کد خبر: ۱۳۳۵۴۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 14 May 2018
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:: ما نقشه راهی را آماده کرده ایم که حجم روابط اقتصادی تا سال 2022 میلادی دستکم به 5 میلیارد دلار ارتقا پیدا کند. پس بایدتصمیم بگیریم دیگر به میلیون فکر نکنیم و از امروز روابط را تنها در قالب میلیارد ارزیابی کنیم .
  بانكداري ايراني  ـ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کلید افزایش مناسبات تهران – دوحه، در زمینه اقتصادی، توسعه مناسبات بانکی بین دو کشور است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا فیاض، که روز یکشنبه به عنوان سرپرست هیات فنی - کارشناسی ایران در ششمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور سخن می گفت، اظهار کرد: ایران یک بازار هشتاد میلیونی است. تجارت، کشاورزی، نفت، گردشگری و هر آنچه که به روابط اقتصادی باز میگردد نیازمند ارتباطات مالی روان است لذا باید در جریان این نشست به همکاری بانک ها سر و شکل مناسبی داده شود.
وی با بیان اینکه تاخیر 13 ساله در برگزاری نشست کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور وظیفه این نشست را سنگین تر کرده است، افزود: انتظار معجزه نداریم اما روابط تجاری دو کشور باید در شان تاریخ ما باشد.
سرپرست هیات ایرانی، اعداد مربوط به روابط تجاری دو کشور را اندک ارزیابی کرد و یاد آورشد: ما نقشه راهی را آماده کرده ایم که حجم روابط اقتصادی تا سال 2022 میلادی دستکم به 5 میلیارد دلار ارتقا پیدا کند. پس بایدتصمیم بگیریم دیگر به میلیون فکر نکنیم و از امروز روابط را تنها در قالب میلیارد ارزیابی کنیم .
فیاض نقش بخش خصوصی در توسعه روابط بازرگانی ایران و قطر را موثر ارزیابی کرد و گفت ما در این خصوص دو قدم عمده برداشته ایم. ابتدا اتاق مشترک ایران و قطر را تاسیس کردیم و سپس نیمی از هیات 70 نفری اعزامی به قطر را کارشناسان و تجار بخش خصوصی تشکیل می دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با دعوت از شرکت های قطری برای حضور بیشتر در بازار ایران، گفت که همه امکانات برای فعالیت شما آماده شده است حتی برای این منظور کمیته ای را با عنوان کمیته سرمایه گذاری پیش بینی کرده ایم.
وی گفت: بخش دیگری که انتظار داریم شکل ویژه ای در چارچوب همکاری ها داشته باشد بخش کشاورزی است. مساحت ایران، آب و هوای متنوع و چهار فصل، نعمتی است که موجب شده هر محصول کشاورزی، غله، میوه و غیره که در اقصی نقاط دنیا کشت می شود، امکان رشد در ایران را هم داشته باشد.
« اصرار داریم از امکانات بخش کشاورزی، شیلات و دامداری ما بازدید کنید اما پیشنهاد مشخص ما سرمایه گذاری مشترک در این زمینه است. ممکن است شما مایل به رعایت استاندارهایی باشید. این استانداردها قابل اجرا خواهند بود به شرطی که با ما در این زمینه شریک شوید ».
به گفته فیاض یکی دیگر از زمینه های همکاری های مشترک وجود خلیج فارس به عنوان فصل مشترک کشورهای منطقه و استفاده از این موهبت برای نزدیکی بیشتر است. 
وی توضیح داد: متاسفانه میزان همکاری ها در این بخش هم رضایت بخش نیست. فعالیت های بندری و حمل و نقل دریایی، استفاده مشترک از بنادر و امکانات دو کشور وجود ندارد که جا دارد این نقصان در جریان نشست دو روزه کمیسیون ششم حل و فصل شود.
رییس ایرانی اجلاس کارشناسان، گفت: در هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران کارشناسان و مدیران تصمیم گیر از تمامی بخش ها اعم از گمرک، دریانوردی، بانک ها، صندوق های ضمانت، بیمه ها و سایر بخش ها حضور دارند و امید است، هر توافقی در این بستر زمینه ساز اقدامات بعدی ما باشد.
به گفته فیاض همسایگی یک تقدیر است. نمی توانیم انتخاب کنیم خدای بزرگ این مهم را برای ما مقرر کرده است وظیفه ما گرامی داشت این لطف خداست و تلاش ما سپاسگزاری از نعمت حق تعالی است.
بعد از 13 سال وقفه، ششمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر روزهای 23 و 24 اردیبهشت ماه جاری در دوحه برگزار می شود. 
به همین منظور بامداد یکشنبه هیاتی متشکل از 70 تن از کارشناسان، تجار و بازرگانان در بخش های دولتی و خصوصی جمهوری اسلام ایران به ریاست محمدرضا فیاض معاون امور بین الملل وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد پایتخت قطر شد. 
در 5 کمیته ای که قرار است در جریان نشست های کارشناسی برگزار شود، مسایلی مانند تجارت، معدن، گمرک، نفت، پتروشیمی، استاندارد، صادرات و امور بانکی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. 
ششمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و قطر روز یکشنبه 23 اردیبهشت ماه در سطح کارشناسان و دوشنبه 24 اردیبهشت در سطح وزیران دو کشور برگزار خواهد شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: