بانکداری ایرانی - سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر ضرورت اخذ مالیات از سود سپرده های کلان بانکی گفت: اگر صرفا 1 درصد از سود سپرده های بالای یک میلیارد تومان مالیات اخذ شود، دولت می تواند 3200 میلیارد تومان درآمد داشته باشد.
هادی قوامی سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس درباره دریافت مالیات از سود سپردههای کلان بانکی گفت: در کشور ایران متاسفانه سود سپردههای بانکی معافیت مالیاتی دارد. در همین راستا در کمیسیون تلفیق مجلس پیشنهاد دادیم که سپردههای پایین یک میلیارد تومان، همچنان معافیت مالیاتی داشته باشند ولی از سپردههای بیش از یک میلیارد تومان، یک درصد از سود سپرده و نه اصل سپرده، در سال مالیات اخذ شود.
وی ادامه داد: مثلا فردی که 10 میلیارد تومان سپرده در بانک دارد، یک میلیارد تومان آن معاف و بابت 9 میلیارد تومان باقی مانده، اگر سود سپرده 20 درصد باشد، سالانه یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان دریافت میکند. یک درصد از سود آن که 18 میلیون تومان میشود را باید مالیات دهد که رقم زیادی هم نمیباشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس درباره درآمد دولت در صورت اخذ مالیات از سود سپرده های کلان بانکی، اظهار داشت: 80 درصد سپردههای بانکی، رقمهای بزرگ است و در حال حاضر نظام بانکی سالانه 400 هزار میلیارد تومان سود بابت سپردهها به مردم پرداخت میکند. 80 درصد این مبلغ، میشود 320 هزار میلیارد تومان. یک درصد این رقم 3200 میلیارد تومان میشود. یعنی دولت میتواند از راه اجرای این طرح سالانه 3200 میلیارد تومان درآمد داشته باشد که عدد قابل توجهی است.
قوامی با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید دولت را ملزم به دریافت مالیات از سود سپردههای کلان بانکی کنند، گفت: نمایندگان مجلس باید اهمیت این موضوع را درک و اجرای آن را پیگیری کنند.
وی افزود: البته بانک مرکزی مخالف دریافت مالیات از سود سپردههای بانکی است زیرا بر این باور هستند که دریافت مالیات از سود سپردهها، فرار سرمایه از کشور را به دنبال دارد. درحالی که این چنین نیست و این کار رونق تولید را هم به همراه خواهد داشت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس در پایان تاکید کرد: اخذ مالیات از سپردههای بانکی در همه دنیا اجرا میشود و ما باید همان طور که تصویب کردیم از مسکن و خودروهای لوکس مالیات بگیریم، از این بخش هم مالیات دریافت کنیم.