مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید با تاکید بر اینکه شهرهای جدید در کاهش التهاب بازار مسکن نقش مثبت و بسزایی دارند گفت: توسعه حمل و نقل در شهرهای جدید موجب خواهد شد تا مردم از سکونت در شهرهای جدید استقبال کنند.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا ، رشد قیمت مسکن در سال های اخیر باعث شد تا متقاضیان مسکن برای خرید مسکن به دلیل قیمت های مناسب تر نسبت به مراکز استان ها و شهرهای بزرگ به شهرهای جدید اشتیاق زیادی نشان دهند. از همین رو استقبال از شهرهای جدید طی سال های گذشته افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.
ساخت مسکن مهر در این شهرها طی چند سال گذشته نه تنها توانست بار جمعیتی خوبی را از شهرها و مراکز استان ها متحمل شود بلکه با پذیرش متقاضیان مسکن، التهاب بازار مسکن را تا حدودی کاست. اما برای استقبال بیشتر متقاضیان مسکن نیاز است تا خدمات زیربنایی و روبنایی در این شهرها به شکل مناسب و درخور توجهی افزایش یابد.
یکی از مواردی که می تواند به رونق شهرهای جدید و استقبال بیشتر مردم از این شهرها و در نهایت تعادل بخشی بازار مسکن کمک کند ورود مترو و توسعه حمل و نقل ریلی است.
حبیب الله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که با توجه به رشد قیمت مسکن در شهرهای بزرگ و مراکز استان ها به خصوص تهران شاهد این هستیم که متقاضیان مسکن برای خرید مسکن و سکونت در این شهرها استقبال زیادی نشان می دهند آیا شهرهای جدید توانایی پاسخگویی به این افزایش تقاضا را دارند؟ گفت: در یک یا دو سال اخیر اقبال به شهرهای جدید افزایش یافته است. البته این استقبال تنها برای خرید مسکن نبوده است.
وی افزود: قطعا با رشد و توسعه حمل و نقل ریلی می توان اقبال بیشتری را نیز در شهرهای جدید شاهد بود. نمونه عینی آن افتتاح مترو هشتگرد در استان البرز بود که باعث شد اقبال به این شهر نسبت به سال های گذشته افزایش بیشتری پیدا کند. پس اگر امکانات در شهرهای جدید افزایش یابد علاوه بر اقبال برای سکونت می تواند در تعادل بخشی قیمت مسکن نیز نقش مثبتی ایفا کنند.
* کاهش تقاضای مسکن در شهرهای بزرگ با توسعه شهرهای جدید
مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به اینکه در سال های گذشته به دلیل کمبود امکانات در شهرهای جدید حتی برخی از متقاضیان مسکن مهر، انصراف می دادند خاطر نشان کرد: مطمئنا اگر حمل و نقل ریلی که از مهمترین ارکان جذب افراد در شهرهای جدید هستند توسعه بیشتری پیدا کند، متقاضیان مسکن بیشتری به این شهرها مراجعه کرده و به میزان قابل توجهی از تقاضای بازار مسکن را در شهرها خواهند کاست. این کاهش تقاضا برای خرید مسکن در شهرهای بزرگ می تواند به تعادل بخشی بازار مسکن کمک کند.
طاهرخانی با اشاره به اینکه دستگاه های خدماترسان بایستی هرچه سریعتر نسبت به اجرای تاسیسات زیربنایی پروژههای مسکن مهر اقدام کنند تأکید کرد: نیاز است دیگر دستگاه های خدماترسان نیز با حساسیت پای کارآمده و مشکلات زیرساختی مسکن مهر را مرتفع کنند تا با بهره برداری از مجتمع های مسکونی در افزایش عرضه مسکن و کاهش التهاب بازار مسکن و در حقیقت کنترل قیمت مسکن و اجارهبها اقدام شود.
نازککاری ٩٦درصد از کل پروژههای مسکن مهر دارای متقاضی در شهرهای جدید به پایان رسیده و مسئله اصلی که مانع تحویل واحدها شده کمبودهایی است که در زیرساخت ها، خدمات روبنایی و انشعابات و بعضا نصبیات وجود دارد. خوشبختانه دولت و مجلس همانند سال ۱۳۹۸ در قالب بند ب تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ به شرکت عمران شهرهای جدید اجازه داده تا از منابع خود و همچنین تسهیلات بانکی برای پروژههای زیربنایی، روبنایی و تکمیل واحدهای مسکونی مهر استفاده کند.مطابق آیین نامه های اجرایی بند ب تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ که ۱۹ خرداد ماه امسال به تصویب رسید شرکت عمران شهرهای جدید اجازه دارد ۱۰۵۰ میلیارد تومان از محل فروش اراضی و تهاتر زمین، ۱۰۰۰ میلیارد تومان از طریق دریافت تسهیلات از بانک عامل بخش مسکن و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از طریق فروش عرصه واحدهای مسکونی برای تکمیل خدمات زیربنایی، روبنایی، انشعابات و تکمیل واحدهای مسکونی استفاده کند. البته خرید عرصه که زمینه ملکی شدن مسکن مهر را فراهم می کند. برای متقاضیان اجباری نیست و کماکان میتوانند با اجاره ۹۹ ساله در واحدهای خود سکونت داشته باشند.