هوشنگ عشایری با اشاره به فعالسازی ستاد بازآفرینی شهری استان تهران پس از گذشت ۲ سال افزود: با توجه به ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی ستاد بازآفرینی تهران برخلاف سایر شهرستانها به ریاست شهردار و همچنین به دبیری رئیس سازمان نوسازی شهرداری برگزار میشود.
وی در این راستا تأکید کرد: با توجه به ردیف تعیین شده در ابلاغیه جدید، برنامه بازآفرینی شهری، لازمه خروجی و استفاده از منابع مشخص شده، تصویب موضوعات و برنامه اقدام مشترک برای محلات هدف در ستاد بازآفرینی است که خوشبختانه در این جلسه به انجام رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پیشنهادهایشهرداری تهران در جلسه مذکور مطرح و در نهایت برنامه اقدام مشترک برای ۱۸ محله هدف تا انتهای برنامه ششم به تصویب رسید.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تأکید براینکه عملیات اجرایی در این ۱۸ محله از ابتدای سال آینده آغاز خواهد شد گفت: به طور مثال مصوبه کمیسیون ماده ۵ برای فعالسازی عملیات اجرایی محله سیروس به دلیل تغییرات در شهرداری نیاز بود که طی یک ماه گذشته اخذ شد و اکنون پیمانکار در حال آغاز اقدامات است.
این مقام مسئول ادامه داد: در این زمینهمنابع مشخصی برای اجرای برنامه مصوب از سوی شرکت بازآفرینی به شهرداری تهران اختصاص خواهد یافت.
عشایری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: درحال حاضر ۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای ساخت و ساز در بافت فرسوده به ازای هر یک واحد در کلانشهرها و ۴۰ میلیون تومان در سایر شهرها با سود ۹ درصد اعطا میشود که طی تصمیمات اخیر این رقم میتواند با سود ۱۸ درصد تا ۱۱۰ میلیون تومان افزایش داشته باشد که امیدواریم این اتفاق تا هفته آینده در مرحله اجرا قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته عدم تامین منابع مالی برای اختصاص یارانه سود تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده و ساخت واحدهای مسکونی جدید در محدودهها و محلات هدف نوسازی از مهمترین معضلات اجرای طرحهای مربوط به بازسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری بوده است، افزود: در طرح ملی بازآفرینی شهری تلاش شده است قبل از اجرای کار سازوکار مالی و مدلهای مربوط به تامین منابع مالی، برای اجرای طرح از جمله سازوکاری به منظور تامین منابع برای حل مشکل پرداخت یارانه سود به بانکهای عامل پرداخت کننده تسهیلات نوسازی طراحی و تخصیص یابد تا طرحهای نوسازی بافت فرسوده از معضلاتی که پیش از این به واسطه عدم تامین منابع برای اختصاص یارانه سود تسهیلات ایجاد شده بود مصون بماند.
عشایری با بیان اینکه در سالهای اخیر طرحها و برنامههای گوناگونی به منظور نوسازی بافتهای فرسوده مصوب و شروع شده است گفت: پس از گذشت چند سال از اجرای برنامههای نوسازی در ابعاد و در قالب طرحهای مختلف این نتیجه حاصل شد که فرآیند نوسازی باید به صورت محله محور انجام شود و در این راستا مقرر شد سالانه ۲۷۰ محله فرسوده شهری در قالب طرح ملی بازآفرینی شهری با کمک همه دستگاههای مربوطه از جمله بانک مسکن به عنوان اصلیترین نهاد تامین مالی بخش مسکن و فعالترین بانک در پرداخت تسهیلات مسکن، نوسازی، بهسازی و بازآفرینی شود.