بانکداری ایرانی ـ عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی، کاهش وزن گیری مرغ را به دلیل افزایش دمای هوا، تلفات بر اثر بروز بیماریها، کاهش کیفیت نهادههای تولید همچون واکسن و ریزمغذی ها و افزایش تقاضا به علت جایگزینی گوشت مرغ به جای گوشت قرمز و ماهی را از عوامل افزایش قیمت گوشت مرغ برشمرد.
«برومند چهارآیین» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره اینکه طی روزهای اخیر قیمت گوشت مرغ از مرز ۱۵ هزار تومان عبور کرده است افزود: بر اساس بررسی کارشناسی بر مبنای قیمتهای مصوب دولتی نهادهها مانند کنجاله سویا، ذرت و هزینههای تمام شده تولید باید قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده جلوی در مرغداری بین ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزارتومان و قیمت منطقی برای مصرفکنندگان ۱۴ هزار تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان باشد و قیمتهایی بیش از این منصفانه نیست.
عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی اظهارداشت: از پانزدهم خرداد تا پانزدهم شهریور به دلیل افزایش دمای هوا وزن گیری بین ۲۰ تا ۲۵ درصد نسبت دیگر ماههای سال کمتر است.
وی میزان تلفات را ناشی از بیماری اندمیک همانند نیوکاسل دانست و تصریح کرد: اغلب واحدهای متاثر از بیماری نیوکاسل مرغ گوشتی است که این امر می تواند در حجم تولید تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین طی ماه های اخیر به دلیل پایین بودن قیمت گوشت مرغ و ادامه ضرر تولیدکنندگان، احتمال کاهش تولید مرغ گوشتی در ماههای آتی وجود دارد.
چهارآیین با بیان اینکه کاهش کیفیت نهادهها در افزایش تلفات مرغ گوشتی موثر بوده است افزود: تاکنون سویا و ذرت مورد نیاز واحدهای تولیدی مرغداری از کشورهای برزیل و آرژانتین وارد کشور میشد اما با توجه به تشدید تحریمها این محصولات از کشورهایی مانند هندوستان و اکراین تامین و وارد می شود که مدت نگهداری این نهادهها خود به یک معضل تبدیل شده است زیرا اکنون مبادی انبارها از جمله بندر امام (ره) از وجود نهاده ها انباشت شده است و در دمای هوای بالا، شرایط استاندارد لازم را نداریم که این خود به کاهش کیفیت نهاده ها دامن می زند.
به گفته وی، برخی نهادهها مانند داروها، واکسن و ریزمغذی ها با ارز رسمی وارد کشور می شود اما با ارز آزاد به دست تولیدکنندگان میرسد و برخی واسطهها در حال سوء استفاده در این فضا هستند و باید این افراد برخورد شود.
وی گفت: برخی مسئولان به جای برخورد با واسطهها که از التهاب بازار به نفع خود سوء استفاده میکنند به اشتباه راه برخورد قهرآمیز و غیرقانونی را با تولیدکنندگان پیش گرفتهاند به طوری که طی یک تا دو روز گذشته در برخی استانها مانند کرمانشاه، ایلام و یزد برخی نیروهای تعزیرات با تولیدکنندگان برای تخلیه اجباری مرغ گوشتی با وزن و قیمت پایین برخورد کردهاند که همین امر موجب نگرانی تولیدکنندگان شده است.
عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره کاهش جوجهریزی مرغ گوشتی گفت: پیش از این تولیدکنندگان روی هر کیلوگرم مرغ گوشتی بین یک هزار و ۵۰۰ تا سه هزارتومان ضرر میدادند.
به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر قیمت هرکیلوگرم مرغ گوشتی از مرز ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان عبور کرده و در برخی استانهای کشور به ۱۷ هزارتومان نیز رسیده است.