کد خبر: ۱۸۰۳۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۱۱ تير ۱۳۹۹ - 01 July 2020
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از ارزآوری ۱۶۴ میلیون دلاری صادرات کشمش در سال گذشته خبر داد.
 
 به گزارش  تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع ‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی ، داراب حسنی با اشاره به آخرین آمار سازمان بین المللی انگور و فراورده های آن در سال 2018، گفت: محصول انگور 7.4 میلیون هکتار از زمین های قابل کشت دنیا را به خود اختصاص داده که سهم ایران از مجموع سطح زیر کشت انگور در دنیا بالغ بر 308 هزار هکتار است.

وی ادامه داد: از سطح زیر کشت 308 هزار هکتاری انگور در کشورمان 289 هزار هکتار از آن بارور و بیش از 19 هزار هکتار از آن غیر باروراست. همچنین 75 درصد از باغات انگور کشور آبی و 25 درصد آن دیم است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک، افزود: ارزیابی تولید محصول انگور در دنیا بیانگر افزایش تولید از میزان 74.3 میلیون تن در سال 2014 به 77.8 میلیون تن در سال 2018  بوده و میزان تولید در سال 2018 نسبت به سال 2017 رشد 6.5 درصدی داشته است.

وی تصریح کرد: چین با 11.7 میلیون تن تولید، ایتالیا با 8.6 میلیون تن و آمریکا با 6.9 میلیون تن تولید، رتبه اول تا سوم تولید انگور را به خود اختصاص داده‌اند.

حسنی بیان کرد: مهمترین محصول تولیدی از انگور کشمش بوده و تولید آن در دنیا بیش از 1.3 میلیون تن در سال 2018 گزارش شده است.

وی یادآور شد: در بین کشورهای عمده تولید کننده محصول کشمش در سال 2018، ایران با تولید متوسط 200 هزار تن و صادرات بیش از 120 هزارتن در رتبه سوم تولید و صادرات پس از ترکیه و آمریکا قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک درباره ارزآوری کشمش، افزود: صادرات کشمش با ارز آوری بالغ بر 164 میلیون دلار در سال 98 سهم مهمی را از صادرات محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده است؛ این میزان نسبت به سال 1397 حدود 6 درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به نام گذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید، بیان کرد: پتانسیل افزایش صادرات کشمش تا 150 هزار تن برای سال جاری پیش بینی شده است.

حسنی با اشاره به اینکه میزان تولید انگور در کشور حدود سه میلیون تن است، به ارقام عمده تولیدی اشاره کرد و افزود: ارقام غالب انگور در کشور بی دانه سفید و قرمز (حدود 80 تا 90 درصد) با کاربرد تازه خوری است؛ البته تغییر ارقام به ارقام رومیزی با قابلیت ماندگاری بالا در سردخانه از طریق سرشاخه کاری انگور در اولویت قرار دارد.

وی افزود: استان‌های فارس، قزوین، همدان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، مرکزی به ترتیب به عنوان برترین های تولید کننده محصول انگور در کشور هستند.

حسنی بیان اینکه سطح زیر کشت و تولید انگور در کشور از جایگاه بالایی در جهان برخوردار است، گفت: کشورمان از نظر میزان عملکرد در واحد سطح و کیفیت محصولات تولیدشده در بخشی از مناطق، از حد مطلوب و ایده‌آل فاصله دارد.

وی هزینه تمام‌شده برای تولید هر کیلوگرم محصول انگور را به علت سنتی بودن روش‌های کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت بالا عنوان کرد و گفت: این مهم موجب کاهش صرفه اقتصادی خواهد شد و توان رقابتی را از تولیدکنندگان می‌گیرد.

حسنی ادامه داد: پایین بودن عملکرد، بالا بودن ضایعات و هزینه تمام‌شده متأثر از عوامل مختلفی است که مهم‌ترین مورد آن نوع سیستم تربیت بوته تاک است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک با اشاره به اجرای طرح فراز گفت: در این طرح، توسعه انگور به روش داربستی انجام می‌شود و هدف از اجرای طرح فراز پایین آوردن هزینه‌های کارگری به دلیل امکان استفاده از ماشین‌آلات و افزایش عملکرد در مقایسه با سیستم سنتی است.

وی از دیگر مزایای اجرای طرح فراز را امکان مقابله با آسیب‌های ناشی از سرما و تگرگ و حمله پرندگان عنوان کرد و یادآور شد: کارایی این سیستم در نفوذ نور و جلوگیری از آلودگی ناشی از تماس میوه با خاک موجب افزایش کیفیت و کمیت تولید محصول نیز می‌شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: