کد خبر: ۱۴۸۰۶۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - 03 December 2018
در شرایطی که دستمزد کارگران فقط ۲۸.۳۳ درصد از هزینه ماهیانه کارگران را پوشش می دهد و هدف بسته حمایتی دولت، حمایت غذایی از اقشار ضعیف جامعه است، چرا کارگران در صف آخر دریافت بسته حمایتی هستند؟
 بانکداری ایرانی - در شرایطی که دستمزد کارگران فقط ۲۸.۳۳ درصد از هزینه ماهیانه کارگران را پوشش می دهد و هدف بسته حمایتی دولت، حمایت غذایی از اقشار ضعیف جامعه است، چرا کارگران در صف آخر دریافت بسته حمایتی هستند؟

به گزارش تسنیم ، 27 آبان ماه هیئت وزیران به‌پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروه‌های کم‌درآمد جامعه را تصویب کرد که بر اساس این مصوبه، پرداخت یارانه جبرانی به بازنشستگان دولتی پیش از این آغاز شد و کارمندان دولت هم از دیروز 11 آذر این بسته را دریافت می کنند ولی کارگران که به لحاظ معیشتی در شرایط سخت تری هستند، در صف آخر دریافت بسته هستند و هنوز زمان قطعی برای تحویل یارانه جبرانی به آنها اعلام نشده است.

در حال حاضر دستمزد کارگران فقط 28.33 درصد از هزینه ماهیانه کارگران را پوشش می دهد. به عبارتی در حال حاضر دستمزد ماهیانه کارگران 72درصد نسبت به معیشت فاصله دارد. در حالی که هدف دولت از اجرای طرح  حمایت از اقشار ضعیف جامعه است، اما در چنین طرحی چرا کارگران آخرین لیست دریافت بسته هستند؟ مگر جز این است هدف از اجرای این طرح حمایت  غذایی است؟ آیا شرایط کارمندان سخت تر از شرایط کارگران است؟ در شراطی که دستمزد کارگران تنها 28 درصد هزینه های آنها را پاسخ می دهد، چرا تا کنون بسته حمایتی دولت را دریافت نکرده اند؟ 

بر اساس «دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروه‌های کم‌درآمد جامعه»، سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز شد برای پرداخت کمک جبرانی به‌میزان 200 هزار تومان به کارکنان رسمی و پیمانی کشوری و لشگری، کارکنان قراردادی و کارکنان شرکتی دستگاه‌های اجرایی که از محل منابع بودجه عمومی، حقوق دریافت می‌کنند و جمع مبلغ مندرج در آخرین حکم کارگزینی برای کارکنان رسمی و پیمانی و همچنین مبلغ ماهیانه قرارداد منعقده برای کارکنان قراردادی و شرکتی، کمتر از 3 میلیون تومان است، از طریق حساب‌های بانکی متصل به حقوق و مزایای کارکنان مشمول، اقدام کند.

خانوارهای تحت پوشش و پشت‌نوبتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور از طریق واریز مبلغ به حساب‌های بانکی متصل به یارانه‌های نقدی از این سبد حمایتی بهره‌مند می‌شوند. همچنین خانوارهای تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران از طریق حساب متصل به مستمری سرپرست خانوار مشمول سبد حمایت غذایی می‌شوند.

خانوارهای با درآمد ماهانه کمتر از 3 میلیون تومان از جمله گروه‌های کارگران ساختمانی، قالی‌بافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویش‌فرمایان و رانندگان بین‌شهری و درون‌شهری، زنبورداران، کارگران باربر، شاغلین کسب و کارهای خانگی، کارگران کارگاه‌های متفرقه، عشایر و روستاییان، دریافت کنندگان بیمه بیکاری و سایر گروه‌های مشمول که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی می‌شوند.

سایر خانوارهای کم‌درآمد ماهانه کمتر از 3 میلیون تومان، درخواست آنها پس از بررسی توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور پذیرفته می‌شود. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با استفاده از اطلاعات در اختیار از طریق کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور، به‌درخواست کتبی اشخاص، پس از اجازه آنها به دسترسی وزارتخانه‌های مذکور، به حساب‌های بانکی مربوط رسیدگی کند.

سهم ریالی سبد حمایت غذایی در مرحله اول برای هر خانوار یک‌نفره حدود 150 هزار تومان و برای یک خانوار دونفره 200 هزار تومان و برای یک خانوار سه‌نفره حدود 250 هزار تومان و برای یک خانوار چهارنفره 300 هزار تومان و برای یک خانوار 5نفره و بیشتر 350 هزار تومان خواهد بود.

*کارگران، رانندگان و بازنشستگان هم بسته حمایتی دولت را دریافت می‌کنند

معاون رفاه اجتماعی وزارت رفاه هفته پیش در گفت وگویی با اشاره به اینکه توزیع بسته‌های حمایتی کارکنان دولت با حقوق ماهانه کمتر از 3 میلیون هفته آینده آغاز می‌شود گفت: کارگران،رانندگان و بازنشستگان تحت پوشش تأمین اجتماعی اقشار دیگری هستند که بسته حمایتی دریافت می کنند.

 احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت رفاه اجتماعی درباره توزیع بسته حمایتی دولت و نحوه توزیع آن گفت:دولت در آبان ماه سال جاری با تنظیم آیین نامه ای دستگاه ها را موظف کرد در فاصله زمانی مختلف و به نوبت به گروه و قشرهای مردم بسته های حمایتی ارائه دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه دولت در اولین مرحله خود به 3 میلیون و یکصد هزار خانواده بسته های حمایتی ارائه کرده است؛ افزود: این گروه که شامل مددجویان حمایتی هستند و 20 آبان نیز مبلغ مورد نظر به صورت غیر نقدی پرداخت شده، می توانند با مراجعه فروشگاه های مخصوص کالاهای خود را با قیمت مناسب خریداری کنند.

میدری اضافه کرد: گروه چهارم شامل کارگران، رانندگان و اقشار و بازنشستگان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی است و در آخر، اقشار با درآمد کمتر از سه میلیون تومان که جزو هیچکدام از گروه های فوق نیستند این بسته های حمایتی را دریافت خواهند کرد.

وی اضافه کرد: اگر اقشاری باشند که درآمد کمتر از سه میلیون تومان دارند اما پس از مرحله آخر، تحت پوشش قرار نگرفته باشند می توانند به کمیته امداد و سازمان بهزیستی مراجعه و در آن جا فرمی را تکمیل کنند.

معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سعی می کنیم بسته های حمایتی برای خرید از فروشگاه ها باشد، گفت: مبلغ بسته با توجه به بُعد خانوار از 100 تا 300 هزار تومان متغیّر است.

وی افزود: اعتبار دولت برای بسته های حمایتی مرحله نخست، 9 هزار میلیارد تومان است و برآورد ما این است که در هر مرحله 3 تا 3 هزار و پانصد میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. در حال بررسی این موضوع هستیم که بسته های کالای حمایتی را در دهه فجر توزیع کنیم.     

به گزارش تسنیم، آنطور که میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت کار اعلام کرد بعد از کارمندان ؛ کارگران، رانندگان و بازنشستگان تحت پوشش تأمین اجتماعی اقشار دیگری هستند که بسته حمایتی دریافت می‌کنند..
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: