کد خبر: ۱۵۹۷۸۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۸ - 28 May 2019
وزیر امور اقتصادی و دارایی ارزش اموال مازاد بانک ها را تا پایان سال ۱۳۹۷ حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کرد و با تاکید بر لزوم واگذاری این اموال، بورس کالا را یکی از بسترهای مناسب برای عرضه دارایی های غیرمولد موجود در نظام بانکی اعلام می کند؛ یک مدرس علوم بانکداری در این باره معتقد است، بورس کالا بهترین مکان برای واگذاری شفاف و عادلانه اموال بانک هاست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ارزش اموال مازاد بانک ها را تا پایان سال ۱۳۹۷ حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کرد و با تاکید بر لزوم واگذاری این اموال، بورس کالا را یکی از بسترهای مناسب برای عرضه دارایی های غیرمولد موجود در نظام بانکی اعلام می کند؛ یک مدرس علوم بانکداری در این باره معتقد است، بورس کالا بهترین مکان برای واگذاری شفاف و عادلانه اموال بانک هاست.

به گزارش ایبنا، یک مدرس علوم بانکداری  اظهار کرد: واگذاری اموال مازاد و غیرمولد بانک ها طی چند سال اخیر مطرح شده و هر چه زودتر باید این واگذاری ها انجام شود. چراکه واگذاری این دارایی ها و تبدیل آنها به سرمایه نقد می تواند حیات را به بانک برگرداند تا نهاد پولی کشور به کار خدمت بانکداری خود بر می گردد و از بنگاه داری دور شود. در این شرایط نقدینگی نیز در اقتصاد و بخش های مختلف تولیدی اعم از تولید ساختمانی، صنعتی، معدنی و کشاورزی به کار گرفته می شود. 

احمد شعبانی افزود: زمانی که این دارایی ها در بخش واقعی اقتصاد به کار گرفته شود، حیات تولید و صنعت نیز دوباره آغاز می شود. پایداری نظام بانکی نیز در این است که منابع مردم را به طرح های اقتصادی و تولیدی در قالب تسهیلات به چهار حوزه تولیدی مورد اشاره و حوزه خدماتی و بازرگانی اختصاص دهد. وقتی بخش تولید راه بیفتد، برای فروش محصولات تولیدی آن بخش بازرگانی رونق پیدا می کند که این امر در دو بخش مصرف داخلی و خارجی اتفاق می افتد و با فروش صادراتی نیز ارز وارد کشور شده و دوباره رونق به کسب و کار بر می گردد.

به گفته وی، با فروش اموال مازاد بانک ها در مجموعه بازار سرمایه به خصوص بورس کالا، فعالیت تولید و بازرگانی دوباره راه می افتد و هم بخش های خدماتی بین آنها یعنی بیمه، بانک و سایر بخش های اقتصادی جامعه شروع به کار می کنند و این به معنای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در جامعه است. این در حالی است که طی سال های گذشته بانک ها اعم از دولتی و خصوصی به سمت ساختمان سازی و افزایش تعداد شعب برای جمع آوری نقدینگی در اختیار مردم در سراسر شهرها حرکت کردند در صورتی که توسعه بانکداری الکترونیک زمان و مکان را از بین برده است. 

شعبانی تاکید کرد: امروزه نیازی به افزایش شعبه های بانک ها به منظور توسعه خدمات الکترونیک نیست و به این ترتیب واگذاری اموال و املاک غیرمولد بانک ها باید به سرعت اجرایی شود. 

هدایت نقدینگی به بخش مولد اقتصاد 

این مدرس علوم بانکداری با بیان اینکه بازار سرمایه زیرساخت های لازم برای عرضه این دارایی ها اعم از اوراق بهادار و املاک و اموال را داراست، گفت: بورس اوراق بهادار طی چند ماه اخیر رشد کرده و سهام شرکت های تحت تملک بانک ها به شرط سودآوری و در صورت واگذاری در بازار سهام مورد استقبال سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت. زیرا بازار کشش عرضه سهام جدید را دارد و خریدارانی برای آنها حضور خواهند داشت. همچنین واگذاری املاک و سایر اموال بانک ها در بورس کالا نیز جذب سرمایه گذاران خصوصی خواهد شد. زیرا در گذشته بنگاه داری و سرمایه گذاری روی ملک و سایر اموال فعالیت مردم بوده و نه بانک ها. 

شعبانی اظهار داشت: در حوزه اموال و املاک بانک ها، بورس کالا می تواند بهترین مکان برای واگذاری شفاف و عادلانه باشد. اموالی که بر حسب عادت توسط بانک ها نگهداری شده اند و در صورت آزاد شدن این دارایی ها و تبدیل آنها به سرمایه نقد، نقدینگی حاصل از آن می تواند دوباره به اقتصاد مولد برگردد. 

این مدرس علوم بانکی در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: در حال حاضر ظرفیت عرضه اموال و دارایی های مازاد و غیرمولد بانک ها در بورس کالا و بورس اوراق بهادار وجود دارد و می تواند با ایجاد رونق در تولید و بخش های مختلف اقتصادی، درآمد مردم را نیز افزایش داده و دوباره در بازار سرمایه توسط مردم سرمایه گذاری مجدد شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: