کد خبر: ۱۸۱۷۰۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۳۱ تير ۱۳۹۹ - 21 July 2020
شاخص باروری کل در کشور از سال ١٣٩٦ تا ١٣٩٨ روند نزولی داشته و از ٢.١ فرزند در سال ١٣٩٦ به ١.٨ در سال ١٣٩٨ رسیده است.
 
به گزارش  مهر، میزان باروری کل ایران از ٩٦ تا ٩٨ از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.

محاسبه شاخص میزان باروری کل ( TFR) ایران که در جلسه کمیته بخشی آمارهای جمعیت نیز تأیید شد نشان می‌دهد این شاخص از سال ١٣٩٦ تا ١٣٩٨ روند نزولی داشته و از ٢.١ فرزند در سال ١٣٩٦ به ١.٨ در سال ١٣٩٨ رسیده است. این شاخص برای جمعیت ایرانی در سال‌های ١٣٩٦، ١٣٩٧ و ١٣٩٨ به ترتیب برابر ٢.١، ٢.٠ و ١.٧ فرزند محاسبه شده است.

خلاصه یافته‌های این محاسبات به شرح زیر است:

- در سال‌های ١٣٩٦، ١٣٩٧ و ١٣٩٨ میزان باروری کل به روش مستقیم برای کل جمعیت (اعم از جمعیت ایرانی و اتباع غیرایرانی مقیم کشور) به ترتیب برابر ٢.١، ٢.٠ و ١.٨ محاسبه شد. همچنین این شاخص برای جمعیت ایرانی در سال‌های ١٣٩٦، ١٣٩٧ و ١٣٩٨ به ترتیب برابر ٢.١، ٢.٠ و ١.٧ فرزند محاسبه شد.

- بر همین اساس، حداقل میزان باروری کل مربوط به استان گیلان (برای کل جمعیت) در سال‌های ١٣٩٦، ١٣٩٧ و ١٣٩٨ به ترتیب با ارقام ١.٤، ١.٣ و ١.١ فرزند و حداکثر آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با مقادیر ٣.٧، ٣.٥ و ٣.٤ فرزند است.

- این شاخص برای استان تهران (برای کل جمعیت) در سال‌های ١٣٩٦، ١٣٩٧ و ١٣٩٨ به ترتیب برابر ١.٧، ١.٦ و ١.٣ فرزند محاسبه شد.

- استان گیلان حداقل میزان باروری و استان سیستان و بلوچستان بالاترین میزان باروری را در کشور به خود اختصاص داده‌اند.

-در سه سال اخیر میزان باروری کل در همه استان‌های کشور کاهش یافته است.

-در مجموع، در سال‌های ١٣٩٦ و ١٣٩٧ میزان باروری کل در ١٧ استان بالاتر از میانگین باروری کل کشور بوده و در سال ١٣٩٨ تعداد ١٦ استان باروری بالاتر از میانگین کشوری قرار داشته‌اند.

الگوی سنی باروری نشان دهنده کاهش میزان باروری در همه سنین از جمله گروه‌های سنی ٢٠-٢٤ و ٢٥-٢٩ و ٣٠-٣٤ ساله است. این تغییر بیانگر کاهش باروری به ویژه در میان گروه سنی جوان است که به نوبه خود سهم بسزایی در کاهش میزان باروری کشور داشته است.
برچسب ها: مرکز آمار ، باروری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: