به گزارش
ایسنا به نقل از تریدینگ اکونومیکس، به نظر میرسد بانک مرکزی آلمان مجبور به اتخاذ سیاستهای محرک بیشتری خواهد بود؛ چراکه نرخ تورم در این کشور در ماه مارس بازهم نسبت به نرخ هدف گذاری شده دو درصدی فاصله داشته است. نرخ تورم بزرگترین اقتصاد اروپایی یعنی آلمان در ۱۲ ماه منتهی به مارس با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۱.۴ درصد رسید.
این نرخ تورم که یکی از پایینترین تورمهای ثبت شده در این کشور در پنج ماه اخیر محسوب میشود، بیش از همه تحت تاثیر کاهش قیمت بخش انرژی قرار گرفته که نرخ تورم آن از دو درصد به منفی ۰.۹ درصد رسیده است. طبق اعلام مرکز آمار آلمان، تورم در بخش مواد غذایی از ۳.۷ درصد به ۳.۳ درصد کاهش پیدا کرده است.
متوسط نرخ تورم آلمان در سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۹ برابر با ۲.۳۷ درصد بوده است که بالاترین رقم مربوط به اکتبر ۱۹۵۱ با ۱۱.۵۴ درصد و کمترین نرخ تورم نیز تورم منفی ۷.۶۲ درصدی ماه ژوئن سال ۱۹۵۰ بوده است.
بر مبنای ماهانه نیز تورم آلمان در ماه مارس ۰.۱ درصد اندازهگیری شده که ۰.۳ درصد کمتر از تورم ماه قبل بوده است. هسته تورمی که تغییرات قیمت مربوط به گروه مواد غذایی و انرژی را به دلیل نوسانات آنها در نظر نمیگیرد، در ماه مارس به ۱.۳ درصد رسیده است.
از سوی دیگر نرخ تورم در دیگر کشور اروپایی یعنی سوید تا پایان ماه مارس با ۰.۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۰.۶ درصد رسیده است.
این نرخ تورم پایین ترین نرخ تورمی سوئد از می سال ۲۰۱۶ تاکنون محسوب میشود.
نرخ تورم ماهانه در سوئد نیز با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۰.۲ درصد رسیده است. متوسط نرخ تورم سوئد در بازه زمانی ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۹ معادل ۳.۴۷درصد بوده که بالاترین تورم ثبت شده، مربوط به ماه اکتبر ۱۹۸۰ با ۱۵.۵ درصد و کمترین تورم نیز مربوط به ماه سپتامبر ۲۰۰۹ با منفی ۱.۶ درصد بوده است.