بانکداری ایرانی - محققان مرکز پژوهش و فناوری فرآیندهای غشایی دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به طراحی و ساخت کیسهای شدند که آب غیر قابل شرب را به آب قابل آشامیدن تبدیل میکند.
به گزارش ایسنا، در این فرآیند از یک غشای نیمه تراوا به عنوان عامل جداسازی استفاده میشود و داخل کیسه از غشای اسمز مستقیم ساخته شده است که میکرو ارگانیسمها و ماکرومولکولها و بیشتر یونها را دفع کرده و آب تمیز ایجاد میکند.
با استفاده از این کیسهها میتوان هرنوع آبی را بدون مصرف انرژی تصفیه کرد و فشاری اعمال نمیشود؛ لذا گرفتگی بسیار کم است.
کیسه با محلول جاذب خوراکی (مانند مواد مغذی) پر شده و با قرار دادن کیسه در محلول آبی و حتی آب گلآلود، پس از چند ساعت آب تحت فشار اسمزی به داخل محفظه نفوذ کرده و محلول جاذب رقیق میشود.
هدف از ساخت کیسه جاذب آب، استفاده در مواقع ضروری و وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله، سیل و جنگ است که در مواقع ضروری به رفع مشکل کمبود آب در مناطق آسیبدیده کمک خواهد کرد.
مواردی همچون صرفهجویی ارزی بسیار بالا، انعطافپذیری و قابلیت حمل آسان از ویژگیهای مهم کیسه جاذب آب ساخته شده توسط محققان کشورمان است.