کد خبر: ۱۷۵۵۳۳
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ - 10 April 2020
یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار از پرداخت تسهیلات ارزان و بسته‌های حمایتی به کارگران ساختمانی و رانندگان تاکسی در قالب حمایت وزارت رفاه خبر داد و با اشاره به اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی درباره مشکلاتی که برای برخی از کارفرمایان و کارگران در این زمینه ایجاد می شود، توضیح داد.
 
 
علی اصلانی در گفت و گو با ایسنا، از اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در اتوبوس ها و مینی بوس ها از روز شنبه خبر داد و گفت: بر اساس پیشنهادات مطرح شده در کمیته بهداشتی، فرهنگی، اجتماعی وزارت کار، مذاکراتی با صدا و سیما در خصوص آموزش کلی افراد و کارگرانی که می خواهند به داخل کارگاه یا کارخانه بروند، در بحث رعایت فاصله اجتماعی، نحوه حضور در سر کار، سِرو غذا و سرویس های ایاب و ذهاب صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه رعایت فاصله اجتماعی در اتوبوس ها و مینی بوس ها برای کارگران هزینه بالایی دارد، گفت: اگر در یک اتوبوس فرضا 30 مسافر جا می گیرد و کارفرما برای جا به جا کردن کارگرانش ماهانه 3 میلیون تومان می پردازد، اکنون با اجرای این طرح، کارفرما ناچار است یک اتوبوس دیگر برای باقی کارگران بگیرد و مجددا هزینه دیگری متحمل شود تا دستورالعمل وزارت بهداشت در مورد فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود.

اصلانی افزود: با توجه به آنکه در اتوبوس رعایت فاصله نشستن باید صورت گیرد، اگر کارفرما وسیله رفت و آمد تهیه نکند، کارگران ناچار باید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند و با تاکسی و اتوبوس های عمومی به سرکار بروند که طبعا مشکلاتی را برای کارگران به دنبال خواهد داشت.

عضو کمیته بهداشتی، فرهنگی، اجتماعی وزارت کار در عین حال از ابلاغ بخشنامه ای به تمام استانها از روز شنبه خبر داد که بر اساس آن دستوالعمل رعایت مسایل کرونایی در بازگشت کارگران از سفرهای نوروزی مشخص شده است.

اصلانی با بیان اینکه بر اساس طرح فاصله گذاری اجتماعی برای هر کدام از صنوف و واحدهای تولیدی شیوه نامه جدیدی تدوین شده است، گفت: از آنجا که در خصوص وضعیت کارگرانی که از سفرهای نوروزی برگشته و منتظر رفتن به سرکار هستند، باید یک مرجع واحد تصمیم بگیرد لذا مقرر شد تا سازمان تامین اجتماعی و حوزه روابط کار وزارت کار بخشنامه ای را در این خصوص آماده و روز شنبه به تمام استانها ابلاغ کنند تا همه کشور از یک بخشنامه تبعیت کنند.

وی در خصوص جزییات این بخشنامه گفت: علیرغم آنکه در ایام عید اعلام کردند کسی مسافرت نرود تا پس از بازگشت ناقل کرونا نباشد ولی عده بسیاری عازم سفر شده یا از قبل مسافرت رفته بودند، از جمله کارگرانی که مسافرت رفته و حالا از سفر برگشته و می خواهند به کارخانه برگردند، لذا این مساله مطرح شد که از ورود آنها به کارخانه ها و کارگاه‌ها به دلیل احتمال داشتن کرونا جلوگیری و قرنطینه شوند.

این مقام مسئول کارگری تصریح کرد: ابهامی که در این خصوص وجود دارد این است که کارگری که مسافرت رفته و می خواهد بعد از دو هفته تعطیلی به سرکار برگردد، اگر 14 روز در قرنطینه باشد، نمی داند پس از بیرون آمدن از قرنطینه از کار تعلیق می شود یا نه و کارفرما برای او مرخصی استعلاجی رد می کند یا استحقاقی؟ از این رو کارفرمایانی که چنین کارگرانی دارند، باید بدانند که چطور عمل کنند.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در ادامه به پرداخت بیمه بیکاری به کارگران آسیب دیده از کرونا و عدم بهره مندی کارگران ساختمانی و قالیبافان و رانندگان تاکسی از مزایای بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: به دنبال ابلاغ شیوه نامه جدید وزارت کار که سه شرط مشمول بودن قانون کار، قانون بیمه بیکاری و قانون تامین اجتماعی برای ثبت نام در سامانه درخواست بیمه بیکاری گذاشته شد، در جلسه کمیته بهداشتی ـ فرهنگی وزارت کار به این مساله اعتراض کردیم که با این دستورالعمل عده بسیاری از کارگران از جمله کارگران ساختمانی، رانندگان تاکسی و زنان کارگر سرپرست خانوار همچنان از مزایای بیمه بیکاری و 5000 میلیارد تومانی که برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافته محروم می شوند.

او ادامه داد: در آن جلسه مسئولان دولتی در پاسخ به ما اعلام کردند چون به این قشر از کارگران تسهیلات ارزان قیمت دولتی و بسته های حمایتی مناسب اختصاص خواهد یافت، از طریق وزارت رفاه رسیدگی و حمایت خواهند شد و به همین دلیل کارگران ساختمانی و رانندگان تاکسی را از صندوق بیمه بیکاری جدا کردیم.

رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز از ثبت نام بیش از 9000 نفر در سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری این استان خبرداد و گفت: متقاضیانی که در این سامانه ثبت نام می کنند پیامکی به آنها ارسال می شود که بر اساس آن مشمول دریافت بیمه بیکاری می شوند یا نه. با توجه به آنکه اعلام ثبت نام در سامانه قبل از ابلاغ شیوه نامه جدید وزارت کار صورت گرفته و عده بسیاری در این سامانه ثبت نام کرده بودند و بعدها دیدند که امکان شناسایی این عده سخت می شود، شیوه نامه جدید ابلاغ شد و با غربالگری جدید تعداد کمتری شامل دریافت بیمه بیکاری شدند.

به گفته اصلانی، ثبت نام در سامانه مشکلاتی را برای کارگران و کارفرمایان به وجود آورده است؛ چنانچه بسیاری از کارفرمایان با کد کارگاهی در سامانه ثبت نام کرده اند که بتوانند برای کارگران خود بیمه بیکاری بگیرند ولی از آن طرف به دلیل ثبت درخواست بیمه بیکاری اعلام شده که نمی توانند از تسهیلات 75 هزار میلیارد تومانی دولت استفاده کنند و از دریافت آن محروم شده اند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: