بانکداری ایرانی ـ عربستان ، امارات، عمان ، قطر و بحرین در فهرست سیاه اندونزی برای اعزام کارگران به کشورهای خارجی قرار دارند.
به گزارش روز جمعه ایرنا، اندونزی درصدد است تا ممنوعیت اعزام کارگران اندونزیایی به کشورهای خاورمیانه را رفع کند .
جاکارتا گلوب به نقل از' نوسرون وحید' Nusron Wahid رئیس آژانس حفاظت و استخدام کارگران مهاجرگزارش داد: اعزام کارگران اندونزیایی به کشورهای عرب خاورمیانه از سال 2015 پس از اعدام دو نفر مستخدم خانگی این کشور در عربستان بطور قانونی ممنوع شد.
اندونزی پس از آنکه تعداد زیادی از کارگران به ویژه زنان مهاجر این کشور از اعمال شکنجه ، آزار و اذیت و سوء استفاده کارفرمایان خود در کشورهای عرب خاورمیانه شکایت های مکتوبی را تسلیم کردند و عربستان نیز باوجود درخواست جاکارتا دو نفرکارگراین کشور را اعدام کرد، این قانون را علیه 21 کشور خاورمیانه وضع کرده است.
به گفته این مقام مسئول اندونزیایی، اکنون کشورهایی که در فهرست سیاه اعزام کارگران قرار دارند، بیشترین تقاضا را برای پذیرش مستخدمان خانگی از اندونزی دارند.
طبق این گزارش اکنون حدود پنج تا 10 هزار نفر از کارگران غیرماهر اندونزیایی ماهانه بطور غیرقانونی توسط آژانس های کاریابی به کشورهای خارجی اعزام می شوند.
وی افزود: بنابراین دولت در تلاش برای ارائه برنامه ای است تا اعزام کارگران به صورت قانونی و با حمایت انجام شود و از این طریق دلالان و سودجویان فعال در این زمینه، کنار زده شوند.
براساس این گزارش، از زمانی که 'جوکو ویدودو' رئیس جمهوری فرمان ممنوعیت اعزام کارگران را به خارج از کشور صادر کرد، ارسال حواله های ارزی از کشورهای خارجی به داخل اندونزی از 8.9 میلیارد دلار در سال 2016 و 9.6 میلیارد دلارسال 2015 میلادی، به رقم 8.6 میلیارد دلار درسال 2017 کاهش یافت.
قرار است اندونزی بعد از برداشت قانون مزبور، سالانه 30 هزار نفراز کارگران اندونزیایی را به دیگر کشورهای خارجی اعزام کند.
برخورداری از شرایط شغلی مناسب مانند بهره مندی از ساعت کاری و دستمزدهای عادلانه از جمله تمهیداتی است که انتظار می رود در برنامه جدید اعزام کارگران لحاظ شود.
بانک جهانی خط فقر 'معتدل' را 3.10 دلار در روز تعیین کرده است و با در نظر گرفتن این معیار حدود 93 میلیون نفر اندونزیایی از جمعیت بیش از 260 میلیون نفر این کشور با فقر دستوپنجه نرم میکنند.
علاوه براین شکاف طبقاتی دراین کشور جنوب شرق آسیا به حدی بالاست که براساس یک بررسی چهار نفر از ثروتمندترین افراد اندونزی به اندازه بیش از 100 میلیون نفر فقیراین کشور ثروت دارند.
بنابراین کارگران نیمه ماهر و غیرماهر اندونزیایی که یکی از ارزان ترین کارگران خارجی در جهان محسوب می شوند، بازارهای اشتغال کشورهای دیگر را به عنوان یک فرصت شغلی و تامین درآمد برای خانواده های تحت حمایت خود می دانند.