بانکداری ایرانی - دولت ژاپن نیز اعلام کرده است که قصد دارد همکاریهای مخابراتی و ارتباطی خود را با شرکت چینی هواوی قطع کند.
به گزارش ایسنا، به نظر میرسد که تلاش آمریکا برای تخریب شرکت چینی هواوی و جلوگیری از عقد قرارداد این شرکت با سایر اپراتورهای مخابراتی کشورهای دیگر موفق شده است.
ماه گذشته بود که سناتورهای آمریکایی در نامهای خطاب به جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نوشتند که به منظور جلوگیری از به خطر افتادن امنیت ملی کشورش، همکاری با شرکت چینی هواوی برای توسعه شبکه اینترنت ۵g را قطع کند اما حالا به نظر میرسد که ایالات متحده درصدد است تا از سایر شرکای تجاری و اقتصادی خود نظیر آلمان، ایتالیا و ژاپن نیز درخواست کند که به قطع همکاری با این شرکت چینی اقدام کنند.
حالا تازه ترین اخبار منتشر شده حاکی از آن است که ژاپن نیز همچون برخی دیگر از کشورهای همپیمان ایالات متحده آمریکا نظیر بریتانیا، استرالیا و نیوزلند به همکاریهای مخابراتی و اینترنتی خود با شرکت چینی هواوی پایان دهد چراکه معتقدند تجهیزات بکاررفته توسط این شرکت اطلاعات کاربران و مقامات کشورهای دیگر را تحویل دولت چین داده و به عبارتی دیگر بهمنظور جاسوسی به کار گرفته میشود.
بر اساس گزارش رویترز، دولت ژاپن این تصمیم را در راستای حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شهروندان این کشور و همچنین ارتقای امنیت سایبری نهاد و سازمانهای مختلف ژاپنی اتخاذ کرده است. بدین ترتیب بر اساس اخبار منتشر شده ژاپن دیگر نمیخواهد به خریداری، تهیه و نصب تجهیزات مخابراتی و شبکه های اینترنتی و ارتباطی از هواوی ادامه دهد تا بدین ترتیب خرید، تجارت و همکاری با این شرکت چینی را به طور کلی ممنوع کند.
به نظر میرسد که هواوی در طول یک سال اخیر به شدت زیر تیغ ایالات متحده آمریکا و به تبع آن برخی دیگر از کشورها قرار گرفته است با اینکه بارها مقامات این شرکت چینی تمامی اتهامات وارده نظیر جاسوسی و حمایت دولت چین را رد و تکذیب کرده اند، اما همچنان تحت فشار از سوی دولت برخی از کشورها قرار گرفته است.
این شرکت همچنین پس از دستگیری و بازداشت مدیر ارشد مالی در کانادا به اتهام نقض تحریم های آمریکا بیش از پیش تحت فشارهای سیاسی قرار گرفته است.
هواوی دومین شرکت تولیدکننده موبایل و گوشی هوشمند در جهان و یکی از فعالترین اپراتورهای مخابراتی به شمار میرود که با کشورهای بسیاری درباره برقراری شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G همکاری کرده است.
ماجرا از اوایل سال جاری میلادی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که گوشیهای هوشمند ساخت شرکتهای چینی نظیر هواوی و زدتیای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی میکنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین میدهد تا علیه ایالات متحده از آنها استفاده کند.
به گفته برخی از تحلیلگران، تلاش آمریکا برای قطع همکاری سایر کشورها با شرکتهایی نظیر هواوی تنها برای ضربه زدن به اقتصاد چین و افزایش تبعات منفی جنگ تجاری میان این کشور با آمریکا است چراکه هواوی با فروش بسیار خوب و عملکرد موفقیتآمیزی که در زمینه عرضه گوشی و گجتهای هوشمند و همچنین ارائه خدمات مخابراتی دارد، توانسته است گردش مالی بسیار خوبی را برای چین به ارمغان بیاورد و در صدر فهرست پرفروشترین برندهای تکنولوژی و گوشیهای هوشمند حتی بالاتر از اپل آمریکا قرار گرفته است. گرفتن بازار فروش کشورهای مختلف از هواوی بدون شک میتواند در کاهش قابل توجه میزان فروش کلی این شرکت تاثیرگذار باشد و ضربه مهلکی به اقتصاد چین وارد کند.