کد خبر: ۱۴۲۲۰۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - 12 September 2018
واردکنندگان، تولیدکنندگان،‌ توزیع‌کنندگان و فروشندگان (عرضه‌کنندگان) گروه کالایی پوشاک و منسوجات ملزم هستند موجودی کالای فاقد شناسه خود را مطابق زمانبندی های اعلام شده تعیین تکلیف کنند.
محمد قبله  با بیان این مطلب گفت: این اقدام با هدف اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر نحوه دریافت شناسه کالا، برای پوشاک و منسوجات موجود در بازار و انبارهای کشور، انجام می شود. 

وی گفت وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاه‌های اجرایی عضو آن دستور العملی را صادر و بر اجرای آن تاکید دارند.

مدیر کل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت ،‌ معدن و تجارت افزود : تمامی واردکنندگان و تولیدکنندگان در صورتی که هنوز موجودی کالای فاقد شناسه در سطح انبار دارند، مکلفند از تاریخ ابلاغ تا دو ماه قبل از مهلت های تعیین شده نسبت به شناسه‌دار کردن کالای فاقد شناسه خود در سطح انبار و نصب آن روی کالا قبل از ورود به زنجیره عرضه ،مطابق دستورالعمل اجرایی اقدام کنند.

قبله ادامه داد : توزیع‌کنندگانی که همچنان موجودی کالای فاقد شناسه در سطح انبار دارند، مکلفند از زمان ابلاغ تا دو ماه قبل از مهلت تعیین شده ، نسبت به فروش کالای فاقد شناسه خود اقدام نمایند.

به گفته وی ، از سوی دیگر با توجه به زمانبندی الزام اخذ و نصب شناسه کالا توسط واردکنندگان و تولیدکنندگان در دستورالعمل اجرایی و اتمام مهلت‌های تعیین شده و با توجه به آنکه گردش موجودی کالا در کالاهای مشمول ،کوتاه و محدود است ؛ تمامی توزیع‌کنندگان و عرضه‌کنندگان (از جمله عرضه‌کنندگان اینترنتی) که هنوز موجودی کالای فاقد شناسه دارند، مکلفند کالاهای مذکور را قبل از اتمام مهلت تعیین شده به مصرف‌کننده نهایی بفروشند.

کالای فاقد شناسه قاچاق محسوب می شود
قبله تصریح کرد: پس از اتمام مهلت‌های تعیین شده در صورتی که کالای فاقد شناسه در سطح بازار خرده فروشی و میان خرده‌فروشان توزیع شود و یا به فروش رود، کالای قاچاق محسوب و پس از آن حمل،‌ نگهداری، عرضه و یا فروش آن برخورد خواهد شد.

وی یادآور شد:‌ همچنین بعد از اتمام مهلت‌های تعیین شده تولید، واردات، صادرات، حمل، نگهداری، توزیع، عرضه، خرید و فروش در گروه کالایی پوشاک و منسوجات به صورت تجاری مستلزم ثبت در سامانه‌ جامع تجارت می‌باشد به طوری که تولیدکنندگان، واردکنندگان و تمامی اعضای زنجیره تأمین مؤظفند پس از اتمام مهلت مذکور، نسبت به اظهار موجودی کالاهای خود در سامانه جامع تجارت اقدام نموده و از تاریخ اظهار تمامی نقل و انتقالات (مالکیتی و مکانی) خود را مطابق با ضوابط سامانه جامع تجارت، در این سامانه ثبت کنند.

قبله تاکید کرد : ‌تخلف از این امر و هرگونه عدم تطابق موجودی کالا در هر یک از مراحل فوق با اطلاعات مندرج در سامانه جامع تجارت، علاوه بر ایجاد ظن به قاچاق منجر به محرومیت تا یک سال از اشتغال به حرفه اشخاص حقیقی (از جمله ابطال پروانه کسب) و ممنوعیت از فعالیت تجاری تا شش ماه برای اشخاص حقوقی (از جمله ابطال گواهی فعالیت و انحلال شرکت) می‌شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: