کد خبر: ۱۸۱۰۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۲۰ تير ۱۳۹۹ - 10 July 2020
دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‌ها ضمن تایید بازگشت دریافت دستی عوارض آزادراه تهران- شمال، از احتمال بازگشت باجه‌های عوارضی‌ به سایر آزادراه‌های کشور به دلیل عدم پرداخت وجه از سوی مسافران خبر داد.
ایرنا / اهم اکنون اخذ عوارض در چند آزادراه مهم کشور الکترونکی انجام می‌شود که آزادراه تازه تاسیس تهران- شمال نیز یکی از آنها است. اما حدود یک هفته است که مسافرانی که از شمال کشور به تهران باز می‌گردند مجبور هستند با توقف نزدیک شهرستانک عوارض آزادراه را به صورت دستی پرداخت کنند.

ایرنا سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که هنور ۶۰ درصد افرادی که از آزادراه ها عبور کرده‌اند عوارض الکترونیکی خود را پرداخت نکرده‌اند که این ناهماهنگی موجب شده تا روند الحاق آزادراه‌های جدید به طرح اخذ عوارضی الکترونیکی کند شود.

«خدایار خاشع» روز جمعه در خصوص فعالیت مجدد باجه‌های اخذ عوارضی در آزادراه تهران-شمال، به خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: تاکنون تنها ۳۰ درصد عوارض الکترونیکی پرداخت شده است و به همین دلیل شرکت سرمایه گذار تصمیم گرفت فعلا در مسیر برگشت مسافران به سمت به طرف تهران عوارض را به صورت دستی اخذ کند.

وی با بیان اینکه قوانین بالادستی برای حمایت از پرداخت عوارض الکترونیکی وجود ندارد، گفت: مثلا عدم پرداخت الکترونیکی عوارض از سوی مسافران منجر به توقیف خودرو نمی‌شود.

خاشع با بیان اینکه اخذ عوارض الکترونیکی خواسته همه شرکت‌های آزادراهی است، گفت: لازمه اجرای آن وجود قوانین بالادستی و حمایتی است که استفاده کنندگان راه را ملزم به پرداخت عوارض کند و اگر تاخیر در پرداخت داشتند هزینه دیرکرد را نیز پرداخت کنند. مثل عوارض خودرو که معمولا شهرداری از مردم دریافت می‌کند یا اخذ جرایم، گلوگاهایی مانند فروش خودرو،  تعویض پلاک، استرداد خودرو از پارکینگ و مانند آن وجود دارد که صاحب خودرو مجبور به تسویه بدهی و دیرکرد آن است.

دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‌ها  با بیان اینکه تاکنون چنین الزامی برای پرداخت عوارض و دیرکرد آن وجود نداشته، گفت: درصد پایینی از عوارض عبور از آزادراه‌ها پرداخت می‌شود و سرمایه‌گذاران آزادراه‌ها دیگر ظرفیت آنرا ندارند که بعد از این حجم سرمایه‌گذاری با این قیمت دلار، عوارض هم نگیرند.

وی خبر داد: وزارت راه و شهرسازی در حال عقد قرارداد با نیروی انتظامی برای اجرای چنین الزاماتی است ولی منطقی است که قوانین حمایتی لازم تصویب تا اجرای آن به صورت سلیقه‌ای و خواست دستگاه‌ها و یا افراد نباشد.

 دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‌ها گفت: اکنون آزادراه‌های در دست ساخت نیز که احساس می کردند دیگر با راه اندازی سامانه اخذ عوارض الکترونیک نیازی به احداث ایستگاه های اخذ عوارض ندارند مجدد شروع به احداث این ایستگاه ها کرده‌اند. این درحالی است که ما ساخت باجه‌های عواراضی را متوقف کرده بودیم ولی از حدود سه ماه پیش ساخت ساختمان های عوارضی را شروع کردیم. برای مثال در آزادراه کنار گذرجنوبی تهران تنها در یک قطعه ساختمان باجه را آماده کرده بودیم اما اکنون و با عجله در حال ساخت ساختمان عوارضی در سایر قطعات آن هستیم.
برچسب ها: عوارض ، آزادراه‌ها
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: