کد خبر: ۱۵۷۸۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 28 April 2019
بانکداری ایرانی  ـ وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که شوراهای شهر و دهیاری‌ها صلاحیت صدور مجوزهای ساخت و ساز مسکن را ندارند، گفت: در سیل اخیر به ۱۵۱ هزار مسکن شهری و روستایی آسیب وارد شد که از این تعداد ۵۱ هزار واحد تعمیری و مابقی نیازمند بازسازی ۱۰۰ درصدی است.


به گزارش تسنیم، محمد اسلامی با اشاره به اینکه مشکل اصلی سیل تقارن آن با نوروز و تعطیلات بود که باعث غافلگیری برخی از استان ها شد، اظهار کرد: منازلی که در کرانه رودخانه‌ها ساخته شده بود با آسیب جدی همراه شد، نکته مهمی که باید تاکید داشت همکاری بسیار بالای نیرو‌های مسلح برای کمک رسانی به مردم سیل زده بود.

وی با تاکید بر این‌که در سیل اخیر مهم‌ترین موضوع حفظ جان مردم و تخلیه منازل در حریم رودخانه‌ها بود، افزود: آسیب دیدگی‌های جانی به دلیل عدم توجه به هشدار‌ها بود. در فاز سوم عملیات همراهی با سیل زدگان، بازسازی مناطق سیل زده بود که این موضوع به سه بخش تقسیم می‌شود. منهای بخش مهمی از خوزستان که هنوز برآورد نشده میزان خسارت سیل در کشور چیزی حدود 151 هزار واحد مسکونی شهری و روستای آسیب دیده است که حجم بیش‌تر آن شهری است. از این تعداد 51هزار واحد تعمیری و مابقی نیازمند بازسازی 100 درصدی است.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بر اساس مصوبه دولت برای حمایت  از سیل زدگان، مبلغ کمک به واحدهای تجاری 15 میلیون تومان وام و بلاعوض 5 میلیون تومان است. همچنین وام تامین وسایل مورد نیاز زندگی دود 5 میلیون تومان بلاعوض و 15 میلیون تومان وام با بهره بسیار ناچیز است.

اسلامی با بیان این‌که بنیادهای مختلفی از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی (ره) و همچنین خودیاری های مردمی هم به کمک بازسازی زندگی سیل زدگان آمده است، گفت:  یکی از اقدامات مهم و استراتژیک، جابجایی افراد ساکن بستر طغیان رودخانه هاست. در استان لرستان که بیشترین آسیب را شاهد بودیم این روند آغاز شده و در پلدختر هم 8 نقطه تعیین شده و دولت با خریداری زمین آن را در اختیار مردم قرار داده است.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که شوراهای شهر و دهیاری ها صلاحیت صدور مجوز ساخت و سازها را ندارند و مرجعی که اجازه صدور پروانه ساخت و ساز را دارد بنیاد مسکن است، اظهار کرد:مماشات و ملاحظات برای ساخت مسکن باید کنار گذاشته و حریم رودخانه ها آزاد شود. هرچند مدیریت حریم رودخانه ها برعهده وزارت نیرو است و باید با همکاری سایر نهاد ها از این مکان ها حفاظت کند. کسانیکه مسئول کنترل حریم رودخانه ها هستند باید وظایف خود را یکپارچه انجام دهند.

وی به مثالی در این باره اشاره کرد و افزود:‌ رودخانه کشکان و سیطره رودخانه های طغیانگری است که نباید در بستر آن ها کسب و کار و واحدهای مسکونی ساخته شود. اگر قاطع برخورد نشود این مسیر ادامه خواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی از هدفگذاری دولت برای پایان بازسازی واحدهای مسکونی سیل‌زده تا پیش از زمستان امسال خبر داد و گفت: اکثر واحدهای مسکونی تخریبی در سیل اخیر یک طبقه بوده است. وام بلاعوض برای واحدهای مسکونی شهری 12 میلیون تومان و روستایی 10میلیون تومان همچنین تسهیلات با سود بسیار کم برای واحدهای مسکونی شهری و روستایی به ترتیب 50 میلیون و 40 میلیون تومان خواهد بود.

اسلامی تاکید کرد: نیازمند 9000 میلیارد تومان بودجه برای حمایت از تسهیلات هستیم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: