بانکداری ایرانی ـ 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی، یکی از اهداف خود از مذاکرات صلح شبه جزیره را پایان دوران تنش و آغاز رشد، توسعه اقتصادی و صلح در کشورش اعلام کرده بود اقدامی که به نظر می رسد علیرغم خلف وعده آمریکا از برگزاری نشست سران، با احداث مجتمع های گردشگری در این کشور آغاز شده است.
به گزارش ایرنا رسانه های کره شمالی در همین راستا گزارش کردند رهبر کره شمالی در راستای نوسازی اقتصادی کشورش به دنبال ساخت مناطق گردشگری و توریست پذیر در کشور است.
آنطور که روزنامه 'رودنگ سینمون' ارگان حزب حاکم بر این کشور گزارش کرده است 'کیم جونگ اون' از محل ساخت منطقه گردشگری شهر بندری 'ونسان' در شرق کره شمالی بازدید کرده است.
تصاویر منتشر شده از رهبر کره شمالی در این روزنامه، او را در حالی که لبخند به لب دارد در حال بازدید از ساختمان های در حال احداث این منطقه نشان می دهد.
گفته می شود که رهبر کره شمالی قصد دارد این مجتمع گردشگری را تا 15 آوریل سال آینده روز تولد 'کیم ایل سون' بنیانگذار این کشور افتتاح کند.
خبرنگاران 5 کشور خارجی که جهت پوشش خبری تخریب سایت هسته ای 'پیونگه ری' به این کشور سفر کردند از طریق فرودگاه این شهر بندری وارد کره شمالی شدند فرودگاه در مجاورت این منطقه توریستی در حال ساخت قرار دارد.
کره شمالی بر اساس آنچه که در صلحنامه پانمونجوم وعده داده بود روز پنجشنبه هفته گذشته سایت اتمی خود را با حضور خبرنگاران 5 کشور کره جنوبی، آمریکا، روسیه، چین و انگلیس نابود کرد تا حسن نیت خود را برای ادامه گفت و گوها با کره جنوبی و همچنین برگزاری نشست سران با آمریکا نشان دهد.
رهبران دو کره در بیانیه پایانی اجلاس سران موسوم به بیانیه 'پانمونجوم' که در روستایی مرزی به همین نام امضا شد در مورد «خلع سلاح کامل شبه جزیره کره» به توافق رسیده و موافقت کردند «توافق متارکه جنگ به معاهده صلح تبدیل شود و هر اقدام خصمانه علیه یکدیگر را از این به بعد خاتمه دهند».
اما در حالی که هنوز دود ناشی از انفجارهای تخریب سایت هسته ای کره شمالی خاموش نشده بود دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا با ارسال نامه ای به 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی از لغو دیدار برنامه ریزی شده خود با کیم خبر داد.
ترامپ در این نامه با اشاره به آنچه که «خصومت آشکار» در موضعگیریهای اخیر پیونگ یانگ خواند، نوشت که از دیدگاه او «اکنون زمان مناسبی برای برگزاری این دیدار نیست».
پس از لغو دیدار سران، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی با صدور بیانیهای با ادبیات آشتیجویانه، گفت که پیونگ یانگ همچنان مایل به «نشست چهره به چهره با آمریکا و حل و فصل مسائل و اختلافات موجود» است.
رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در واکنش به این بیانیه، آن را اقدامی «خوب» خواند و گفت که واشنگتن همچنان مشغول گفت وگو با مقامهای کره شمالی است.
ترامپ ادامه داد: خواهیم دید که چه پیش میآید شاید دیدار در همان 12 ژوئن برگزار شود.
تردیدها درخصوص برگزاری این دیدار از هفته گذشته و زمانی آغاز شد که «جان بولتون» مشاور امور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا، خلع سلاح هسته ای کره شمالی را با اقدام صورت گرفته در لیبی دوران «معمر قذافی» مقایسه کرد؛ فردی که سال ها بعد با حمایت آمریکا از قدرت سرنگون شد.
پیونگ یانگ در آن زمان اظهارات بولتون را تحریک آمیز دانست و تهدید کرد که زمینه چینی برای مذاکرات صلح را متوقف می کند.
شرق آسیا سال ها است که به صحنه کشمکش های کره شمالی و آمریکا تبدیل شده است و امید می رود تحولات صورت گرفته، راه برون رفتی از این بن بست سیاسی باشد.
اکنون به نظر می رسد برنامه کره شمالی برای خلع سلاح هسته ای جدی است و این کشور آنطور که ' کیم جونگ اون' رهبر آن در مذاکره 7 اردیبهشت ماه با رهبر کره جنوبی گفته است به دنبال شکوفایی اقتصادی است و ساخت این مجتمع توریستی نیز در همین راستا است.
همزمان با نشست سران دو کره، رسانههای دولتی کره شمالی خبر داده بودند که پیونگ یانگ آمادگی دارد تا بلافاصله پس از حصول توافق، آزمایشهای هستهای و موشکی خود را متوقف کند این رسانهها هدف 'کیم' از این اقدام را آغاز دوره رشد و توسعه اقتصادی و صلح در کرهشمالی اعلام کرده بودند، رهبر کره شمالی گفته بود که سلاح هستهای به دردسرش نمی ارزد؛ توسعه اقتصادی مهمتر است.