بانکداری ایرانی ـ گزارش فصلی اقتصاد ایران در فصل بهار منتشر شد که براساس آن نرخ تورم ۳۷.۶ درصد و تورم خوراکیها ۵۶.۴ درصد اعلام شده است.
به گزارش ایبِنا، براساس اطلاعات منتشر شده در گزارش فصلی اقتصاد ایران توسط مرکز آمار در فصل بهار ۱۳۹۸ شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی کل کشور (بر مبنای سال ۱۳۹۵) رقم ۱۷۳.۱ را نشان میدهد، به طوری که درصد تغییرات دوازده ماه منتهی به خرداد ۱۳۹۸ نسبت به دوازده ماه مشابه قبل برای این شاخص ۳۷.۶ درصد بوده است. همچنین در این فصل نرخ تورم برای خانوارهای شهری ۳۶.۹ درصد و برای خانوارهای روستایی ۴۱ درصد بوده است. نرخ تورم گروههای «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب ۵۶.۴ و ۳۰.۱ درصد بوده است.
در فصل بهار ۹۸ درصد تغییرات شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی مربوط به دهک دهم به میزان ۴۰.۲ درصد بوده است. همچنین شاخص نرخ تورم گروه «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» برای این دهک ۵۶ درصد و نرخ تورم «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» ۳۶.۳ درصد ثبت شده است. کمترین میزان تغییرات شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی هم مربوط به دهک اول با ۳۷.۱ درصد بوده و همچنین شاخص نرخ تورم گروه «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» برای این دهک ۵۲.۲ درصد و نرخ تورم «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» ۲۵.۲ درصد برآورد شده است.
شاخص کل قیمت تولیدکننده (بر مبنای سال ۱۳۹۰) رقم ۴۷۱.۴ را نشان میدهد به طوریکه درصـد تغییرات دوازده ماه منتهی به خرداد ۱۳۹۸ نسبت به دوازده ماه مشابه قبل برای این شاخص ۵۸.۶ درصد بوده است. در این فصل گروه اصلی صنعت با ۷۷.۲ درصد بالاترین نرخ تورم را داشته است.
شاخص کل قیمت کالاهای صادراتی برحسب ریالی رقم ۴۴۱.۴ و دلاری رقم ۱۴۰.۲ را نشان میدهد به طوریکه درصـد تغییرات دوازده ماه منتهی به خرداد ۱۳۹۸ نسبت به دوازده ماه مشابه قبل بر حسب ریالی ۷۸.۴ و دلاری ۱۹.۳ درصد بوده است. نرخ تورم ریالی و دلاری کالاهای وارداتی نیز به ترتیب ۱۴۹.۷ و ۲۵.۱ درصد بوده است.
بررسی درصد تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کل کشور نسبت به دوره قبل نیز بیانگر آن است که در بهار سال جاری سیب زمینی با ۹۰.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت و تخم مرغ با منفی ۱۸.۲ درصد بیشترین کاهش قیمت را داشتهاند.