به گزارش ایسنا، مهناز خانوی با اشاره به اینکه قیمتگذاری مکملهای تولیدی و واداتی در سندیکای تولید کنندگان مکمل و اتحادیه وارد کنندگان مکمل صورت میگیرد و سازمان غذا و دارو تنها بر سقف قیمتها نظارت دارد، اظهار کرد: درماههای گذشته حدود ۲۰ قلم از انواع مکملها افزایش قیمت غیر واقعی داشتند که از اتحادیه خواستیم سطح عرضه را بررسی کنند و افزایش بیرویه قیمت در آن مقطع زمانی کنترل شد.
وی با اشاره به اینکه ۹ فراورده از مکملهای تغذیهای برای گروه های سنی خاص به صورت رایگان در اختیار خانه های بهداشت قرار می گیرد، افزود: مکملهایی مانند قطره ویتامین AD، قطره آهن، قرص کلسیم D، مولتی ویتامین برای زنان باردار، فولیک اسید، قرص آهن و ... به صورت رایگان در اختیار گروههای هدف قرار میگیرد و در مورد بقیه مکملها ارز رسمی برای ماده اولیه و محصول نهایی تخصیص نیافته است.
مدیرکل فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مکملهای وارداتی بر اساس قیمت خریداری شده از شرکت مبدا و نرخ ارز نیمایی تخصیص داده شده قیمت گذاری میشوند و از طریق نهادهای مسئول نظارت بر قیمت این فراوردهها در سطح عرضه وجود دارد، چنانچه مکمل با نرخ ارز کمتر وارد شده باشد، باید با قیمت کمتری به فروش برسد و در حال حاضر اتحادیه بر اساس مستندات ترخیص فراورده، قیمتگذاری را انجام میدهد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو نیز تمهیدات غیر مستقیمی برای نظارت بر این امر دارد و تخلفهای صورت گرفته از سوی تعداد محدودی از وارد کنندگان، بر روند همکاری سازمان با آنها تاثرگذار خواهد بود.
خانوی با تاکید بر اینکه بخشی از نظارت سازمان غذا و دارو در سطح عرضه فراوردههای سلامت محور به گزارشهای مردمی باز میگردد، خاطرنشان کرد: مردم در صورت مشاهده افزایش بیرویه قیمتها، موارد تخلف را از طریق سامانه ۱۹۰ اطلاع رسانی کنند تا علاوه بر ساز و کارهای سازمانی، بررسی کاملتر تخلفات به نهادهای ذیربط منتقل شود و با آنها برخورد قانونی شود.