کد خبر: ۱۷۶۴۱۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 23 April 2020
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با اشاره به اینکه در حال حاضر معیشت مهمترین مطالبه کارگران است گفت:دولت باید کارگران را دریابد، معیشت کارگران به سختی افتاده است. مطالبات کارگران سال های زیادی است که عملیاتی نشده است.
 
هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در گفت‌وگو با  تسنیم، درباره مشکلات معیشتی و بیکاری کارگران تحت تاثیر ویروس کرونا گفت: متأسفانه تعداد زیادی از کارگران تحت تأثیر ویروس کرونا بیکار شدند و بعضاً‌ به دلیل اینکه قرارداد مشخصی نداشتند نتوانستند از بیمه بیکاری استفاده کنند و اکنون برای تأمین معاش خود با مشکلات متعددی روبرو هستند. 

وی بیان کرد: هر ساله با شروع سال جدید قرارداد بخشی از کارگران تمدید نمی شود. اما امسال کرونا بهانه ای برای بخشی از کارفرمایان شد تا کارگران بیکار شوند. شهری مانند مشهد که یک شهر زیارتی است به ضرورت شرایط تعطیل بود و بخش عمده ای از کارگران خدماتی بیکار شدند. 
 
 دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه تورمی که با آن هزینه سبد معیشت کارگران را محاسبه کردند تورم سال 98 بود گفت: اکنون مشاهده می کنیم در حالی که دستمزد کارگران بسیار کمتر از هزینه های زندگی آنها  تعیین شد، کارگران برای تأمین معیشت خود به دشواری افتاده اند. 

 وی با  اشاره تعطیلی کارگران صنفی از جمله هتل ها، رستوران‌ها، بستنی فروشی ها، استخرها، باشگاه های ورزشی و... و بخش عمده ای از کارگران خدماتی در شهر مشهد که بیکار شده اند گفت:  انتظار می رود که دولت نظارتی بر گرانی کالاها داشته باشد. مشاهده می کنیم که قیمت برخی اقلام از جمله حبوبات و برنج های خارجی افزایش چشمگیری داشته است. سفره کارگران که کوچک بود، در حال حاضر کوچکتر هم شده است و این نیازمند توجه جدی و به موقع دولت به جامعه کارگری است. 

 ابوی با بیان اینکه تعداد کارگرانی که از اسفند ماه بیکار شده اند و برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه کرده اند قابل توجه است گفت: متأسفانه آن دسته از کارگرانی که از اسفند ماه بیکار شده اند و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به مدت 3 ماه اقدام کرده اند، هنوز حقوق خود را دریافت نکرده اند. به راستی کارگر با وضعیت گرانی کالاها چگونه می تواند بدون حقوق امرار معاش کند.

 این فعال کارگری گفت: کارگرانی هستند که به دلیل نداشتن پول اجاره بها وپول رهن خانه ، به حاشیه شهر مهاجرت کرده اند اما باز هم حقوق اندک آنها جوابگوی هزینه های زندگی نیست. یک کارگر در بهترین حالت امسال نزدیک به 2میلیون و 500 هزارتومان حقوق دریافت می کند. اما طبق بررسی ها در سال 98 هزینه معیشت کارگران 4میلیون و 940 هزار تومان است که البته این هزینه ها در سال 99 افزایش داشته است. 

 ابوی با اشاره به مطالبات کارگران درآستانه روز کارگر گفت: امنیت شغلی، تقویت قدرت خرید، معیشت، دستمزد شایسته، احیای قراردادهای کار دائم و اجرای بهداشت کار در محیط های کاری از جمله مطالبات کارگران است که سال های زیادی است هنوز محقق نشده و هر ساله مسئولان در آستانه روز کارگر وعده های مختلفی به کارگران داده اند اما به آن عمل نکرده اند. امسال هم به دلیل شیوع ویروس کرونا هیچ مراسمی برای کارگران برگزار نمی شود. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: