بانكداري ايراني ـ پروژه ملی «دولت الکترونیک» که مرحله نخست آن هفتم آذرماه پارسال با حضور 51 دستگاه و ارایه 440 خدمت کلید خورد، امروز با ابلاغ 23 طرح اولویت دار وارد مرحله تازه ای شد.
به گزارش ایرنا، رییس جمهوری بیست و هفتم اردیبهشت ماه سال 1393 در آیین گرامیداشت روز جهانی ارتباطات بر استقرار کامل دولت الکترونیک تاکید کرد و گفت: ما در دورانی قرار داریم که باید در فضایی مطمئنتر، کمهزینه تر و با صرف زمان کمتر، امکانات لازم را برای نسل جوان فراهم کنیم؛ دولت باید دولت الکترونیک باشد و برای این کار قدمهای کوچکی برداشته شده است اما گامهای بلندتری در پیش رو داریم.
«حسن روحانی» ادامه داد: باید با برنامه ریزی درست، یک نهضت دیجیتالی در وزارتخانهها برپا و اسناد و مدارک در چارچوب قوانین، دیجیتال شود تا سرعت لازم برای خدمت رسانی به مردم افزایش یابد؛ ما در سایه این فناوری میخواهیم اقتصاد دانشبنیان را در کشور گسترش دهیم و از این فناوری برای رشد این بخش اقتصاد استفاده کنیم.
دهم مرداد پارسال در آخرین روزهای کاری دولت یازدهم، وعده دولت محقق شد و مرحله نخست دولت الکترونیک با حضور 51 دستگاه و 440 خدمت آغاز و قرار شد مرحله دوم آن در دهه فجر همان سال به بهره برداری برسد؛ وعده ای که محقق نشد.
معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران بیست و ششم آذرماه پارسال اعلام کرد برخی دستگاه های اجرایی در زمینه ارائه خدمات خود در سامانه دولت همراه کوتاهی می کنند و در نتیجه، ارایه این خدمت اندکی با تاخیر روبرو شده است.
«رضا باقری اصل» در گفت و گو با خبرنگاراقتصادی ایرنا افزود: هنوز برخی دستگاه های اجرایی برای ارائه سرویس های خود بر زیرساخت دولت همراه اعلام آمادگی نکرده اند؛ درحالی که زیرساخت از مدت ها پیش آماده شده است.
نوزدهم فروردین ماه امسال بود که «رسول سراییان» رییس سازمان فناوری اطلاعات، به آماده شدن 21 طرح اولویت دار مربوط به دولت الکترونیک اشاره کرد و از ارسال آنها به دولت برای تصویب و ابلاغ به دستگاه های اجرایی خبر داد.
امروز (شنبه) سراییان اعلام کرد سرانجام این فراز و نشیب ها به نتیجه رسیده و 23 طرح اولویت دار دولت الکترونیک از سوی دولت به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.
به گزارش سازمان فناوری اطلاعات ایران، وی گفت: دستگاههای اجرایی متولی پروژههای اولویتدار، مکلفند ظرف مدت یک ماه، برنامههای اجرایی طرح ها را به کمیسیون توسعه دولت الکترونیک اعلام کنند.
«برنامههای موردنظر باید شامل اقدامهای اجرایی، اهداف و شاخصهای ماهانه به همراه کاربرگ تکمیلشده شناسنامه پروژههای ملی توسعه دولت الکترونیکی باشد».
رییس سازمان فناوری اطلاعات پروژههای ابلاغشده را استقرار سامانه آدرس منحصربه فرد مکان محور، استقرار هویت هوشمند، استقرار و کاربردی شدن امضای الکترونیک در همه تبادلات و اسناد و ساماندهی دفترهای پیشخوان، بهرهبرداری کامل سامانه ستاد، توسعه و استقرار نظام جامع سلامت الکترونیک، استفاده از سیستم مالیات الکترونیک، ایجاد نظام بیمه الکترونیک، بهرهبرداری از سامانه اعتبارسنجی مدارک آموزش رسمی کشور و استقرار نظام خزانهداری الکترونیک کشور برشمرد.
استقرار پنجره واحد دادهها و اطلاعات کشور و نظام دسترسی به آنها، پنجره واحد صدور مجوزهای کشور، پنجره واحد سامانه مدیریت زمین و پنجره واحد تجاری کشور از دیگر طرح هاست.
به گفته وی، ایجاد سامانه جامع مدیریت نظام اداری و خدمات کشور، تشکیل سامانه یکپارچه خدمات دستگاههای اجرایی به کارکنان، استقرار سامانه یکپارچه حسابداری و مالی دستگاههای اجرایی و همچنین سامانه جامع دولت همراه از سامانههای پایهای و زیرساختی است که وظیفه پیادهسازی آنها به دستگاههای ذیربط واگذار شده است.
دبیر شورای اجرای فناوری اطلاعات کشور تاکید کرد این طرحها با هدف فراهم کردن زیرساختهای پایه برای اجرای دولت هوشمند تعریفشده است.
به گفته سراییان، فراگیرسازی نظام الکترونیک تبادل اطلاعات و استعلامات، استقرار کارپوشه ملی ایرانیان، بهرهبرداری از نظام جامع بانکداری الکترونیکی، استقرار سامانه شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق و سامانه جامع حملونقل، نیز موردتوجه اعضای هیات دولت بود که تصویب و ابلاغشده است.
وی درباره مصوبات ابلاغ شده یازدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران بر اساس دستورالعمل مشارکت و سرمایه گذاری بخش غیردولتی (خصوصی و تعاونی) در ارایه خدمات الکترونیکی دولت، از حضور همه بازیگران بخش فناوری اطلاعات برای مشارکت حداکثری و سرمایه گذاری در اجرای این طرح ها، استقبال می کند.
متقاضیان می توانند برای آگاهی از جزییات بیشتر به دبیرخانه کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی مستقر در سازمان فناوری اطلاعات ایران مراجعه کنند.