بانکداری ایرانی ـ معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به بهرهبرداری از حدود ۴۰ پروژه بزرگ و مهم صنعت گاز در سال ۹۸، اعلام کرد: امسال بیش از ۸۳۰ کیلومتر خط لوله، ۲۵ واحد توربوکمپرسور در قالب ساخت و توسعه ۱۲ تاسیسات تقویت فشار گاز راهاندازی خواهد شد.
به گزارش روز سهشنبه شرکت ملی گاز ایران، «حسن منتظر تربتی» در تشریح مهمترین طرح های توسعه ای صنعت گاز ایران در سال ۹۸، گفت: با بهرهبرداری از این پروژهها در سال ۹۸، ظرفیت انتقال و توزیع شبکه گاز کشور در فصل سرد به ویژه پیک مصرف، ارتقا خواهد یافت.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه امسال بهرهبرداری از ۸۳۰ کیلومتر خط لوله فشار قوی در برنامه این شرکت قرار دارد، ادامه داد: براین اساس، در قالب اجرای ۱۵ پروژه، خط لوله ۵۶ اینچ قطعه دهگلان به میاندوآب در مسیر خط لوله نهم سراسری به طول ۱۲۴ کیلومتر و بیدبلند به اهواز به طول ۳۱ کیلومتر در مدار بهرهبرداری قرار میگیرند.
وی افزود: علاوه براین، براساس برنامههای تعریف شده، سه خط لوله ۳۶ اینچ زاهدان به دوراهی دشتک به طول ۱۰۸ کیلومتر، کوهدشت به خرم آباد و دره عباس به ماهشهر در مجموع به طول ۸۷ کیلومتر و خط لوله ۳۰ تا ۱۰ اینج دیگری در سایر مناطق کشور به بهرهبرداری میرسد.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه امسال در کنار ساخت خطوط لوله، راهاندازی ۵ تاسیسات جدید تقویت فشار و بهرهبرداری از واحدهای یدکی در ۷ ایستگاه دیگر در دستور کار قرار گرفته است، تاکید کرد: در مجموع، سال ۹۸، تعداد ۲۵ دستگاه توربوکمپرسور در سطح شبکه گاز راهاندازی شده و یا خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به برنامه بهرهبرداری از چهار تاسیسات تقویت فشار گاز دیلم، بیدبلند، حسینیه، کوهدشت و واحد تکمیلی تاسیسات تقویت فشار گاز اهواز در مسیر خط لوله ششم سراسری، تاکید کرد: با بهرهبرداری از این ایستگاهها و قطعه جدید خط لوله ششم، پایداری شبکه انتقال گاز در شمال غرب کشور افزایش مییابد.
تربتی با بیان اینکه امسال در مسیر اتصال خط لوله پنجم به ششم سراسری، راهاندازی دو واحد یدکی تاسیسات تقویت فشار گاز آب پخش و خورموج عملیاتی میشود، بیان کرد: در مسیر خط لوله هشتم سراسری گاز نیز راهاندازی دو تاسیسات تقویت فشار گاز ارسنجان و خیرگو و واحد یدکی ایستگاه صفاشهر در برنامه توسعه صنعت گاز کشور قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به راهاندازی سه واحد یدکی تاسیسات تقویت فشار گاز در مسیر خط لوله شمال و شمال شرق کشور، یادآور شد: با بهرهبرداری از این پروژهها، پایداری شبکه گاز در شهرهای شمال و شمال شرق کشور افزایش مییابد.
وی از ساخت و بهرهبرداری و توسعه شبکه مخابراتی در مسیر خط لوله ششم سراسری، خط لوله دوم یزد و مرحله اول مسیر خط لوله شمال و شمال شرق (ری به شاهرود) به عنوان مهمترین پروژههای آماده بهرهبرداری در سال ۹۸ یاد کرد و گفت: توسعه مرکز دیسپچینگ در ۴۵۰ نقطه و مرکز جدید بهرهبرداری و ۵ ایستگاه کنترل فشار گاز از دیگر برنامههای سال ۹۸ شرکت ملی گاز ایران است.
معاون وزیر نفت در امور گاز در پایان اعلام کرد: با بهرهبرداری از طرحهای جدید، پیشبینی میشود همسو با برنامه افزایش ظرفیت تولید گاز در پارس جنوبی، پایداری شبکه انتقال و توزیع گاز طبیعی در کشور افزایش یابد.