسیده که ثبت این رکورد تاریخی نیز در ساعت 21 و 25 دقیقه بوده است.
دلیل این رخداد بی سابقه را باید در طرح های مدیریت مصرف برق جستوجو کرد. در واقع میزان مصرف برق در ساعات میانی روز، به دلیل طرح های مدیریت مصرف در بخش های مختلف از جمله صنایع و کشاورزی، با کاهشی 3 تا 5 هزار مگاواتی همراه بوده است.
رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در خصوص دلایل افزایش مصرف شبانه اظهار داشت: به دلیل آنکه برنامه های مدیریت بار در ساعت های بعد از ظهر اجرا و در شب متوقف می شود، شاهد افزایش مصرف برق در ساعت های شب هستیم .
وی با تاکید بر رعایت نکات مدیریت مصرف و به ویژه استفاده از دور کند کولرهای آبی، تنظیم درجه کولرهای گازی روی 24 عدد 24 و عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعت های اوج بار، اضافه کرد: اگرچه وضعیت ذخیره تولید نیروگاهی کشور مساعد است اما همچنان نیازمند همکاری مشترکان هستیم.
همچنین، غلامعلی رخشانی مهر، معاون هماهنگی توزیع توانیر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به افزایش پیک مصرف برق و گذر از مرز 58 هزار مگاوات در تابستان سال جاری، اظهار داشت: در صورتی که برنامههای متعدد مدیریت مصرف اعمال نمیشد، پیک شبانه مصرف برق از مرز 60 هزار مگاوات عبور می کرد و در پیک روزانه نیز شاهد عبور مصرف برق از مرز 64 هزار مگاوات بودیم.
وی افزود: در روزهای گرم امسال، در پیک روزانه حدود 5 هزار مگاوات و در پیک شبانه بین 1500 تا 2000 مگاوات مدیریت مصرف و پیک سایی انجام شده است.