عبدالرضا شیخان در گفتوگو با
ایسنا، با بیان اینکه صادرات سیمان در دو ماه ابتدای سال جاری نسبت به زمان مشابه گذشته حدود یک درصد افزایش داشته است؛ گفت: با توجه به ادامه رکود در بازارهای جهانی همین که صادرات این محصول کاهش نداشته بسیار برای این صنعت حائز اهمیت است. مجموع صادرات سیمان و کلینکر در دو ماه ابتدای سال ۱۳۹۹ به حدود دو میلیون تن رسیده است که عمده صادرات کلینکر به کشورهای حوزه خلیج فارس بوده و صادرات سیمان به کشورهای افغانستان، قزاقستان، عمان، هند، قطر، امارات و آذربایجان صورت گرفته که در مجموع صادرات کلینکر بیشترین ارزآوری را به ارمغان آورده است.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: ۱۷ میلیون تن صادرات سیمان و کلینکر هدف صادراتی شرکتهای تولیدکننده سیمان برای سال ۱۳۹۹ است که این میزان نسبت به سال ۱۳۹۸ تغییر قابل توجهی ندارد. با توجه به مشکلات تحریم، کرونا و ادامه رکود داخلی باید همین میزان را بطور خوشبینانه جامه عمل بپوشانیم.
وی با تاکید بر اینکه به غیر از مواردی که به عنوان موانع صادراتی در پیش روی این صنعت وجود دارد، افزایش هزینههای سربار بر روی شرکتهای تولیدکننده، روند تولید و صادرات این محصولات را به مخاطره انداخته است، تصریح کرد: اما شرکت گهای تولیدکننده تحت هر شرایطی به تولید سیمان ادامه میدهند. سهم بزرگ سیمان در ارزآوری و توسعه صادرات را نمیتوان نادیده گرفت؛ بنابراین ارزش واقعی سیمان با توجه به مشکلات باید کشف و تعیین شود. سیمان کالای حجیمی است که هزینه حمل آن نیز بالاست. افزایش کرایه حمل، تاثیرگذار بر افزایش قیمت تمام شده صادرات این محصول است از این رو همین موضوع موجب میشود محصول صادراتی در بازارهای هدف غیر رقابتی شده و سبب از دست رفتن این بازارها شود. باید به این موضوع توجه شود که درآمد کارخانههای تولید سیمان به علت رکود حاکم بر بازار و افزایش هزینههای حمل کاهش یافته و طی یکی دو سال اخیر کارخانهها مجبور به پرداخت یارانههای حمل از جیب شدهاند.
شیخان در رابطه با تصمیات اخیر برای قیمتهای سال جاری سیمان، اظهار کرد: افزایش قیمت سیمان از سوی شرکتها منطقی و قابل دفاع است. با توجه به افزایش سرسام آور هزینههای تولید مانند کرایه و حمل، دستمزد، هزینههای تعمیر دستگاهها و نگهداری که سال جاری با جهش روبرو شده روی قیمت تمامشده سیمان بیش از ۳۰ درصد تاثیر گذاشته از این رو انتظار برای افزایش قیمت سیمان طبیعی است. وزارت صنعت موافقت خود را با افزایش قیمت سیمان اعلام کرده است و تا چند روز آینده قیمت نهایی تصویب و اعلام می شود.
وی با بیان اینکه عملکرد شرکتهای سیمانی در دو ماه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ بسیار خوب و فروش کارخانهها با تناژ بالاتری در همین زمان همراه بوده است گفت: افزایش هزینههای تولید برای کارخانههای تولید سیمان توجیه اقتصادی ندارد و از سوی دیگر بازار داخل نیز در رکود به سر میبرد از این رو حمایت دولت در تعیین ارزش واقعی سیمان برای حفظ بازارهای هدف ضرورتی اجتناب ناپذیر است.