کد خبر: ۱۳۴۳۶۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - 23 May 2018
شبکه خبری الجزیره قطر در تحلیلی با عنوان «فروپاشی صنعت نفت ونزوئلا » به این موضوع پرداخت که چرا اقتصاد ونزوئلا باوجود افزایش قیمت نفت در حال فروپاشی است؟
 بانکداری ایرانی ـ شبکه خبری الجزیره قطر در تحلیلی با عنوان «فروپاشی صنعت نفت ونزوئلا » به این موضوع پرداخت که چرا اقتصاد ونزوئلا باوجود افزایش قیمت نفت در حال فروپاشی است؟

به گزارش سه شنبه ایرنا، تارنمای خبری الجزیره نوشت: شرکت مواد غذایی «کلاگس»* آخرین شرکت چند ملیتی آمریکا بود که این هفته به دلیل بحران اقتصادی ونزوئلا از این کشور بیرون آمد. 
با وجود اینکه ونزوئلا دارنده بیشترین ذخایر نفت سنگین در جهان است، قادر به تامین زندگی شهروندان خود نیست و حتی این صنعت به عنوان تنها منبع درآمد این کشور نیز در حال فروپاشی است. 
ابرتورمی که در این کشور اتفاق افتاده، در کنار ناتوانی دولت از بازپرداخت 70 میلیارد دلار بهره و اصل اوراق قرضه دولتی به این معنی است که ونزوئلا قادر به وارد کردن مواد غذایی و داروهای اولیه مورد نیاز این کشور نیست و دولت آن بزودی ورشکسته می شود.
اما با وجود نزدیک بودن ورشکستگی اقتصادی، «نیکلاس مادورو» دوباره در انتخابات تازه به ریاست جمهوری این کشور رسید.
افزایش قیمت نفت کمک چندانی به ونزوئلا نمی کند. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می گوید تولید نفت این کشور به کمترین سطح خود در 30 سال گذشته یعنی حدود 1.4میلیون بشکه در روز رسیده است.
مشکلات شرکت ملی نفت ونزوئلا نیز رشد کرده، زیرا دادخواست ها در مورد پرداخت نشدن بهره و اصل اوراق قرضه این شرکت در حال افزایش است. 
این هفته دادگاهی در جزیر کوراسائو واقع در دریای کارائیب حکم کرد شرکت نفتی آمریکایی «کانوکو فیلیپس»** می تواند دارایی های شرکت ملی نفت ونزوئلا را تصرف کند.
ونزوئلا از پالایشگاه های جزیره کوراسائو برای ذخیره سازی بخش قابل توجهی از نفت صادر شده به بازارهای خارجی استفاده می کند. 
امکان تحریم مستقیم علیه بخش نفت ونزوئلا نیز وجود دارد.
«دیگو مویا- اوکامپوز» تحلیلگر ارشد آمریکایی در شرکت «آی اچ اس مارکیت»، به الجزیره گفت: پس از کانوکو، شاهد اتخاذ موضع تهاجمی تر و ناشکیباتری از طرف بانک هایی هستیم که تلاش می کنند دارایی های ونزوئلا را تصرف کنند و به یقین هیچ کس نمی خواهد در این صف، آخرین باشد.
مویا- اوکامپوز بر این عقیده است که با وجود افزایش قیمت های جهانی نفت، بازار به این باور رسیده است که ونزوئلا دیگر در اوپک مهره مهمی نیست و تولید آن به طور سیستماتیک در حال کاهش است و این وضع بتدریج بدتر می شود. 
وی افزود: به نظر می رسد اولویت مادورو اقتصاد نیست و وی فقط برای حفظ قدرت تلاش می کند.
به گفته این تحلیلگر، اقتصاد ونزوئلا امسال دستکم 15 درصد کوچک تر می شود و نرخ تورم وحشتناک این کشور که در جهان بی سابقه است، به احتمال زیاد بالاتر می رود. 
وی اضافه کرد: کمبود مواد غذایی و کالاهای اساسی نیز وخیم تر می شود و با توجه به کاهش تولید نفت، دولت به طور فزاینده فضای کمتری برای مانور دارد. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: