کد خبر: ۱۶۰۳۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - 09 June 2019
 بانکداری ایرانی  ـنماینده مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که مشکل مسکن صرفاً با تولید مسکن حل نمی‌شود گفت: مادامی که به بازار مسکن نگاه سرمایه گذاری باشد و سوداگری در آن وجود داشته باشد مشکل این بازار حل نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، حسین افشین در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی موضوع مسکن در مجلس با اشاره به مشکلات موجود در بازار مسکن بیان کرد: یکی از دلایل افزایش قیمت در بازار مسکن به کمبود عرضه باز می‌گردد به طوری که در ۵ سال اخیر یعنی از سال ۹۲ تا سال ۹۷، ۵۰ درصد عرضه مسکن کاهش پیدا کرده است. مواردی که دولت محترم نیز برای اصلاح اعلام کرده است شاید بتواند بخشی در این زمینه مؤثر واقع شود.

وی در ادامه اظهار کرد: افزایش بی رویه قیمت مسکن از سال ۹۷ به گونه‌ای است که شاهد افزایش سه برابری در تهران و یک و نیم تا دو برابر در شهرستان‌ها هستیم. آیا با ساخت مسکن می‌توان این مشکل را حل کرد؟

نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: از سال ۸۵ تا ۹۴ شاهد ساخت ۱۰.۵ میلیون مسکن در کشور بودیم اما تنها ۲.۵ میلیون در اختیار افراد قرار گرفته و خانه‌دار شده‌اند یعنی ۷۷ درصد مسکن تولیدی ما جنبه سرمایه گذاری و سوداگری داشته است.

وی در ادامه تاکید کرد: اکنون این سوال مطرح است که با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن چه تضمینی وجود دارد تا مسکن به صاحبان اصلی آن برسد؟ از سوی دیگر ما شاهد افزایش اجاره بها هستیم. در سال ۹۵ تصمیماتی گرفته شد و قیمت گذاری و منطقه بندی صورت گرفت اما نتیجه‌ای نداشت اکنون نیز اگر مانند گذشته عمل کنیم به نتیجه‌ای نمی‌رسیم. یکی از راهکارهای حل مشکل قیمت در بازار مسکن که دنیا نیز به سرعت به این سمت رفته است مالیات بر عایده است؛ به گونه‌ای که افرادی که خانه‌ای را می‌خرند و تا دو سال آن را مبادله نکنند بعد از دو سال از مالیات معاف هستند اما اگر قبل از آن معامله‌ای انجام شود باید ۲۸ درصد تفاوت قیمت حاصل در اختیار دولت قرار گیرد و دولت می‌تواند از پول حاصله به صورت رگولاتوری بازار را تنظیم کند.

وی افزود: اگر فردی خانه‌ای اضافه داشته باشد اگر تا ۱۰ سال آن را اجاره دهد دیگر بعد از ۱۰ سال نیازی به پرداخت مالیات ندارد اما اگر قبل از آن ۱۰ سال اجاره داده نشده باشد باید سالانه مانند شرکتها مالیات پرداخت کند.

وی در ادامه اظهار کرد: تا زمانی که مسکن از حالت سرمایه گذاری خارج نشود مشکل مسکن و اجاره بها حل نخواهد شد. بازار مسکن در سال‌های اخیر به گونه‌ای بوده است که هر کسی که سرمایه گذاری در این بازار کرده است ۲۰۰ درصد سود برده است و نکته اصلی این است مادامی که سوداگری در بازار مسکن وجود داشته باشد نمی‌توان با مسکن مهر یا تخصیص ۴۰۰ هزار زمین برای ساخت مسکن و یا طرح‌های دیگر مشکل این بازار را حل کرد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: