کد خبر: ۱۳۵۶۹۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - 10 June 2018
استفاده از طراحی خطی،‌ الیاف فلورسنتی، کاغذ حساس به مواد شیمیایی، چاپ نامریی و ریزنوشته از مهمترین مشخصات امنیتی چک های صیاد است.
بانکداری ایرانی ـ استفاده از طراحی خطی،‌ الیاف فلورسنتی، کاغذ حساس به مواد شیمیایی، چاپ نامریی و ریزنوشته از مهمترین مشخصات امنیتی چک های صیاد است.

به گزارش ایرنا، سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی چک (صیاد) به منظور یکپارچه‌سازی فرآیند صدور دسته چک‌های بانکی از سوی بانک مرکزی پیاده شده است.
با راه‌اندازی این سیستم، بانک مرکزی موفق به صدور چک‌های یکپارچه شده و همچنین اطلاعات چک به‌صورت آنلاین در دسترس متقاضیان است که امکان شناسایی و اعتبارسنجی را فراهم می‌کند.
براساس گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، طراحی همه نقش های چک صیاد به صورت خطی و با استفاده از نرم افزارهای امنیتی انجام گرفته؛ به صورتی که هر خط حامل اطلاعات مربوط به رنگ خود است. 
در نمونه های جعلی، خطوط از ترکیب نقاط رنگی تشکیل شده و به راحتی به وسیله ذره بین قابل تشخیص است.
در خمیر کاغذ چک های صیاد نیز از تصویر سه بعدی نشان و عبارت چاپخانه دولتی ایران استفاده شده که در مقابل نور قابل رویت است. 
همچنین در چک های صیاد، شماره سریال ها با استفاده از مرکب مشکی فلورسنت چاپ شده است و زیر تابش نور ماوراء بنفش به رنگ سبز تیره دیده می شود.
در فرایند ساخت کاغذ این چک ها از موادی استفاده شده است که در صورت تماس با مواد شیمیایی از خود واکنش نشان داده و تغییر رنگ می دهد.
استفاده از الیاف فلورسنتی که روی کاغذ پراکنده شده اند دیگر ویژگی امنیتی چک های صیاد است. این الیاف در زیر نور ماوراء بنفش در چهار رنگ سبز، زرد، قرمز و آبی قابل دیدن است.
سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی چک (صیاد) با متمرکز‌سازی درخواست‌های دسته چک، امکان اعتبار سنجی صاحبان حساب و امضا را فراهم ساخته و از اختصاص دسته چک به افراد فاقد صلاحیت و بد سابقه جلوگیری می‌کند.
همچنین با اختصاص یک شناسه منحصر به فرد به هر برگ چک امکان استعلام و پیگیری وضعیت چک از طریق پیامک برای گیرنده چک را تسهیل و باعث افزایش اعتبار دسته چک در تبادلات مالی کشور می‌شود.
با استفاده از این سامانه در دو بعد شکلی و فرآیندی، تحولات مهمی از جمله اعتبارسنجی یکپارچه، کنترل دقیق اهلیت متقاضی دسته چک پیش از صدور و استعلام وضعیت عملکرد صادرکننده چک را ایجاد می کند.
به گزارش ایرنا، «مسعود رحیمی» مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شانزدهم اردیبهشت ماه اعلام کرد شهریور امسال آخرین فرصت بانک ها برای هماهنگی با سامانه جدید صیاد درباره صدور دسته چک های جدید به شمار می رود.
پس از این تاریخ چک های مدت دار فقط در شعبه صادرکننده قابل پیگیری است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: