کد خبر: ۱۵۴۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - 27 February 2019
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور گفت: مصرف انرژی در ساختمان‎های ایران شش برابر کشورهای اروپایی است.
به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در سومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن با اشاره به خشکسالی و تغییر اقلیم در ایران و دورنمای آینده اقلیمی ایران اظهار کرد: اثر تغییر اقلیم بر سکونتگاه‎های شهری باعث بزرگ شدن شهرها شده است.

وی بیان کرد: در ادامه این روند شاهد افزایش مصرف سوخت و شکل‌گیری جزیره گرمایی، بالا رفتن دمای شهرها به‌ویژه دمای کمینه و مصرف انرژی و تولید گازهای گلخانه‎ای هستیم.

ضیاییان ادامه داد: همچنین منجر به افزایش مصرف آب و انتقال آن از حوضه‌‏های دیگر، بالا رفتن تبخیر و تعرق و بالا رفتن نم نسبی، افزایش حمل‌ونقل، ترافیک و تولید گازهای گلخانه‎ای و آلودگی هوا و افزایش انواع بیماری می‎شود که در نهایت کم‌آبی و خشکسالی، از بین رفتن فعالیت‎های کشاورزی، کاهش تولید در بخش مواد غذایی، عدم تامین نیازهای روستائیان، ترک روستا و مهاجرت به شهرها، افزایش ناامنی در منطقه خالی شده و کاهش امنیت کشور، به‌ویژه در مناطق مرزی را به دنبال دارد.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه مصرف برق در مناطق سردسیر ایران به ازای هر مترمربع 580 کیلووات ساعت است، افزود: همچنین این آمار در اروپا 120 کیلووات ساعت است.

وی با اشاره به مقایسه مصرف انرژی در ساختمان‎ها گفت: این آمار در ایران شش برابر کشورهای اروپایی است.

ضیاییان خاطرنشان کرد: طبق گزارشات اعلام شده از حدود 104 هزار روستای کشور طی 60 سال اخیر، 34 هزار مورد تخلیه شده که بخش زیادی ناشی از نبود آب بوده است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور گفت: همچنین استان‎های تحت هجوم حاشیه‌نشینی شامل سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، البرز و همدان هستند.

وی تصریح کرد: در حدود 5 میلیون نفر در داخل کشور مهاجرت کرده‎اند که 7 درصد جمعیت را شامل می‎شوند که این آمار 40 درصد داخل استانی، 60 درصد خارج استان، 80 درصد به مناطق شهری و 20 درصد روستایی است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: