کد خبر: ۱۳۵۵۵۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - 08 June 2018
قرارداد آتی زعفران در حالی از دوم خردادماه امسال در بورس کالای ایران راه‌اندازی شده است که نگاهی به آمارها نشان از استقبال سرمایه‌گذاران از این قراردادها دارد.
بانکداری ایرانی ـ قرارداد آتی زعفران در حالی از دوم خردادماه امسال در بورس کالای ایران راه‌اندازی شده است که نگاهی به آمارها نشان از استقبال سرمایه‌گذاران از این قراردادها دارد.

خبرگزاری تسنیم، قرارداد آتی زعفران در حالی از دوم خردادماه امسال در بورس کالای ایران راه‌اندازی شده است که نگاهی به آمارها در این رابطه نشان می‌دهد در این مدت 12 هزار و 786 قرارداد به ارزشی بیش از 91 میلیارد و 10 میلیون ریال دادوستد شده است که این آمار حکایت از استقبال سرمایه‌گذاران از این قراردادها دارد.

در این خصوص برخی کارشناسان درباره دلایل استقبال سرمایه‌گذاران و فعالان بازار زعفران در بازار آتی بورس کالا بر این باورند که حضور زعفران در بورس موجب می‌شود فرآیند کشف قیمت به سمت واقعی‌تر شدن حرکت کرده تا بهای این محصول ارزشمند به واقعیت نزدیک‌تر شود.

این در حالی است که نگاهی به روند معاملات طلای سرخ در بورس کالا از زمان راه‌اندازی قرارداد آتی زعفران نیز بیانگر این مطلب است که قیمت زعفران به کمک معاملات آتی در بورس کالا به نرخ‌های واقعی خود نزدیک‌تر شده است.

از سوی دیگر با توجه به کاهش ارزش پول ملی در مقابل سایر ارزهای خارجی، سرمایه‌گذاران، استراتژی خرید کالاهایی همچون زعفران را که از بازارهای صادراتی برخوردار هستند، به نگهداری سرمایه ترجیح می‌دهند و  به همین دلیل نیز این دسته از سرمایه‌گذاران با تحلیل شرایط افزایش قیمت‌ها، اقدام به خرید قرارداد آتی زعفران برای ماه‌های پیش رو می‌کنند.

البته باید بر این نکته نیز اشاره کرد که هر چند میزان نقدینگی و سرمایه‌ای که به معاملات آتی زعفران از زمان راه‌اندازی وارد شده، در مقابل حجم معاملات بازار زعفران عدد چشمگیری نیست، با وجود این پیش‌بینی می‌شود با توسعه این بازار می‌توان سرمایه‌های زیادتری را به این محصول جذب کرد.

از سوی دیگر نگاهی به بازار این محصول ارزشمند نشان می‌دهد تا پیش از این در حالی در بازار سنتی زعفران، تعداد معدودی از بازیگران این محصول به‌صورت انحصاری حضور داشتند که حاضر نبودند دیگر افراد وارد این معاملات شوند و به تنهایی از سود حاصل از فروش این محصول صادراتی ارزشمند نفع می‌بردند، اما حالا با راه‌اندازی معاملات آتی زعفران در بورس کالا این انحصار شکسته شده و سازوکار این بورس، این فرصت را فراهم آورده تا دیگر فعالان این بازار هم در معاملات زعفران حضور داشته و از سود معاملات زعفران منتفع شوند. بعلاوه این که سازوکار و نحوه معاملات در بورس کالا، دید و تحلیل بهتری را نسبت به روند آتی قیمت‌ها جهت ارزیابی دقیق‌تر به فعالان بازار زعفران می‌دهد.

از سوی دیگر با توجه به صادرات‌محور بودن محصولی چون زعفران باید اظهار داشت در خصوص محصولاتی همچون پسته و زعفران لازم است دولت جایگاه تولیدکنندگان ایرانی را در دنیا تقویت کند تا کشاورزان از سود فروش این محصولات ارزشمند منتفع شوند که با توجه به وجود رینگ‌های صادراتی در بورس کالای ایران می‌توان از این ظرفیت نیز برای بهبود وضعیت صادرات محصول زعفران استفاده کرد.

در مجموع در حالی این روزها تنها حدود چند روز معاملاتی از آغاز و شروع به کار قرارداد آتی زعفران در بورس کالای ایران می‌گذرد که این بازار با استقبال خوبی از سوی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران روبرو شده است که تا پیش از این با توجه به وجود اختلاف معنادار قیمت زعفران در بازار داخلی و خارجی، تنها عده‌ای معدود از آن کسب سود می‌کردند، اما حالا با حضور زعفران در بورس کالا و معاملات آتی آن، همه افراد به این معاملات دسترسی دارند و از این جنبه نیز آینده بازار زعفران ایرانی به کمک معاملات آتی بورس کالا امیدوار کننده است و می‌توان به بهبود جایگاه این محصول صادراتی و ارزآور در دنیا نیز خوش‌بین بود.

* مهدی حاجی‌وند
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: