مدیرعامل بانک دی با بیان اینکه بخش عمدهای از داراییهای مازاد سیستم بانکی کشور بهصورت غیرمولد بوده و هزینه زیادی بر نظام بانکی تحمیل کرده است، درباره فروش داراییهای مازاد این بانک گفت: منابع حاصل از فروش داراییهای مازاد برای حمایت از تولید داخلی به صنایع تولیدی اختصاص خواهد یافت.
به گزارش اداره روابط عمومی و تبلیغات بانک دی، محمدرضا قربانی مدیرعامل بانک دی با اشاره به اینکه با هدف حفظ منافع سهامداران بانکدی، برنامه فروش داراییهای مازاد بانک در دست اقدام قرار گرفته است افزود: برای اجرای قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، واگذاری سهام شرکت تولید نیروی برق دماوند بهعنوان بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی خاورمیانه و همچنین مجموعه کوهستان پارک مشهد مدتی است که در دستور کار قرار گرفته و در مراحل پایانی قرار دارد.قربانی با اشاره به ارزش افزوده ایجاد شده در قیمت نیروگاه دماوند و سایر داراییها نسبت به زمان واگذاری آن به بانک و سود شناسایی شده قابل توجه آن، درخصوص اهداف فروش داراییهای مازاد گفت: با فروش داراییهای مازاد به چند هدف مهم از جمله اصلاح ساختار مالی و بهبود وضعیت کفایت سرمایه که از موارد و الزامات بانک مرکزی است، دست خواهیم یافت.
وی با اشاره به برنامه افزایش سرمایه بانک گفت: بانکدی در نظر دارد از محل مطالبات و آورده نقدی و همچنین تجدید ارزیابی داراییها، سرمایه خود را افزایش داده و ساختار مالی بانک را ارتقا دهد.قربانی درخصوص پروژه کوهستان پارکمشهد گفت: حدود دوسال است که بحث تعیین تکلیف پروژه کوهستان پارک مشهد بهطور جدی دنبال میشود در گذشته این پروژه با مشکلاتی همراه بوده است؛ از جمله اینکه زمین کوهستان پارک مشهد با معارضانی همراه بوده که بانک دی موفق شده با آنها به توافق برسد و هماکنون نیز این پروژه آماده فروش است. به همین منظور پیشنهادهایی از سوی افراد حقیقی و حقوقی مطرح شده و در مراحل نهایی قرار دارد. هیات مدیره باید با در نظر گرفتن منافع بانک و سهامداران یکی از این پیشنهادها را انتخاب کند.
وی درخصوص زمان انتشار صورتهای مالی و بازگشایی نماد بانک دی نیز تصریح کرد: بر اساس اعلام کارشناس سازمان بورس، در صورتی که بانک اقدامات قانونی لازم را رعایت کند، نماد بانک دی آماده بازگشایی خواهد شد؛ اما زمان بازگشایی آن را سازمان تعیین خواهد کرد. این الزامات قانونی شامل ارائه صورتهای مالی سه ماهه، ۶ ماهه و ۹ ماهه حسابرسی شده سال مالی ۹۶ بانک دی است.گزارشهای فعالیت بانک دی از بهمنماه ۹۶تا پایان اردیبهشت ۹۷ بهطور مستمر تهیه و از طریق سیستم کدال منتشر شده است. صورتهای مالی ۳، ۶ و ۹ ماهه نیز حداکثر تا چند روز آینده منتشر خواهد شد و پس از آن بازگشایی نماد را از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیری خواهیم کرد.
قربانی درخصوص برنامههای بانک برای حمایت از سهم پس از بازگشایی اظهار کرد: بانک دی اقدام به تاسیس صندوق بازارگردانی به نام گروه مالی دی کرده که هدف این صندوق حمایت از سهمهای بورسی گروه مالی دی است. تاکنون این صندوق بازارگردانی برای حمایت از سهام بانک دی شرکت سرمایهگذاری بوعلی و بیمه دی فعالیتهایی انجام داده و پس از بازگشایی نماد بانک نیز روی این نماد فعالیت خواهد کرد. منابع خوبی به این صندوق تزریق شده و سرمایه آن نیز قابل افزایش است. همچنین سهامداران عمده و حقوقی بانک نیز آمادگی خود را برای حمایت از سهام اعلام کردهاند.وی در پایان گفت: مسوولیت اصلی صندوق بازارگردانی این است که پس از بازگشایی نماد بانک دی با توجه به توقف طولانی مدت این نماد، اگر با فشار فروش همراه شد، به نوعی از منافع سهامداران حمایت کند.