بانکداری ایرانی - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران، گفت: تجهیزات سرمایشی در پیک امسال (اوج مصرف)، به اندازه کل مصرف برق چهار کشور همسایه است.
به گزارش ایرنا، چارچوب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و معرف سیر کلی تحولات مطلوب ایران در عرصه فکر، علم، معنویت و زندگی بسوی تمدن نوین اسلامی ایرانی در نیمقرن آینده است.
در بند 29 تدابیر این الگو، بر کاهش شدت مصرف انرژی و متناسبسازی سهم تولید و مصرف انرژی از منابع انرژی پاک تاکید شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی امروز (شنبه) در یک نشست خبری به این موضوع اشاره کرد.پ
«همایون حائری» در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران اعلام کرد: مصرف تجهیزات سرمایشی در نقطه اوج پارسال 21 هزار مگاوات و در پیک امسال 23 هزار مگاوات بود؛ این میزان برق، به اندازه کل مصرف کشورهای افغانستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.
وی ادامه داد: مصرف برق در پیک امسال به 57 هزار و 97 مگاوات رسید که این رقم در روزهای گذشته به 34 هزار مگاوات کاهش یافت؛ بنابراین، 23 هزار مگاوات از مصرف در زمان اوج بار، مربوط به سیستم سرمایشی است.
به گفته وی، وزارت نیرو درصدد است با بکارگیری روش هایی مانند تغییر ساعت کار اداره ها، مصرف برق را مدیریت کند و شدت مصرف انرژی را کاهش دهد.
معاون وزیر نیرو اضافه کرد: امسال تغییر ساعت های اداری 2 هزار مگاوات مصرف برق را در زمان اوج بار کاهش داد.
وی اعلام کرد» صرفه جویی 2 هزار مگاواتی در بخش مصرف، از ضرورت ایجاد سه هزار مگاوات ظرفیت جدید جلوگیری می کند و اگر به ازای هر یک هزار مگاوات ظرفیت یک میلیارد یورو سرمایه گذاری لازم باشد، به ازای 2 هزار مگاوات صرفه جویی در مصرف برق، می توان مانع سه میلیارد یورو سرمایه گذاری جدید شد.
** آغاز اقدام های اجرایی ساخت نیروگاه لاذقیه در سوریه
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی به موضوع قرارداد شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (مپنا) و زیمنس آلمان برای ساخت نیروگاه لاذقیه در سوریه پرداخت و گفت: اقدام های اجرایی این پروژه آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، دهم مهرماه مدیرعامل موسسه تولید برق سوریه و مدیرعامل گروه صنعتی مپنا تفاهمنامه ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت 540 مگاوات در لاذقیه را امضا کردند.
ارزش این پروژه 411 میلیون یورو اعلام شده و قرار است از آغاز سال میلادی آینده به دست مپنا در لاذقیه سوریه اجرا شود.
به گفته وزیر برق سوریه، واحد گازی اول این نیروگاه به مدت 15 ماه، واحد گازی دوم در 24 ماه و واحد بخاری این نیروگاه در 34 ماه تکمیل شود.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران دیروز با حضور 70 شرکت خارجی از 18 کشور صاحب فناوری و پیشرو در صنعت برق از جمله اتریش، آلمان، روسیه، ژاپن، انگلیس، چین و آمریکا آغاز بکار کرد.
این رویداد بینالمللی در فضایی به وسعت 39 هزار مترمربع با حضور کارفرماها، مشاوران و پیمانکاران این عرصه برگزار می شود و شرکتهای تولیدکننده مرتبط با بخش روشنایی، گروه سیم و کابل، تابلوسازان، تجهیزات برقی، اتوماسیون و سیستمهای ابزار دقیق و خطوط انتقال محصولات خود را در معرض نمایش قرار دادهاند.
همچنین در این نمایشگاه تولیدات بخش انرژیهای نو به نمایش گذاشته شده است و شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای نوپا نیز حضور دارند.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران تا چهاردهم آبانماه از ساعت 9 تا 17 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران پذیرای بازدیدکنندگان است.