بانكداري ايراني ـ بازار سهام در این روزها به کمبود نقدینگی دچار است، این موضوع ارتباط مستقیم به انتظارات بازیگران بازار سهام از آینده اقتصاد و تصمیمات سیاسی در سطح بین الملل دارد.
به گزارش ایسنا، بورس تهران در این روزها بیش از هر روز دیگری نیاز به نقدینگی دارد. دلار ۴۲۰۰ تومانی و به طور کلی غیر شفاف بودن آینده بازار ارز یکی از مهمترین موضوعاتی است که باعث شده شرکت های بورسی با ابهاماتی روبه رو باشند و تحلیل گران نتوانند موضع دقیقی درباره وضعیت سوددهی شرکتها داشته باشند.
این موضوعات سبب شده شاخص کل بازار سهام که در طی ماهها و هفتههای گذشته بارها حول کانال ۹۶ هزار نوسان میکرد با ترک کانال ۹۶ و ۹۵ هزار واحدی به تراز ۹۴ واحدی وارد شود.
امروز شاخص بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۱۹۴ واحد افت کرد و به رقم ۹۴ هزار و ۷۵ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم وزن با ۲۶ واحد مواجه شد و تا رقم ۱۶ هزار و ۷۳۰ پایین آمد.
شاخص آزاد شناور نیز ۱۸۰ واحد افت کرد و به عدد ۱۰۰ هزار و ۳۵۴ را تجربه کرد. شاخص بازار اول و بازار دوم نیز هر یک ۸۰ و ۷۱۷ افت کردند.
فولاد مبارکه اصفهان، خدمات انفورماتیک و پالایش نفت اصفهان سه نمادی بودند علیرغم جو ریزشی قیمتها در بازار سهام سعی کردند شاخص کل را به سمت بالا هدایت کنند. این سه نماد به ترتیب ۴۹، ۳۱ و ۲۹ واحد تاثیر افزاینده روی دماسنج بازار سرمایه داشتند، اما در طرف مقابل گسترش نفت و گاز پارسیان، شرکت ارتباطات سیار ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۴۷، ۳۳ و ۳۲ واحد تاثیر کاهنده بیشترین نقش را در کاهش شاخص بازار سرمایه داشتند.
در گروه محصولات شیمیایی امروز نیز مانند روز گذشته شاهد افت سهمها بودیم به طوری که نمادهای این گروه تاثیر بسزایی در کاهش شاخص کل داشتند. در کنار این گروه، گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن عمدتا با کاهش قیمت مواجه شدند.
در گروه خودروییها سایپا بیشترین تاثیر کاهنده را روی دماسنج بازار سرمایه داشت. در این گروه نیز تعداد زیادی از سهمها شاهد افت قیمت پایانی بودند هرچند که پارس خودرو در این گروه روی دماسنج بازار سرمایه ۴.۵۷ واحد تاثیر مثبت داشت.
قیمت حدود نیمی از سهام شرکتها در گروه فرآوردههای نفتی، کوک و سوخت هستهای نیز امروز با کاهش همراه بود. در این گروه حدود ۱۵ میلیون سهم به ارزش بیش از هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت.
ارزش معاملات بورس تهران به رقم حدود ۱۴۵ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۴۸۶ میلیون سهم و اوراق مالی طی ۳۶ هزار و ۹۵۷ نوبت دادوستد بود.
آیفکس نیز با افت ۴.۱ واحدی همراه شد و به رقم ۱۰۵۵ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران رقم ۱۷۶ میلیارد تومان را تجربه کرد و حجم معاملات به عدد ۱۷۴ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.